piotriwa 16.10.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Faktycznie. Coś się zakaszaniło i nie mogę załadować... Niby wszystko jest ok, a nie idą pliki do serwera. Jak tylko się z tym uporam, dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 17.10.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 nie mam pojęcia, coś się zrywa.... Muszę jechać w trasę na kilka dni, ale jak wrócę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.10.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Czary mary, raz jest a raz nie ma , ale udało mi sie i zobaczyłam cały (?) album. Widzę, że walczysz diabelskim wynalazkiem jakim jest komputer Zdjęcia bardzo pomocne, widzę różnice w kominku, u Ciebie wąski, u mnie szeroki? Kiedy nasz domek będzie na etapie Twojego Już bardzo za tym tęsknię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.10.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Czary mary, raz jest a raz nie ma , ale udało mi sie i zobaczyłam cały (?) album. Widzę, że walczysz diabelskim wynalazkiem jakim jest komputer Zdjęcia bardzo pomocne, widzę różnice w kominku, u Ciebie wąski, u mnie szeroki? Kiedy nasz domek będzie na etapie Twojego Już bardzo za tym tęsknię ...nie cały...... Ale popracuje nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Czary mary, raz jest a raz nie ma , ale udało mi sie i zobaczyłam cały (?) album. Widzę, że walczysz diabelskim wynalazkiem jakim jest komputer Zdjęcia bardzo pomocne, widzę różnice w kominku, u Ciebie wąski, u mnie szeroki? Kiedy nasz domek będzie na etapie Twojego Już bardzo za tym tęsknię ...nie cały...... Ale popracuje nad tym... Witaj po długim niewidzeniu Widzę, że czasu nie masz i z albumem nie walczysz, nadal kilka fotek się nie otwiera. Zapraszam Cię do mojego dziennika, bo w końcu zebrałam się do roboty i go założyłam. Ciekawam co sądzisz o mojej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 01.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witaj. Wiem, że obiecałem... ale czasu mało a i pogoda nie zachęca do robienia zdjęć. Nie wszystko skończyłem, bo z bankiem problem i tak jakoś się nie chce.... Ale się poprawię. Album : SUPER POMYSŁ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 To jakieś zimowe przesilenie Mało słoneczka to i człowiek chętniej wygrzewałby się na przypiecku niż pracował. Pocieszać się należy, że wiosna już bliżej niż dalej Jeśli byś się zmobilizował to byłabym wdzięczna za foty łazienek na górze. Czy w łazience małej tej przy garderobie robiłeś podwieszany sedes? A może w ogóle zlikwidowałeś garderobę i masz tam dużą łazienkę Bo cos tak ze zdjęć mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 02.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tu Cię zaskoczę. Na górze zrobiłem tylko jedną łazienkę. Dużą. Z małej zrobiłem saunę, z wejściem z dużej łazienki. Garderoba jak najbardziej jest! Za mały ten domek na trzy łazienki, a poza tym, sauna jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.02.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 o łał to faktycznie zaskoczenie pełne. Niestety naszym priorytetem były trzy łazienki Więc teraz kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 piotriwa Witaj zdradź mi proszę czy ściana za kominkiem nagrzewa się i promieniuje ciepłem w strone schodów? Bo tak sobie myślę, co pod schodami w schowku można zrobić spiżarkę czy tylko składzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witaj Ściana za kominkiem od strony schodów nie wykazuje żadnych objawów wyższej temperatury... Ciepło idzie do góry. U mnie jest wstawiona rura kominowa od pieca do komina. Specjalnie jest wydłużona i wchodzi aż w strop. Chodzi o to, że płyta stropowa ma tendencję do ruchów i żeby komin się nie rozszczelnił, kominiarz zasugerował nam, żeby zrobić właśnie taki wkład kominowy.... U nas to działa. Widziałem, ze u Was jest taki mały piecyk. Ja mam konkretny kominek z płaszczem wodnym. 95 % ogrzewania. Jako, że mamy zimę i palę od września, muszę przyznać, że to rozwiązanie zdaje egzamin. Średnia temperatura na parterze: 26stC . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 dzięki My mamy mieć ogrzewanie gazem z pieca kondensacyjnego, więc kominek będzie tylko miłym akcentem bo to lubimy i ewentualnie dogrzewać będzie salon i pokój na górze (tam oczywiście jest cieplej). Chyba zostaniemy jednak przy piecu podobnym to tego, który mamy, tylko kupimy chyba większy Usytuowanie kominka na półokrągłej klatce schodowej wymuszającej naturalny podział salonu od jadalni jednak nam nie do końca się podoba, podobnie jak Tobie. Decyzje podejmiemy po konkretnych rozmowach ze specjalistą od piecy i kominków. W przeciwieństwie do Twojego rozwiązania raczej nie planujemy rury w tym kominie. U Ciebie chyba inny wymóg był przy ogrzewaniu kominkiem z płaszczem wodnym ad rem mogę zatem planować pod schodami spiżarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 16.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Oczywiście, myślę, że pod schodami spiżarka to nie zły pomysł. My zrobiliśmy drewniane schody, więc pod nimi ma swoje miejsce nasz pies W kwestii ogrzewania, to my też mamy piec gazowy, kondensacyjny. Używam go tylko rano, albo jak mi się nie chce palić w kominku. Znacznie to obniża koszty ogrzewania. Wierz mi, znacznie Faktycznie, jak już kiedyś pisałem, kominek trochę dzieli pokój na dwa, ale koniec końców, nie jest źle .... Zaraz zajmę się zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 dzięki i super że weźmiesz się za zdjęcia, bo teraz album cały chyba wykasowałeś. Może przy okazji jakieś nowe wrzucisz, już wykończonego kominka, dużej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 16.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Jak widać, jeszcze nie skończone. Na dobry początek schody i klatka schodowa : KLIKNIJ:http://images36.fotosik.pl/61/376022b2d01ba931m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 o i widzę, że jakiś wynalazek podmurówkowy masz? I piękny Ying-Yang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts