jamles 15.12.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 i Floryda w lodzie http://www.tvn24.pl/-1,1686175,0,1,cytrusowa-kraina-mrozu,wiadomosc.html biedny Chef, będzie musiał rzucić fajki, bo na tarasie mógłby się zanadto wychłodzić o te jego owoce się nie martwię pewnie okrył je tak jak radzą na ogrodowych wątkach a u mnie znowu w nocy dowaliło tych ślicznych białych płatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.12.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 a u mnie znowu w nocy dowaliło tych ślicznych białych płatków TV kłamie! Mówili że spadnie 8cm a spadło 30! Ale najgorsze jest to że jeszcze się przecież zima nie zaczęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.12.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 przecież zima nie zaczęła... Przecież początek zimy to rzecz umowna. Proponuję przesunąć datę rozpoczęcia zimy o 1 m-c [przecież nie musi zaczynać się przesileniem]. W ten sposób zima skończy się o miesiąc wcześniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.12.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Przecież początek zimy to rzecz umowna. Proponuję przesunąć datę rozpoczęcia zimy o 1 m-c [przecież nie musi zaczynać się przesileniem]. W ten sposób zima skończy się o miesiąc wcześniej! Proponuje głosowanie, najlepiej przez aplauz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.12.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Przestało napierda*ać te białe kures*wo , ale za to idzie dziadek mróz do nas . Czyli jak nie urok to sraczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.12.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Podobno w święta ma być aż +1. Czyli co święta po wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.12.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 A to co dzisiaj to podobno "w marcu" tak będzie . Strach się bać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.12.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 A to co dzisiaj to podobno "w marcu" tak będzie . Strach się bać ! Sranie w banie. Takie pieprzenie meteorologów co będzie za kilka miesięcy to o kant dupy rozbić. Niech się dobrze skupią przynajmniej na 2-3 dniach a nie kity wciskają jacy to oni nie mądrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 No to akurat nie meteorolodzy tylko staropolskie przepowiednie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 15.12.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Proponuje głosowanie, najlepiej przez aplauz i ja też jestem za i głosuję na dwie ręce:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 i ja , ja tez mam snieg. lezy sobie powyzej 600 m.n.p.m. wiec mozna tylko popatrzec na bialasa z dolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.12.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 i Floryda w lodzie http://www.tvn24.pl/-1,1686175,0,1,cytrusowa-kraina-mrozu,wiadomosc.html TV kłamie! ... ... i do tego pierdzieli koszałki ... cytat z podanego powyżej linka: Zima daje się we znaki również na Florydzie. Tamtejsi plantatorzy owoców cytrusowych byli w szoku gdy zobaczyli ogromne sople na pomarańczach. Ostatniej nocy temperatura spadła tu poniżej zera stopni. W takich warunkach wystarczą zaledwie cztery godziny by uprawy zostały uszkodzone. Owoce nadają się wtedy do wyrzucenia. ... otóż: Owoce są celowo zraszane wodą, tuż przed nadejściem temperatury ujemnej. Skorupa lodu na owocach, chroni miąższ przed zmarznięciem. Oczywiście owoce nie nadają się już do konsumcji "na świeżo" ... są natychmias zbierane i przerabiane głównie na sok i koncentrat. Szok plantatorów powstał w głowie redagujących (ponadto skąd to info o "czterech godzinach") ... raczej plantatorzy byli by w szoku, gdyby przeczytali tą wiadomośc (i zapwne pomyśleli by: "co za debile to napisali") ... biedny Chef, będzie musiał rzucić fajki, bo na tarasie mógłby się zanadto wychłodzić o te jego owoce się nie martwię pewnie okrył je tak jak radzą na ogrodowych wątkach ... ... nie jest tak tragicznie Karlusie (choć marznę do szpiku kości) Na ogrodzie mam "indiańską wioskę" http://www.chefpaul.net/Florida/Fl101214.jpg ... dogrzewam się w dzień na tarasie ... przy garnczku z bigosem http://www.chefpaul.net/Florida/Fl101212.jpg ... a wieczorem i rankiem "jaram w garażu" (+14 wprawdzie tylko, ale idzie w swetrze wytrzymać) z pozdrówkami dla polskich Eskimosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.12.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 I proszę, jak to dobrze u źródła wiadomości pić i kolejny raz sprawdziło się, że telewizja kłamie Wioska indiańska super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 16.12.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 i kolejny raz sprawdziło się, że telewizja kłamie No tak, ale cóż za pocieszenie, jeżeli kłamstwo TV dotyczy Florydy? [z całym szacunkiem dla Chefa] Niestety u nas tylko - 13. Ale nie ma wiatru. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.12.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 ALARM Białe kures*wo napierd*la na całego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 18.12.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 U mnie też pół dnia padało................, ale za to mróz mi mniej straszny. Dzisiaj miąłem swój debiut jako mors, wytrzymałem pół minuty, hehe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 21.12.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 doczekaliśmy się zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.12.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 A to nie od jutra "prawdziwa" zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.12.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 A mówiłem że święta po wodzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.12.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 A mówiłem że święta po wodzie ... U nas jeszcze nie a prognozy są sprzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts