Irek1 19.01.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Ponawiam prośbę o rady dotyczące ścian z keramzytu. otóż zdecydowałem się na ścianę 3warstwową z keramybetonu 17cm +12cm wełna+ 3cm pustka +10.5cm, a mój kierownik budowy namieszał mi w głowie twierdząc, że ściana nośna 17cm może nie wytrzymać ciężaru stropu domu parterowego z użytkowym poddaszem. Proszę o rady dotyczące takiej ściany. Dodam też że prawdopodobnie kupię materiały z Mszczonowa, choć nie wiem czy są na tyle solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Irek,poszukaj moich wątków na ten temat. Ja mam dom troszeczkę inaczej wybudowany z bloczków z Mszczonowa i jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek1 19.01.2003 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Hans - wiem, że kiedyś rozmawialiśmy na ten temat, jednak wtedy nie odpwiedziałeś mi kiedy pytałem Cię o przekrój ściany. Nie wiem jak grubą masz ścianę nośną, a jest to dla mnie teraz najważniejszą sprawą. Czy mógłbyś mi tą ścianę opisać: tzn jak opiera się cały ciężar stropu, jak izolowałeś wieniec, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts