Sonika 04.01.2006 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wiem, że są problemy z jej usunięciem, dlatego zaraz jadę z dodatkową torbą szmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.01.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Sonika i daj koniecznie znac jak to wyszlo. Mnie niedlugo to czeka, ale jak widzialam w obi-ku na ekspozycji przyklejony gres, z tymi plamami po fugowaniu naokolo plytek, to zwatpilam troche Ale juz mam plytki i odwrotu niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.01.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wiem, że są problemy z jej usunięciem, dlatego zaraz jadę z dodatkową torbą szmat Szamty swoją drogą ale żeby fugę dobrze zetrzeć stosuje się specjalne gąbki do tych fug , dobrze, żeby glazurnik wiedział o jakie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.01.2006 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wiem, że są problemy z jej usunięciem, dlatego zaraz jadę z dodatkową torbą szmat Szamty swoją drogą ale żeby fugę dobrze zetrzeć stosuje się specjalne gąbki do tych fug , dobrze, żeby glazurnik wiedział o jakie chodzi. Byłam na wizji lokalnej i przez kafelkarza zostały zakupione (oprócz fugi oczywiście): - specjalna gąbka za bagatela 20zł - wał innej gąbki za następne 50zł no i ma moje szmaty , więc jestem dobrej myśli. Kupiłam Mu jeszcze wiadro do płukania, to teraz ma dwa . Powiedział, że tę gąbkę na metry to się wyrzuca, a nie płucze. Ma też pomocnika, którego nigdy wcześniej nie było . Niezły to musi być zajzajer z tej fugi, jeśli takie są przygotowania. Dam znać co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 05.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 05.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Soniko- a czy z samo ułożenie płacisz extra (z tą fugą)? No i przede wszystkim JAK TO WYGLĄDA ???? Napiszcie proszę ile w Waszych okolicach bierze kafelkarz (w moim regionie nazywa się FLIZIARZ- przyjechałam na południe z centralnej Polski i nigdy wcześniej nie słyszałam określenia FLIZY na glazurę i fliziarz- specjalista od układania płytek ) Parę lat temu kładłam płytki w małym mieszkaniu- za metr kwadratowy stawka wynosiła 20zł przy zwykłych i 40zł przy malutkich płytkach. Teraz planuję duży zakłąd usługowy i płytek będzie trochę, ciekawe jak się kształtują te ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.01.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 AlaB, ja za połozenie samej fugi epoksydowej płacę koszmarne pieniądze , ale mam nadzieję, że będą to pieniądze dobrze wydane i jasny beż pozostanie jasnym na wieki . Płytki kładłam pół roku temu. Jutro jadę zobaczyć jak to wygląda, ale dzwoniłam i powiedział, że myje podłogę już chyba z 10-y raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 05.01.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Soniko- a czy mogę zapytac o koszt usługi kładzenia tej fugi? Jeśli wolisz nie pisać to nie nalegam ale jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 05.01.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 AlaB, ja za połozenie samej fugi epoksydowej płacę koszmarne pieniądze , ale mam nadzieję, że będą to pieniądze dobrze wydane i jasny beż pozostanie jasnym na wieki . Płytki kładłam pół roku temu. Jutro jadę zobaczyć jak to wygląda, ale dzwoniłam i powiedział, że myje podłogę już chyba z 10-y raz. Jak to płacisz koszmarne pieniądze?. Jak to nie jest tajemnica to zdradź ile on z ciebie zdziera bo moim zdaniem nie powinien wziąść więcej jak dodatkowe 5 zł na metrze. A jesli to jest więcej lub dużo więcej to po prostu na żywca doi cię na kasę. Powiem Ci, że ja ostatnio kładłem u klienta fugę epoksydową na kafelkach które maja takie rowki że sa jak mozaika 5x5 cm i wszystkie te rowki trzeba było zafugować i w godzinke miałem pokryte 3,5m2 tej mozajki. Fakt że nakłada się tę fuge upiedliwie ale to nie jest powód żeby zaraz wołać ekstra dużą kasę . Czyszczenie jest o tyle gorsze, że właśnie pochłania te gąbki bezpowrotnie co trochę kosztuje ale jesli chodzi o robociznę to dla wprawionego płytkarza nie jest to jakieś wielkie utrudnienie w stosunku do fugi zwykłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.01.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Płacę ZNACZĄCO więcej, ale nie mam wyjścia, bo nie mam czasu na szukanie nowego fachowca. Płytki położył pięknie, więc niech te pieniądze za fugę będą dla Niego bonusem od zadowolonej klientki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 06.01.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 jak tak pięknie to ja poprosze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.01.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 jak tak pięknie to ja poprosze zdjęcia Zdjęcia są w moim albumie. Byłam, widziałam i jestem bardzo zadowolona . Fuga połozona jest równiutko, plam ani zacieków nie ma, gres nadal pięknie się błyszczy. Dzięki jeszcze raz za wszystkie komentarze. Mam jaśniutką fugę, dokładnie taką jaką chciałam i miejmy nadzieję żadnych problemów z jej brudzeniem. Zdjęcia wkleję wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.01.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Sonika bardzo sie ciesze ze dobrze wszystko wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.01.2006 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Sonika bardzo sie ciesze ze dobrze wszystko wyszlo Wyszło super , tak jak chciałam, tzn. fuga się zlała z płytkami i prawie jej nie widać, a podłoga wygląda tak (tylko jakiś dziwny kolor wyszedł na I-ym zdjęciu): http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1496_348.ts1136544006000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1499_348.ts1136544082000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1501_348.ts1136544128000.jpg Ale strachu trochę było, przyznaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.01.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Wyszlo naprawde rewelacyjne To ja sie szykuje na troche mojego strachu uffff dobrze ze mam troche czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.01.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Płytki rewelacja i widać że ten twój fachowiec zasłużył na bonus. A powiedz czy te krzywizny to on sam docinał czy juz takie kafle kupiliście docięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.01.2006 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Krzywizn nie docinał - daliśmy do cięcia, ale i tak miał z tym dużo zabawy, bo musiał najpierw ułożyć podłogę "na sucho", ponumerować, potem wszystko zdjąć i dopiero mógł przystąpić do klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 07.01.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 PIĘĘĘNIE aż jęknęłam... SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 07.01.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 jej suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 17.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Soniko, jak tam fugi po 8 miesiącach użytkowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts