neverhoods 28.06.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam i pozdrawiam Wszystkich pielegnujących wątek!Bardzo potrzebna rzecz dla każdego budującego.O swoich doświadczeniach i ekipie napiszę jak mi zrobią dach.Do tej pory mam tylko małe zastrzeżenia, a to zdarza się wszędzie.Tymczasem jestem trochę rozczarowany w poszukiwaniu ekipyod instalacji c.o. i c.w.u.Każdy ma inną koncepcję budowy instalacji w oparciu o "swoje" korzyści.Jak tu wybierać pomiędzy Junkersem za 12tys., a Junkersem z 6tys.Argumentacja jest zasadna tyle, że dla laika. Jesli ktoś może polecić ekipę, która zna się na montażu kominka z płaszczem wodnym i dobranie pieca gazowego (gaz płynny) z zasonikiem w układzie niskotemperaturowym i mieszanym rodzjem ogrzewanie -kuchnia, łazienka to podłogówka, reszta grzejniki - byłbym wdzięczny. Szukam fachowca !!!PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 19.08.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 wszystko fajnie tylko to jest BIAŁA LISTA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.08.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Komornik nie był w stanie wyegzekwować tych należności od niego - moze komornik był leniwy lub nieudolny i nawet nie pofatygował się do dłużnika a po 5 miesiacach wydał postanowienie o nieściągalności. ( ja znam takie przypadki osobiście), może zapomniał a moze jakis duży kontrahent mu nie zapłacił , moze go okradli - dla mnie to zniesławienie zreszta - ściągnąc na podstawie prawomocnego wyroku ( o ile jest - bo windykacja komornicza nie jest przesłanka ) mozna przez 10 lat, więc w tym przypadku mozemy mówic o nieściąglanej wierzytelności a nie o wypłacalności Podobnie w przypadku, kiedy zamówicie u niego wykonanie usługi a on ją wykona niefachowo - nie można negowac kompetencji jezeli tego się nie wie dla mnie to zniesławienie jest ten pan oficjalnie niewypłacalny rozumiem ze ogłoszono upadłosć lub niewypłacalnośc wyrokiem sadowym ? rozumim ze popełniono przestępstwo polegające na wyłudzeniu - prosze je zgłosic dla mnie to zniesławienie "profesjonalnej" firmy windykacyjnej PUBLICZNE ZARZUTY Artykuł 213. §2. Kodeksu karnego - którego brzmienie przytaczamy w całości: Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212. §1. lub §2., kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu; jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego stanowi, jak piszą Autorzy omawianego tu raportu, ograniczenie podstawowych wolności obywatelskich w zakresie rozpowszechniania informacji i wyrażania opinii, w szczególności wolności słowa i wolności prasy. Tym samym pozbawia się opinię publiczną możliwości sprawowania kontroli nad, jak to napisano, różnorodnymi sferami życia prywatnego. W tym również nad takimi zjawiskami, jak: swoboda seksualna, nadużywanie alkoholu, styl i sposób życia prywatnego osób publicznych, które mogą decydować o kształtowaniu się obrazu osób sprawujących funkcje publiczne w społeczeństwie. Z analizy kodeksu może wynikać, że: Zarzut publiczny i prawdziwy dotyczący życia prywatnego nie jest karalny tylko wtedy, jeśli podnosi się go dla uchylenia niebezpieczeństwa dla życia zdrowia albo dla zapobieżenia demoralizacji nieletniego (art. 213. §2 k.k.). Co gorsza: Zniesławienie ujęto jako przestępstwo formalne, dla którego dokonania nie jest wymagany skutek w postaci rzeczywistego poniżenia lub utraty zaufania, także gdy kwalifikuje się winę z zamiarem ewentualnym. W konkretnej sytuacji do odpowiedzialności dziennikarza wystarcza, że zdaniem sądu do poniżenia lub utraty zaufania dojść mogło. Ten zapis można odbierać jako daleko posuniętą próbę ograniczenia swobody wypowiedzi w mediach. Ta zaś, w myśl rozstrzygnięć Europejskiego Trybunału Praw Człowieka - jest jedną z podstaw demokratycznego społeczeństwa. Bowiem, choć prasa nie może przekroczyć ustalonych granic, m.in. w interesie ochrony dobrego imienia i praw innych osób, ciąży na niej obowiązek przekazywania informacji i idei będących przedmiotem zainteresowania opinii publicznej. Prasa nie tylko ma zadanie przekazywania ich; społeczeństwo ma również prawo do ich otrzymywania. Gdyby było inaczej, prasa nie mogłaby grać swojej ważnej roli publicznego obserwatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 23.08.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Tak samo narażeni jak pacjenci niewypłacalnych PZOZ (np. szpitali) czy podróżni w PKP, oraz innych firm.Dlaczego tam nie stosuje sie takiej (taniej) retoryki? Bo tam istnieje realna szansa, że ich prawnicy mogą skierować sprawę do sądu, a tam nie jest to tak oczywiste, że zgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sevir 23.08.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Wnioskowanie Pan obrczone jest błędem którego prawnicy powinni sie wystrzegac -wnioskowanie przez analogię - zakresie polecam ksiązki z I i II roku prawa.Przedstawione wnioski jak i ripostowanie zrzutów współadwersarzy jest na żenującym poziomie prawniczym i świadczączy jedynie o dyletanctwie prawnym, wycinkowej znajomości przepisów prawa, wprowadzaniu opinii w błąd co do przepisów prawa oraz stoi w sprzeczności w orzecznictwem SNwiemy obydwoje ze balansujecie Państwo na granicy prawa Pozdrowienia dla Pana Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xedo 29.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Polecam Jacka Węglarowicza z Oławy firma Majster-Bud. Budujemy z nim stan surowy otwarty - aktualnie kończymy więźbę. Mamy nadzieję na dalszy ciąg współpracy. Solidny i terminowy - poslizgi wynikały jedynie z niedostarczenia materiału przez hurtownię. Miał kilka ciekawych propozycji dotyczących zmian w projekcie. Na budowie czysto i fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.09.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 "WNIOSEK O ORZECZENIE ZAKAZU PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ Robert Grabowski" po tym pości trudno Pana, Pana firmę oraz postępowanie traktowac poważnie proszę zatrudnić profesjonalnych prawników lub zminic tych których Pan zatrudnia bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 15.09.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ja mam następujące doświadczenia: Kierownik budowy Robert Wrona 504 10 20 30 - polecam solidny, wymagajacy ale bez przesady Materiały budowlane : Hurtownia Gaja na Opolskiej we Wrocławiu pan Rafael Arendt 608 077 922 - szybko, kompleksowo, i zawsze mozna wynegocjowac dobra cene Ekipa budowlana: Ryszard Lech 603 29 29 55 - w sumie na poczatku bylam zadowolona, ale pod koniec sie popsuli wiec raczej taki neutralny komentarz Dach: Czesław Nejno 604280628 - gadula, trzeba z przymruzeniem oka traktowac wszystkie jego deklaracje co do tego ze nie trzeba byc na budowie i go pilnowac i ze wszystkie materialy moze zalatwic taniej bo opusty. Z tym lepiej uwazac. Powolny ale dobry fachowiec I to by bylo tyle co moge polecic. W sumie narazie jakos strasznie sie nie nacielam. Z wykonawcami zawsze sa klopoty. A o panu Kierakowiczu tez slyszalam pozytywy. Wlasnie probuje go sciagnac do siebie ale cos nie moge sie z nim umowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 22.09.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 na liście wrocławskich misiów jest Pan Kosatko jeszcze coprawda nie skończył elewacji, ale jest rewelacyjny. Solidnie, szybko i czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 11.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 na liście wrocławskich misiów jest Pan Kosatko jeszcze coprawda nie skończył elewacji, ale jest rewelacyjny. Solidnie, szybko i czysto u mnie zaczyna w przyszłym tygodniu )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 30.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Wykonawcy z pracy których jestem zadowolona: 1.tynki p.Marek Gocławski 602791865-tynki tradycyjne maszynowe- ja jestem zadowolona, byli w terminie, na niewielkie poprawki przyjechali, cenowo raczej średnio, nie trzeba było ich pilnować2.wylewki p.Jan Zaręba (forumowy "janzar") 603794833- nie mam się czego czepić,problemy rozwiązuje a nie mnoży, klej do kafli tylko na grzebień, bez dodatkowego równania powierzchni, dodatkowy rabat za bycie forumowiczem muratora.3.instalacje wod-kan i co p.Janusz Krych 606556989- na pierwsze wrażenie ceny powyżej średniej, nie ma za to ukrytych kosztów dodatkowych (przekucie,podkucie itp.)Bardzo konkretny i rzeczowy, Mogłam sobie wybrać technologie.4.Kominek p.Durczak 601414839- szybko, terminowo, cenowo ok5.Kostka p.Andrzej Pałaszewski 501751010 - kostka granitowa i betonowa, solidnie i z pomysłem, cenowo powyżej średniej. pozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 31.10.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 cześć a moze ktos mógłby mi polecić firmę, która wykona prace do stanu zamkniętego? Aga, a czy mogłabys sie zwierzyć jaki domek budujesz i ile płaciłas za kominek? super że jest taka strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 02.11.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 (edytowane) Wykonawcy z pracy których jestem zadowolona: 1.tynki p.Marek Gocławski 602791865-tynki tradycyjne maszynowe- ja jestem zadowolona, byli w terminie, na niewielkie poprawki przyjechali, cenowo raczej średnio, nie trzeba było ich pilnować 2.wylewki p.Jan Zaręba (forumowy "janzar") 603794833- nie mam się czego czepić,problemy rozwiązuje a nie mnoży, klej do kafli tylko na grzebień, bez dodatkowego równania powierzchni, dodatkowy rabat za bycie forumowiczem muratora. 3.instalacje wod-kan i co p.Janusz Krych 606556989- na pierwsze wrażenie ceny powyżej średniej, nie ma za to ukrytych kosztów dodatkowych (przekucie,podkucie itp.)Bardzo konkretny i rzeczowy, Mogłam sobie wybrać technologie. 4.Kominek p.Durczak 601414839- szybko, terminowo, cenowo ok 5.Kostka p.Andrzej Pałaszewski 501751010 - kostka granitowa i betonowa, solidnie i z pomysłem, cenowo powyżej średniej. pozdrawiam Aga witam i też serdecznie pozdrawiam lecz poprawnie moje nazwisko to ZAREMBA nowy numer 513 148 985 oraz strona termolit Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 02.11.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 witam i też serdecznie pozdrawiam lecz poprawnie moje nazwisko to ZAREMBA Upss Bardzo przepraszam Panie Janie pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 05.11.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 witam i też serdecznie pozdrawiam lecz poprawnie moje nazwisko to ZAREMBA Upss Bardzo przepraszam Panie Janie pozdrawiam serdecznie Aga też serdecznie pozdrawiam JZ http://images4.fotosik.pl/197/a9ebb411598a575f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krd3 10.11.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam. mogę polecić firmę pana Sebastiana tel. 0667733160 , która robia u mnie kafelki, ocieplenie, elewację,kostkę granitową . Niedawno skończyli u mnie robotę, fachowo i nie trzebabyło ich pilnować. Jak widać są jeszcze fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 15.11.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ja moge polecic ekipe od ocieplen i tynkow Mariusz Czyż 515140956.Co prawda jeszcze nieskonczyli ale jestem z nich zadowolona. Nie trzeba ich pilnowac, zalatwia sobie sami material, konkretnie i na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 17.11.2006 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 czy ktos może polecić naprawde zaufanych pożądnych fachowców do postawienia stanu surowego. wiem ze pytanko jest dziwne bo większosc tych pozadnych siedzi za granica ale moze jeszcze sie uda licze na to..(oby sie nie przeliczyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marco73ww 22.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 co do budowy domu pod klucz moge polecic firme MARCODOM z Wrocławia tel 512 366 106, ale z tego co wiem terminy maja wolne na wiosne co do domow ale co do mieszkan to na zime cos sie znajdzie jakis wolny termin te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.12.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 co do budowy domu pod klucz moge polecic firme MARCODOM z Wrocławia tel 512 366 106, ale z tego co wiem terminy maja wolne na wiosne co do domow ale co do mieszkan to na zime cos sie znajdzie jakis wolny termin te Hehehe,świetna reklama,panu już dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts