NatkaB 02.01.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Poleccie mi, prosze, farbe na ocynk - chcialabym, pomalowac nia ogrodzenie. Zalezy mi na tym, zeby farba byla matowa, nie blyszczaca (czarna; efekt - taki jak malowanie proszkowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 03.01.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Natko, na ocynk stosuje się farby chlorokauczukowe. Ja zrobiłem tak, że pomalowałem podkładem chlorokauczukowym, a potem zwykłą olejną. Poszukaj w hurtowni, a na pewno znajdziesz interesujący Cię kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester 1 03.01.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Polecam farbę Fawinil C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 03.01.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja na dach ocynk dałem farbę Makor-Tix (Polifarb Dębica).Jest to gruntoemalia i ponoć nie wymaga farb podkładowych.Poniżej daję linka. Kupowałem brąz czekolada, powłoka jest półmatowa i metaliczna (skrzy się jakby zawierała maleńkie opiłki metalu). Cena po negocjacji 29 zł/litr. http://www.polifarb-debica.pl/pdf/06_Tradycyjne%20-%20chlorokauczukowe/42_Makor-tix.pdf darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 03.01.2006 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Dziękuję Wam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 03.01.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 np. CYNKAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 27.01.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Może trochę póżno na tę rade ale co tam Elementy z ocynku przed malowaniem najlepiej zapodkładować typowym podkładem do tej powierzchni! podkład taki można kupić chemoutwardzalny czyli podkład + utwardzacz w sklepach z chemią samochodową Natko jeśli nie chcesz po kilku latach zeskrbywać odpryskującej farby z ogrodzenia to zastosuj taki podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 27.01.2006 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Może trochę póżno na tę rade ale co tam nie za pozno! dopiero na wiosne bedzie to malowanie Zalezy mi na tym, zeby ta farba dawala efekt matowy, taki jak malowanie proszkowo.. Ale podklad na pewno bedzie (malowac bedzie foirma, ktora robila ogrodzenie) Dziękuję Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 27.01.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Natko z tego co wiem to farby proszkowe mają delikatny połysk, zatem aby uzyskać taki efekt musisz zastosować fabę w półmacie najlepiej natryskowo Jeśli zaś chodzi o producenta farby to stawiałbym na markę, np. DULUX Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 07.04.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 jakie farby polecacie na ogrodzenie ocynkowane? minęły już 3 lata od postawienia ogrodzenia, więc czas najwyższy na pomalowanie. Chciałbym na brązowy kolor, najlepiej pomalowac raz a dobrze wiem, że duzo wymagam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinekhh 30.05.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam!Zrobiłem ogrodzenie dałem do cynkowania nigdy nie malowałem ocynku! Z tego co wiem to farby Chlorokauczukowe jak i ich podkłądy nie nadają się na długi czas użytkowania po paru latach odchodzą płatami. Zakupiłem więc farbę DEKORAL na dachy- podłoża ocynkowane, aluminium, mosiądz itd FAWINYL C bodajże. Zrozcięczalnik BIROL uniwersalny. Farba bez podkładu bezpośrednio na ocynk. Co sądzicie o tej farbie jest sprawdzona czy tylko nadaje się na dachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts