Sonika 03.01.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Są impregnaty do fug, robi to np. HG, ale one podobno po pewnym czasie się wycierają czy cuś i trzeba je nakładać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Eh niedawno calkiem czytalam na tym forum o jakims takims czyms co sluzy do pokrycia fugi i chroni ja przed zabrudzeniem, zapisalam nawet sobie jak to cos sie nazywa ale zgubilam karteczke , moze ktos pamieta? bo nawet nie wiem co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby to na forum odnalesc Może, o to chodziło? Do nabycia w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Oj, Sonika nie odrobiłaś zadania domowego. W linku, który podałem, jest tabela zużycia fugi w zależności od rozmiaru płytki i szerokości spoiny. Chyba, że wybrałaś innego niż Mapei producenta , to jesteś rozgrzeszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.01.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Eh niedawno calkiem czytalam na tym forum o jakims takims czyms co sluzy do pokrycia fugi i chroni ja przed zabrudzeniem, zapisalam nawet sobie jak to cos sie nazywa ale zgubilam karteczke , moze ktos pamieta? bo nawet nie wiem co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby to na forum odnalesc Może, o to chodziło? Do nabycia w Castoramie. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.01.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Oj, Sonika nie odrobiłaś zadania domowego. W linku, który podałem, jest tabela zużycia fugi w zależności od rozmiaru płytki i szerokości spoiny. Chyba, że wybrałaś innego niż Mapei producenta , to jesteś rozgrzeszona. Ja nie robię nic innego, tylko "odrabiam zadanie" od samego rana. Link, który mi podałeś nie chce mi się otworzyć . Rozmawiałam właśnie z moim płytkarzem na temat tych epoksydów i teraz na odmianę On mnie postraszył, że ten epoksyd to taki zajzajer, że może ściągnąć impregnat z gresów. Czy tak rzeczywiście może się stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja nie robię nic innego, tylko "odrabiam zadanie" od samego rana. Link, który mi podałeś nie chce mi się otworzyć . Rozmawiałam właśnie z moim płytkarzem na temat tych epoksydów i teraz na odmianę On mnie postraszył, że ten epoksyd to taki zajzajer, że może ściągnąć impregnat z gresów. Czy tak rzeczywiście może się stać? Link jest do pliku pdf 333 kB. Mam go na dysku, więc mogę podesłać mailem. Jeśli chodzi o impregnat do gresu, to najlepiej zapytać u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.01.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 To bardzo proszę o maila. Mój adres jest w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.01.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 03.01.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Eh niedawno calkiem czytalam na tym forum o jakims takims czyms co sluzy do pokrycia fugi i chroni ja przed zabrudzeniem, zapisalam nawet sobie jak to cos sie nazywa ale zgubilam karteczke , moze ktos pamieta? bo nawet nie wiem co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby to na forum odnalesc Impregnatów do fug jest wiele. Ja używałem delfina firmy Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.01.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ponieważ nadal odrabiam zadanie domowe , dowiedziałam się że fugę epoksydową można dawać od 3 mm, a ja mam 2-a . I co teraz ? Chyba nie mogę jej położyć, bo popęka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 03.01.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ponieważ nadal odrabiam zadanie domowe , dowiedziałam się że fugę epoksydową można dawać od 3 mm, a ja mam 2-a . I co teraz ? Chyba nie mogę jej położyć, bo popęka...... Zaptytaj producenta. Może, te 3 mm, to tzw. du..chron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzman 03.01.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Jedno jest pewne nie zawsze fachowiec ma rację!! On ma tylko zrobić to co my chcemy i koniec!! A co do fug epoksydowych, każdy jeden fachowiec będzie narzekał i odradzał, bo się je strasznie kładzie!! Nie można sobie zrobić całego wiadra i jechać z rozmachem, trzeba powoli po małych ilościach. ONI TEGO NIE LUBIĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.01.2006 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Rozważając wszystkie za i przeciw, oraz biorąc pod uwagę przede wszystkim Wasze rady, decyzja zapadła - będzie fuga epoksydowa. Dam znać jak wyszło. Kurczaki - trochę się boję , ale do odważnych świat należy . Dzięki jeszcze raz za wszystkie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 04.01.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 W Zielonej Górze jest firma - dystrybutor Mapei.Chłopaki oferują szkolenie wykonawców. Może pomyśl o tym, by się nie okazało, że Twój płytkarz zmarnuje cały materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.01.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Mój płytkarz wie jak to zrobić (tak mówi), bo robi nagminnie baseny używając właśnie tego materiału. Boję się tylko czy będzie czyścił na bieżąco gres, ale w sumie Mu ufam, bo to bardzo dobry fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 04.01.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Skoro tak, to możesz spać spokojnie. Ale, ale. Jeśli on jest dobrym fachowcem, to skąd ta propozycja z fugowaniem sylikonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.01.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ale, ale. Jeśli on jest dobrym fachowcem, to skąd ta propozycja z fugowaniem sylikonem? I teraz zasiałeś ziarenko niepokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.01.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Rozważając wszystkie za i przeciw, oraz biorąc pod uwagę przede wszystkim Wasze rady, decyzja zapadła - będzie fuga epoksydowa. Dam znać jak wyszło. Kurczaki - trochę się boję , ale do odważnych świat należy . Dzięki jeszcze raz za wszystkie wpisy. Fuga epoksydowa jest naprawdę dobra troche gorzej się ją kładzie niż zwykłą bo się bardziej lepi do narzedzi i jest dosyć gęsta za to lepiej się ją dopieszcza na koniec też specjalną gąbką a w zsadzie to lepiej mieć ich w zapasie kilka bo szybko się brudzą i ciężko je czyścić z tej fugi. Pamiętaj żeby nie pozostawić fugi nie zmytej lub jakiś resztek gdzieś na kafelkach bo jak zaschnie to umarł w butach żeby ją usunąć to prawie przecinak potrzebny. Ale w użytkowaniu nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts