Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOLNOŚLĄSKIE - biała lista solidnych

Recommended Posts

Witam i pozdrawiam Wszystkich pielegnujących wątek!

Bardzo potrzebna rzecz dla każdego budującego.

O swoich doświadczeniach i ekipie napiszę jak mi zrobią dach.

Do tej pory mam tylko małe zastrzeżenia, a to zdarza się wszędzie.

Tymczasem jestem trochę rozczarowany w poszukiwaniu ekipy

od instalacji c.o. i c.w.u.

Każdy ma inną koncepcję budowy instalacji w oparciu o "swoje" korzyści.

Jak tu wybierać pomiędzy Junkersem za 12tys., a Junkersem z 6tys.

Argumentacja jest zasadna tyle, że dla laika.

Jesli ktoś może polecić ekipę, która zna się na montażu kominka

z płaszczem wodnym i dobranie pieca gazowego (gaz płynny)

z zasonikiem w układzie niskotemperaturowym i mieszanym rodzjem ogrzewanie

-kuchnia, łazienka to podłogówka, reszta grzejniki - byłbym

wdzięczny. Szukam fachowca !!!

Pozdrawiam

Jacek

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Komornik nie był w stanie wyegzekwować tych należności od niego
- moze komornik był leniwy lub nieudolny i nawet nie pofatygował się do dłużnika a po 5 miesiacach wydał postanowienie o nieściągalności. ( ja znam takie przypadki osobiście), może zapomniał a moze jakis duży kontrahent mu nie zapłacił , moze go okradli - dla mnie to zniesławienie

zreszta - ściągnąc na podstawie prawomocnego wyroku ( o ile jest - bo windykacja komornicza nie jest przesłanka ) mozna przez 10 lat, więc w tym przypadku mozemy mówic o nieściąglanej wierzytelności a nie o wypłacalności

Podobnie w przypadku, kiedy zamówicie u niego wykonanie usługi a on ją wykona niefachowo
- nie można negowac kompetencji jezeli tego się nie wie dla mnie to zniesławienie

jest ten pan oficjalnie niewypłacalny
rozumiem ze ogłoszono upadłosć lub niewypłacalnośc wyrokiem sadowym ?

rozumim ze popełniono przestępstwo polegające na wyłudzeniu - prosze je zgłosic

dla mnie to zniesławienie "profesjonalnej" firmy windykacyjnej

PUBLICZNE ZARZUTY

Artykuł 213. §2. Kodeksu karnego - którego brzmienie przytaczamy w całości: Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212. §1. lub §2., kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu; jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego stanowi,

jak piszą Autorzy omawianego tu raportu, ograniczenie podstawowych wolności obywatelskich w zakresie rozpowszechniania informacji i wyrażania opinii, w szczególności wolności słowa i wolności prasy. Tym samym pozbawia się opinię publiczną możliwości sprawowania kontroli nad, jak to napisano, różnorodnymi sferami życia prywatnego. W tym również nad takimi zjawiskami, jak: swoboda seksualna, nadużywanie alkoholu, styl i sposób życia prywatnego osób publicznych, które mogą decydować o kształtowaniu się obrazu osób sprawujących funkcje publiczne w społeczeństwie.

Z analizy kodeksu może wynikać, że: Zarzut publiczny i prawdziwy dotyczący życia prywatnego nie jest karalny tylko wtedy, jeśli podnosi się go dla uchylenia niebezpieczeństwa dla życia zdrowia albo dla zapobieżenia demoralizacji nieletniego (art. 213. §2 k.k.). Co gorsza: Zniesławienie ujęto jako przestępstwo formalne, dla którego dokonania nie jest wymagany skutek w postaci rzeczywistego poniżenia lub utraty zaufania, także gdy kwalifikuje się winę z zamiarem ewentualnym. W konkretnej sytuacji do odpowiedzialności dziennikarza wystarcza, że zdaniem sądu do poniżenia lub utraty zaufania dojść mogło. Ten zapis można odbierać jako daleko posuniętą próbę ograniczenia swobody wypowiedzi w mediach. Ta zaś, w myśl rozstrzygnięć Europejskiego Trybunału Praw Człowieka - jest jedną z podstaw demokratycznego społeczeństwa. Bowiem, choć prasa nie może przekroczyć ustalonych granic, m.in. w interesie ochrony dobrego imienia i praw innych osób, ciąży na niej obowiązek przekazywania informacji i idei będących przedmiotem zainteresowania opinii publicznej. Prasa nie tylko ma zadanie przekazywania ich; społeczeństwo ma również prawo do ich otrzymywania. Gdyby było inaczej, prasa nie mogłaby grać swojej ważnej roli publicznego obserwatora.

Tak samo narażeni jak pacjenci niewypłacalnych PZOZ (np. szpitali) czy podróżni w PKP, oraz innych firm.

Dlaczego tam nie stosuje sie takiej (taniej) retoryki? Bo tam istnieje realna szansa, że ich prawnicy mogą skierować sprawę do sądu, a tam nie jest to tak oczywiste, że zgodnie z prawem.

Wnioskowanie Pan obrczone jest błędem którego prawnicy powinni sie wystrzegac -wnioskowanie przez analogię - zakresie polecam ksiązki z I i II roku prawa.

Przedstawione wnioski jak i ripostowanie zrzutów współadwersarzy jest na żenującym poziomie prawniczym i świadczączy jedynie o dyletanctwie prawnym, wycinkowej znajomości przepisów prawa, wprowadzaniu opinii w błąd co do przepisów prawa oraz stoi w sprzeczności w orzecznictwem SN

wiemy obydwoje ze balansujecie Państwo na granicy prawa

Pozdrowienia dla Pana Roberta

Polecam Jacka Węglarowicza z Oławy firma Majster-Bud. Budujemy z nim stan surowy otwarty - aktualnie kończymy więźbę. Mamy nadzieję na dalszy ciąg współpracy. Solidny i terminowy - poslizgi wynikały jedynie z niedostarczenia materiału przez hurtownię. Miał kilka ciekawych propozycji dotyczących zmian w projekcie. Na budowie czysto i fachowo.

• 2 weeks później...
"WNIOSEK O ORZECZENIE ZAKAZU PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

Robert Grabowski"

po tym pości trudno Pana, Pana firmę oraz postępowanie traktowac poważnie

proszę zatrudnić profesjonalnych prawników lub zminic tych których Pan zatrudnia

bez odbioru :lol:

Ja mam następujące doświadczenia:

Kierownik budowy Robert Wrona 504 10 20 30 - polecam solidny, wymagajacy ale bez przesady

Materiały budowlane : Hurtownia Gaja na Opolskiej we Wrocławiu pan Rafael Arendt 608 077 922 - szybko, kompleksowo, i zawsze mozna wynegocjowac dobra cene

Ekipa budowlana: Ryszard Lech 603 29 29 55 - w sumie na poczatku bylam zadowolona, ale pod koniec sie popsuli wiec raczej taki neutralny komentarz

Dach: Czesław Nejno 604280628 - gadula, trzeba z przymruzeniem oka traktowac wszystkie jego deklaracje co do tego ze nie trzeba byc na budowie i go pilnowac i ze wszystkie materialy moze zalatwic taniej bo opusty. Z tym lepiej uwazac. Powolny ale dobry fachowiec

I to by bylo tyle co moge polecic. W sumie narazie jakos strasznie sie nie nacielam. Z wykonawcami zawsze sa klopoty.

A o panu Kierakowiczu tez slyszalam pozytywy. Wlasnie probuje go sciagnac do siebie ale cos nie moge sie z nim umowic.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Wykonawcy z pracy których jestem zadowolona:

1.tynki p.Marek Gocławski 602791865-tynki tradycyjne maszynowe- ja jestem zadowolona, byli w terminie, na niewielkie poprawki przyjechali, cenowo raczej średnio, nie trzeba było ich pilnować

2.wylewki p.Jan Zaręba (forumowy "janzar") 603794833- nie mam się czego czepić,problemy rozwiązuje a nie mnoży, klej do kafli tylko na grzebień, bez dodatkowego równania powierzchni, dodatkowy rabat za bycie forumowiczem muratora.

3.instalacje wod-kan i co p.Janusz Krych 606556989- na pierwsze wrażenie ceny powyżej średniej, nie ma za to ukrytych kosztów dodatkowych (przekucie,podkucie itp.)Bardzo konkretny i rzeczowy, Mogłam sobie wybrać technologie.

4.Kominek p.Durczak 601414839- szybko, terminowo, cenowo ok

5.Kostka p.Andrzej Pałaszewski 501751010 - kostka granitowa i betonowa, solidnie i z pomysłem, cenowo powyżej średniej.

pozdrawiam

Aga

Wykonawcy z pracy których jestem zadowolona:

1.tynki p.Marek Gocławski 602791865-tynki tradycyjne maszynowe- ja jestem zadowolona, byli w terminie, na niewielkie poprawki przyjechali, cenowo raczej średnio, nie trzeba było ich pilnować

2.wylewki p.Jan Zaręba (forumowy "janzar") 603794833- nie mam się czego czepić,problemy rozwiązuje a nie mnoży, klej do kafli tylko na grzebień, bez dodatkowego równania powierzchni, dodatkowy rabat za bycie forumowiczem muratora.

3.instalacje wod-kan i co p.Janusz Krych 606556989- na pierwsze wrażenie ceny powyżej średniej, nie ma za to ukrytych kosztów dodatkowych (przekucie,podkucie itp.)Bardzo konkretny i rzeczowy, Mogłam sobie wybrać technologie.

4.Kominek p.Durczak 601414839- szybko, terminowo, cenowo ok

5.Kostka p.Andrzej Pałaszewski 501751010 - kostka granitowa i betonowa, solidnie i z pomysłem, cenowo powyżej średniej.

pozdrawiam

Aga

witam i też serdecznie pozdrawiam lecz poprawnie moje nazwisko to ZAREMBA

nowy numer 513 148 985 oraz strona termolit

Edytowane przez janzar

Witam.

mogę polecić firmę pana Sebastiana tel. 0667733160 , która robia u mnie kafelki, ocieplenie, elewację,kostkę granitową . Niedawno skończyli u mnie robotę, fachowo i nie trzebabyło ich pilnować.

Jak widać są jeszcze fachowcy :D

• 2 weeks później...