Thaurus 03.01.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witam, kupiłem segment w szeregówce budowanej przez developera. W projekcie na parterze są 4 drzwi (niby balkonowe). Dwoje z nich chciałbym zmienić jeszcze na etapie budowy na okna (duże, ale takie aby móc pod nimi zamontować grzejnik). Pytanie: czy mam szanse przekonać wykonawcę, aby wstawił mi okna zamiast drzwi? Czy potrzebna jest zmiana projektu i cała związana z tym papierologia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 04.01.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 podciągam bo mnie też to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBO1 09.01.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ja ten problem rozwiązałem w ten sposób, że jedną parę drzwi balkonowych zrobiłęm nie otwieraną i w tym miejscu wstawiłęm grzejnik mocowany do podłogi. I z perspektywu czasu nie żałuję, że mam tu duże okno, a kiedyś chciałem mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 12.01.2006 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ... a walory estetyczne? Grzejnik widoczny jest z zewnątrz (przez drzwi balkonowe) oraz od środka też jest chyba jeszcze bardziej widoczny? Powiedz jak to jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 13.01.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Podaję za Muratorem 1/2006 str. 169 "Jeśli chcemy.. zmienić wielkość, układ lub liczbę otworów okiennych albo drzwiowych... wystarczy, że zmiany te zostaną zaakceptowane przez projektanta i zaznaczone przez niego w projekcie." Nie piszą tylko co w sytuacji, gdy projekt był robiony na zamówienie według koncepcji inwestora i zgodnie z podpisaną umową prawa do projektu zostały przeniesione na inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts