Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasia i Bartek oraz nasz Mars z pracowni Domus

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Hej!

kasiaR, SławekD-żonka, aha26 wielkie dzięki za ciepłe słowa i pierwsze posty:)

Bardzo się cieszę że podoba się Wam nasz domek :) Z uwagi na jakość zdjęć obawiałam się czy ktokolwiek pozytywnie się o nim wypowie :)

Gdy tylko aura przestanie płatać nam figle, postaramy się zrobić troche więcej zdjęć, także z wnętrza. Mam nadzieję że oddadzą urok naszego Marsia:)

Na przełomie marca/kwietnia planujemy dalsze pracy...już nie możemy się doczekać....

Pozdrowionka

Kasia

Zdziechu bardzo się cieszę że powiększysz grono "Marsjan" :)

Daj znać w tym wątku, jeśli informacje które Ci przesłaliśmy nie sa dla Ciebie wystarczające, bądź jeśli wogóle masz jeszcze jakieś pytania. Chętnie podzielimy się naszymi doświadczeniami :)

Ciepło pozdrawiam i życzę powodznia podczas budowy :)

Kasia

Nasz domek powstaje po Łodzią, dokładnie 12 km od Łodzi. Okolica rzeczywiście jest ładna. Niemal obok naszej działki rozciąga się las. Widok jest całkiem sympatyczny. Mamy nadzieję że będzie tu cicho i spokojnie :) Oczywiście dopiero gdy wszyscy sąsiedzi i my wkońcu się wybudujemy, a to trochę potrwa :lol: .Na razie poza nami na naszym osiedlu staneło 9 domów (etap mniej lub radziej zaawansowany od naszego), jedni sąsiedzi już mieszkają.

Zdzichu łazienka którą powięszyliśmy jest na parterze. Po powiększeniu powstala sympatyczna wnęka na wc i bidet. Moim zdaniem teraz jest naprawde ustawna i spora. Marzę o dużej, obniżonej wannie no i teraz spokojnie się zmieści :D

Właśnie przypomniałam sobie że w projekcie wprowadziłam jeszcze jedną małą zmianę, tj. częściowo oddzieliłam jadalnię od kuchni ścianką dł.1,5 m. Od strony kuchni powieszę na niej ładną szafkę no i od ścianki pociągnę blat barowy który częściowo zasłoni mi kuchnię.

• 2 weeks później...

Witam!

Już raz chwaliłem Wasz domek. Jeżeli możecie to napiszcie coś o wysokości ściany kolankowej. Jak jest w projekcie i czy ją podwyższaliście? Czy w tym małym pokoju na górze można mieszkać zachowując oryginalną wysokość ściany kolankowej? Mamy dwie 17-letnie córki i już jest „wojna”, która będzie miała większy pokój.

Pozdrawiam :wink: .

Piotr

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Cześć Marsowicze!Juz prawie zamówiłem projekt,lecz ciagle są jakieś watpliwości (czyt. niepewność wyboru :roll: ).Myslę,ze jakieś uwagi z Waszej strony mogłyby pomóc je rozwiać.Zastanawiam się,czy nie jest aby troszke przymały na 4-5 os. rodzinke :o ?Pomijam koszty realizacji,bo decydując sie na budowę domu trzeba jednak jakieś "drobne" posiadać.Zdjęcia wnętrz,i nie tylko,bardzo mile widziane!Dziekuję i pozdrawiam!

• 1 month później...

Witam wszystkich po długiej nieobecności :)

ipw w naszym Marsie nie wprowadzaliśmu zmian konstrukcyjnych. Ostatecznie nie ma na poddaszu słupów które widać na zdjęciu.

jacoc ma wrażenie że odpisuję za późno, za pewne już podjeliście decyzję w sprawie projektu. Mam nadzieję że na korzyść Marsa:) Mars jest dużym domem, pokoje są na prawde przestronne, a macie ich do dyspozycji aż 5. Dodatkowo wprowadzając małe "korekty projektu" związane z powiększeniem dolnej łazienki, drobnymi zmianami w kuchni nawet liczna rodzina będzie zadowolona z wyboru tego domu:)

U nas prace posuneły się do przodu. Mamy już zrobioną elektrykę, instalacje wod.-kan., ogrzewanie. Dzisiaj rozpoczynamy tynki.

Zdjęcia wnętrza już wkrótce!