Bajbus 31.12.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Proszę o ocenę projektu bez owijania w bawełnę. Może wypowie się budujący ten dom lub ktoś kto wybudował i zna jego wady i zalety. http://nowydom.onet.pl/wynik_wyszukiwania.html?send=1&slowa_kluczowe=iryda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 01.01.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 No to dobra, nie będę owijać, ale na wstępie zaznaczę, że każdy z nas może oczekiwać od domu czegoś innego i kierować się zupełnie innymi kryteriami. Dlatego bardzo proszę, nie traktuj moich uwag wiążąco ani osobiście. Po pierwsze bardzo skomplikowany dach, który na pewno nie wpłynie korzystnie na kosztorys budowy. Po drugie brak jadalni. W kuchni 10- metrowej trudno będzie wcisnąć stół. Oczywiście można go postawić w salonie, zaraz przy wyjściu z kuchni, ale tam jest akurat wyjście na taras, no i w ogóle trochę salonu szkoda. Po trzecie właśnie taras. Zero zadaszenia. W tym momencie przy byle deszczyku będziecie musieli chować się do domu, nie mówiąc o moknących meblach. Ale to moje bardzo prywatne upodobanie, zadaszony taras był dla mnie priorytetem przy wyborze projektu. Na górze prawie 10-metrowa łazienka pod dużym skosem. Już na obrazku wygląda na to, że jej połowa będzie nie do wykorzystania. Jest duża a nie ma w niej miejsca na kabinę prysznicową W dziesięciometrowej łazience masz do wyboru albo prysznic, albo wanna...Trochę bez sensu. Tym bardziej, że jest to tak naprawdę jedyna łazienka w domu, bo WC na dole jest maleńkie. Kierunki świata też trochę nie tego, bo zakładając, że wejście będzie od pólnocy, to kuchnia będzie miała okno od południa, co nie jest korzystne, bo w kuchni powinno być chłodniej. Tak więc nie wiem czy nie rozsądniej byłoby zamienić miejscami na dole gabinet z kuchnią. Kuchnia byłaby większa (stół) i od północy, a 10metrowy gabinecik jest wystarczający. A na koniec - to bardzo ładny i zgrabny dom. Na pewno wkomponuje się w krajobraz i będzie cieszył oko. Przepraszam, jeżeli za bardzo się nawyżywałam, ale wychodzę z założenia, że lepiej teraz porządnie się nad wszystkim zastanowić, nawet pogniewać na "krytykanta" niż poźniej żałować. Projektów jest mnóstwo a szukanie tego jedynego to ogromna frajda Pozdrawiam i życzę powodzenia na tym fajowym etapie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts