Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wędkarstwo, ulubione miejsca, wyniki ...

Tomasz B

Recommended Posts

Nie pamiętam kiedy łowiłem po raz ostatni...brakuje mi tego trochę. Złowiłem kiedyś mając "naście" lat karpia o wadze trochę poniżej 15kg :o . Dwie godziny biegania z wędką po brzegu, żyłka polska 0,15, haczyk - ledwo udało mi się znaleźć w pysku ryby. Co ciekawe i smutne zarazem: karp....zdechł w ciągu kilku minut od momentu wyjęcia go z wody :cry: . Do dzisiaj nie wiem dlaczego. Może z wycieńczenia?

Pozdrawiam :wink:

Pearl

Ale masz fantazję !!!

15 kilo na żyłke 0.15 w tamtych czasach? :o

Nawet jakby ten karp był sparaliżowany to byś go nie wyciągnął :lol:

Chyba że dla ciebie trochę to 14.8 kg :p

Uważam że jest to możliwe, to w tym przypadku kwestia czasu i sprawnego kołowrotka. Sam wyjąłem sumka (8 kg) na spiner z żyłką 0,14 a polowałem na okonie. Łyknął srebrną obrotówkę jedynkę mepsa.

Pozdro kominiarz

• 1 month później...
kominiarz jeżeli chcesz mi wmówić że kilkanaście lat temu polska żyłka stilon-bo innej nie było + 15 kilogramowy karp to realny temat to przykro mi bardzo ale ja takiego bajeru nie łykam

Znam przypadki takie jak twój ale to zupełnie inna historia,epoka i sprzęt

Dobra zostawmy te karpie, już niedługo sezon na szczupaki, czy jest na forum ktoś kto już przygotowuje się z utęsknieniem do sezonu?

Bo ja już dawno odkurzyłem sprzęt :D

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 years później...
  • 1 year później...
  • 9 months później...
  • 11 years później...
Ktoś z okolic Częstochowy na wspólne wędkowanie? Jeżdżę głównie w niedzielę rano, ale jakoś siedzenie samemu to nie dla mnie. W sumie miejscówka nie ma znaczenia, aby tylko było w ogóle po co jechać ;-) A jeśli chodzi o rzeczy do tego, to :spam: Edytowane przez Greengaz

A to ryby jeszcze są ??? mieszkam 1 km od Odry pod Kędzierzynem-Koźlem i praktycznie od kwietnia nikt nic nie złapał nie licząc oczywiście uklejek , co oni te ryby prądem wybijają takiej brejzy nie widziałe od dziesiątek lat jak obecnie , kiedyś 2 mln wędkarzy i wszędzie ryba teraz 600 tys i ryby nie ma ale nie ma jej też o dziwo na kaczych dołach co mnie bardzo dziwi , chyba czyste powietrze i woda im szkodzą :lol2::lol2::lol2::lol2: