bunny1988 31.12.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Drodzy przyjaciele! Pisze do was ponieważ mam problem z pomalowaniem pokoju. Pokój niegdyś należal do mojej babci, która strasznie dużo paliła, ale do rzeczy ściany były tak przesiąknięte nikotyną, że po którymś nasieniu farby ciągle wychodziły plamy od nikotyny. Jedynym wyjściem z tej sytuacji było położenie tapety ale minęło 5 lat i chcę malować pokój! Czy teraz farba dobrze pokryje ściany a może nie! I co będę miał zrobić w tej sytuacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 31.12.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Powinny sobie poradzic najlepiej spróbowac raz pomalowac jezeli nie pomorze sa specjalne farby na plamy miedzy innymi nikotynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunny1988 31.12.2005 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Dziękuje za odpowiedź do dziś nie wiedziałem o istnieniu farb "nikotynowych" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 03.01.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Dziękuje za odpowiedź do dziś nie wiedziałem o istnieniu farb "nikotynowych" . Pozdrawiam Są ale cena dosyć wygórowana. Proponował bym przemalowanie gruntem Caparola "Capagrund" (najlepiej podbarwionym na kolor zbliżony do docelowego) i na to normalna farba (jedna warstwa powinna wystarczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.01.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Obawiam się, że grunt nawet Kaparola nie pomoże. Wydasz tylko pieniądze a i tak trzeba będzie malować farbą antynikotynową. Aby ściana ładnie wyglądała drugą warstwę lepiej pomalować dobrą emulsją po całkowitym wyschnięciu pierwszej farby (kilka dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 15.01.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 skuteczne, bo sprawdzone:Milamat z firmy KABE (niespecjalnie "pachnie") - tańszy od:Renostyl - z Polifarbu (ale jak na tę warstwę zastosujesz inną farbę, to plamy wrócą - nie ufaj instrukcji, bo piszą, że można malować ) 20 zł/litr pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skoll 15.01.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witajcie Miałem kiedyś podobny problem. Nieważne ile razy malowane, nikotyna wychodziła. W przypływie rozpaczy dwukrotnie zagruntowałem Unigruntem i położyłem potem dwie warstwy zwykłej baiłej farby (cieszynka albo coś w tym stylu, nie pamiętam). U mnie pomogło. Grunt chyba wystarczająco zakleił ścianę, która nareszcie zrobiła się biała. Pozdrawiam,Skoll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 17.01.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 mialem podobny problem, tyle ze to bylo wynajmowane mieszkanie i plamy z nikotyny byly dzielem moim i imprezowych gosci. pomalowalem je farba dulux do plam, przebarwien itp (biala gesta emaila), ktora potem mialo sie malowac po wyschnieciu zwykla biala farba. dalo rade, ale pod swiatlo bylo widac, ze pod spodem jest zamalowana plama, nie widac bylo samej plamy, ale wlasnie ta emalie, mimo tego, ze obie farby byly duluxa. sprobuj moze jakiejs lateksowej farby, jak beckers czy tikkurila, mysle, ze powinny ladnie pokryc plamy i sciane. uwaga, sa drozsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts