Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak poradziliście sobie ze śniegiem ?

Recommended Posts

na podwórku - łopata/szufla śniegowa we własnym zakresie - droge dojazdowa 150 m - złapałem goscia z traktorem i łycha pługową i za 10 zł obleciał

Na przyszłosc z sasiadem chcemy utworzyć jakis fundusz celeowy i dogadac sie na stałe z jakimś chłopem co dysponuje sprzętem aby na telefon czyścił nam te naszą gruntową droge do drogi głównej (100 -150 m) pozostaje pytanie za ile ;) ale zrzutkowo chyba udźwigniemy

:p

Ja sobie poradziłem w taki sposób że wracając z pracy o 2.30 w nocy zakopałem się na dobre i w pantofelkach i garniturze po kolana w śniegu szuflą jaka została mi po budowlańcach ( takiej śniegowej jeszcze nie miałem ) wygrzebywałem się dobre 50min. Żona mówiła abym to bezużyteczne żelastwo zostwił tak jak utknęło na środku drogi ale ja ambitny jestem i żadnemu białemu napadaczowi się nie dam. Odgrzebałem sobie tą szufelką drogę do garażu i tam też wjechałem budząc okolicznych sąsiadów wyciem silnika i siarczystymi przekleństwami :lol:

Ja sobie poradziłem w taki sposób że wracając z pracy o 2.30 w nocy zakopałem się na dobre i w pantofelkach i garniturze po kolana w śniegu szuflą jaka została mi po budowlańcach ( takiej śniegowej jeszcze nie miałem ) wygrzebywałem się dobre 50min. Żona mówiła abym to bezużyteczne żelastwo zostwił tak jak utknęło na środku drogi ale ja ambitny jestem i żadnemu białemu napadaczowi się nie dam. Odgrzebałem sobie tą szufelką drogę do garażu i tam też wjechałem budząc okolicznych sąsiadów wyciem silnika i siarczystymi przekleństwami :lol:

:lol: :lol: :lol:

przejdzie ci z czasem :wink:

odkopuję, jak już nie da się przejechać. Ani sekundy wcześniej 8)

Schodki (3 stopnie z gresu) do domku odśnieżam szuflą i miotłą.

Ale zawsze trochę się zalodzi.

Wówczas włączam kabel grzejny 150W, przezornie ułożony w czasie wylewnia schodków i po 6 godzinach - sucho.

Resztki śniegu mimo mrozu sublimują. (przechodzą ze stanu stałego od razu w stan lotny).

Dom mam przy ulicy należącej do miasta, ale nie wyasfaltowanej, więc nie może być odśnieżana na bieżąco. Ale może być interwencyjnie - dzwonię więc do urzędu gdy nas zasypie i przyjeżdżają. jeśli przyjadą [późnym wieczorem - zostawiam samochód na pobliskim parkingu (150 metrów od domu). Mieszkam na górce.