Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOLNOŚLĄSKIE - biała lista solidnych

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Właśnie skończono u mnie hydraulikę.

Roboty wykonywał Adam Radaszkiewicz, tel: 602-253-166, wszystko fachowo, co ważne TERMINOWO.

Cena porównywalna z konkurentami, ale za to bez najmniejszego kłopotu. Nie trzeba pilnować, sprawdzać, materiały załatwia w dobrych cenach.

Godny Polecenia.

• 4 weeks później...
Dekarz, Andrzej Karwacki, kładł u mnie dachówkę (dach miałam wcześniej zapapowany), zapewnił materiały i usługę w dobrej cenie, ogólnie z dachu jestem zadowolona (Tel. 604428025)

Również polecam firmę Pana Karwackiego (Dach-system), dach robili u mnie 4 lata temu, byli na jednej poprawce po ok 2 latach - podwiewało deszcz i zaciekało przy kominie, bardzo szybko zareagowali poprawili i jest ok - wina nie do końca leżała nawet po jego stronie, bo komin miałem sam obrabiać ale jakoś mi się jeszcze nie złożyło ;)

Co do samej pracy to ekipa jest bardzo szybka, i dokładna. Miałem mała przygodę z Panem Karwackim, ale sprawę ostatecznie załatwił bardzo honorowo. Uważam że nie jest problemem popełnić błąd, ale trzeba umieć się do tego przyznać, przeprosić i ponieść konsekwencje - w tym przypadku dać dobry upust :)

• 4 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 5 weeks później...
Chcialam wpisac na ta liste Pana Radka .Wykonuje on docieplenia ,podbitki, docieplenia poddaszy.Wiem ,ze z jego uslug korzystali juz forumowicze i chyba sie nie zawiedli.Ja widzialam rowniez jego prace (bardzo dokladny,slowny a przy tym kulturalny) i za miesiac wchodzi do mnie na budowe,ale w tej chwili ma wolny termin,wiec jezeli ktos chce to podaje numer tel.534888998.

Witam

Nawet nie wiecie ile nowych sił mi przybyło kiedy dzisiaj znalazłam tą stronę...Po strasznych przebojach ,które zresztą trwają nadal...błagam o pomoc.

Pilnie potrzebuję solidnego kierownika budowy oraz projektanta który naniesie poprawki w projekcie.

Moj dotychczasowy kierownik od ponad roku trzymał dokumenty,w marcu zapewniał że za dzień , dwa odbiera pozwolenie na budowę...Wczoraj się okazało że zapomniał zawieźć dokumenty do starostwa..A od jutra jedzie na urlop...we wrześniu mam ustalony termin budowy...

Rozpaczliwie potrzebuję dobrego i solidnego kierownika.

Proszę o pomoc

• 2 months później...

Witam,

od dawna nie miałem czasu / okazji / nastroju (*niepotrzebne skreślić), żeby się udzielić na forum - budowanie wciąga. :bash:

A tymczasem budowa skończona i prawie wykończona, od miesiąca zamieszkiwana.

Wieczory zrobiły się długie, okazji do refleksji budowlanych, poprawek, wniosków, wyszukiwania błędów i identyfikowania sprawców jest zatem coraz więcej.

Pora podzielić się niektórymi z nich - sam wiele skorzystałem na lekturze FORUM.

Dziś odcinek 1. HYDRAULIK

To chyba kluczowa część wszystkich instalacji - zdecydować się na określone technologie i rozwiązania było bardzo trudno.

Jeszcze nie wiem, czy wybrałem właściwie? ... chociaż nie - już wiem - parę istotnych detali z pewnością zmieniłbym przy następnej okazji. :yes:

Ale do rzeczy ...

Dom 200m2, piec Viessmann Vitodens 343F + 2 kolektory Vitosol 200F, 80m2 podłogówki na dole, 7 grzejników na górze (i w garażu). Wszystko na jednym obwodzie, z mieszaczem pomiędzy podłogówką i grzejnikami.

Całością prac hydraulicznych zajął się Pan Adam Radaszkiewicz (602 253 166)- namierzony na tym forum, wielokrotnie tutaj polecany.

Sprawdziłem. Człowiek zadziwiająco dobrze zorganizowany (choć nie sprawia takiego wrażenia :D), załatwia praktycznie wszystkie materiały i podwykonawców (gaz-majstrów, dachowców, serwisantów). Sympatyczny nerwus, solidny i terminowy, choć czasem musiałem się nasłuchać narzekania na tych i owych. Polecam

Wracam do zabaw z regulacją (pogodówka, krzywa grzewcza, regulatory termostatyczne mieszacza, grzejników, ...) - jest tego cała masa - ale to akurat lubią tygryski!

CDN...

Edytowane przez Slash

• 1 month później...

wykończeniówka - w tym płytki, regipsy, docieplenie, sufity podwieszane - no wszystko - Arek Gawroński 503 196 987. Perła w koronie. Jest super.

I jeszcze pan Hubert - tel. 500 559 172. Rewelacja, bardzo szybki! bardzo dokładny, a przy tym miły i sympatyczny. Pracują osobno lub razem.

a więcej namiarów tu:

http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3059

Damro - niektore pewnie tak, szczególnie jak ktoś ma koncie kilkadziesiąt postów lub mniej, należy uważać, co się czyta. i warto pamiętać, że fachowiec, któremu wystawiono pochlebną opinię kilka lat temu, mógł "się zepsuć" w międzyczasie od nadmiaru klientów.

ale czy od razu większość to reklama?

• 4 months później...

No dobra, czas na mnie, bo już swoje dobre doświadczenia mam, (złe też, ale nie o tym, nie o tym ;) )

To, że nie jestem samoreklamującym się można sprawdzić w dzienniku, zapraszam, jestem szary, walczący inwestor jak każdy.

Polecam:

1) TYNKI : - p. Zbigniew Adamczyk 791 259 095

dwóch Zbigniewów, firma, która się nie reklamuje, pracują od polecenia do polecenia. Wzięłam ich od przyjaciółki, której robili dom. Dwóch sympatycznych panów, bardzo w typie dżentelmena, jak wpadałam na budowę prawie nosili mnie na rękach, żebym butów nie ubrudziła :) poza tym pracowici, terminowi, uczciwi do bólu, ceny konkurencyjne, realne, wykonanie szybkie, bezproblemowe, świetny kontakt. Jestem mile zaskoczona, bo są to ludzie, którym zależy na kliencie i na dobrej opinii, bardzo mile wspominam i polecam w ciemno.

2) HYDRAULIKA: - p. Adam Radaszkiewicz - 602 253 166

"Wzięty" z Muratora, z białej listy. Pracuje na dobrych materiałach, negocjuje dobre rabaty w hurtowni, załatwia, przywozi, inwestor nie musi się niczym martwić. Ma obiektywne spojrzenie, na każde moje pytanie ma logiczną odpowiedź, doradzi, wytłumaczy, uzasadni. Specjalista w swojej dziedzinie, robi sprawnie, czysto, jest konkretny, słowny no i nie da się go nie lubić :) Poza tym chwalę sobie z nim kontakt, nie owija w bawełnę, nie kombinuje, elastyczny co do cen i czasu wykonania, zrobił nam kotłownię, załatwił serwisantów, odbiory, wszystko działa na cycuś glancuś. Polecam dalej w ciemno, bo wie co robi i robi to dobrze.

3) POSADZKI p. Krzysztof - 603 999 779 polecany przez ww. Adama hydraulika,

konkretny, słowny, bezproblemowy, bardzo punktualny, załatwił wszystko na czas, po naprawdę dobrej cenie, nie przeraziło go błoto, przez które musiał do nas "dopłynąć", na wszystkie pytania miał logiczne, mądre odpowiedzi, doradzał, proponował. Dzięki niemu mamy w miarę równą podłogę na skaszanionym chudziaku. Polecam, oby więcej takich fachowców.

4) podłączenia gazu, instalacje, skrzynka gazowa i wszystko co się z tym wiąże

p. Krzysztof Wnuk - 694 676 538

jedyny człowiek gazowy, który nie robił mi problemów z podłączeniem, instalacją i takie tam. Przyjechał, wycenił, uspokoił, wykonał. Bezproblemowy człek z dużą wiedzą, którą się dzieli, ukierunkowując inwestora. Żałuję, że wcześniej się z nim nie spotkałam, uprościły by się wszelkie procedury. Polecam, miły, kompetentny, pomocny, konkretny.

5) okna Avante z firmy KRYSIAK z ul. Balonowej

Polecam, wysoka jakość obsługi, konkretnie, terminowo, montaż bezproblemowy, przemiła ekipa i właściciele. Skorzystałam z nich już drugi raz, polecałam przyjaciołom, wszyscy zadowoleni. Okna sprawują się ok, doradztwo w kwestii wyboru, pomiary, serwis posprzedażowy (czy aby wszystko ok) i ankieta na temat montażystów (nie miałam żadnych uwag). Polecam w ciemno. Mam od nich również bramę garażową, równie sprawnie i dobrze zamontowaną.

to tyle na pierwszy rzut, reszta potem :)

• 1 month później...
witam.

poszukuje brukarza do kostki granitowej nie betonowej. znalazlem jak na razie tutaj jednego.

z tymi co sie umowilem to kazdy byl od granitowej ale na miejscu krecenie nosem i przekonywanie mne do betonowej - bo wpadna na tydzien dwa i po robocie a przy granicie kupa grzebania...

czy znacie kogos godnego polecenia

budowa 15 km od wrocka na wschod

pozdrawiam

pawel

Witam, mój debiut tutaj, ale widzę dużo fajnych porad :) przy okazjiteż chętnie poradzę, bo jak ktoś szuka fajnego brukarza to mogę szczerze mogę polecić Pana Sebastiana Smolaka. Dostałem go z polecenia od znajomych, którzy dosyć wnikliwie rozpatrują wszystkie oferty i lubią brać ludzi na poziomie. U Pana Sebastiana się to potwierdziło, robi bardzo dobrze, szybko, jest miły i grzeczny (co u brukarzy jest rzadkością), a do tego stawki ma bardzo atrakcyjne.

Znajomi byli zachwyceni, ja też jestem bardzo zadowolony. Naprawdę facet na poziomie. Podaję jego namiar, bo warto wziać kogoś normalnego do prac brukarskich - Sebastian Smolak 667 20 60 44.

U mnie kłądł kostkę betonową, ale mówił, że granit też kłądzie na równi z betonem. Resztę sobie sprawdźcie po telefonem, ale chętnie przyjeżdża na budowę.

T.

• 2 weeks później...
Pan Kocot niestety się zepsuł. Poleciłam tego fachowca, bo sama 2 lata temu byłam zadowolona. Ale teraz narobił mi wstydu. Po pierwsze łaskę robi, że odbierze telefon. Może w głowie mu się poprzewracało od ilości zleceń... bo zaczął olewać. Umówił się z moimi znajomymi, po czym zniknął. oddzwonił raz z pretensjami, że on oddzwoni. I dalej cisza. Jak ktoś nie chce zostać na lodzie, to nie polecam.

A może znajomi nie wiedzieli, że on jest na urlopie? Ludzie czasem musza odpocząć i mają prawo nie odbierać telefonu.

Ja nie mam żadnego problemu, żeby się z nim skontaktować, ale nie na urlopie!!! Prace zaczął przed urlopem, a kończyć będzie w przyszłym tygodniu.

Ja polecam Pana Kocota, robił nam przyłącze elektryczne właśnie przed swoim urlopem w czerwcu ;) Wszystko odbyło się sprawnie, w terminie, załatwił wszystkie formalności, praca wykonana bez zarzutu, doradził nawet w innych tematach. Zdecydowanie polecam! Acha, z połączeniem telefonicznym też nie było problemu :)

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

To ja dorzucę KOMINIARZ Krzysztof Suski, bardzo solidny i co najważniejsze tani kominiarz. Numer telefonu 607-260-440.

U mnie dokładnie sprawdził i ustalił wentylację, kamienica 100letnia wiec było co sprawdzać, 17 metrów w górę.

Po umówieniu sąsiadów z pionu, załatwił wszystko w 1 dzień, na drugi dzień odbiór papierka, sprawdzałam u kominiarzy, średnio cena niższa u niego o 200zł. Polecam, bardzo.