Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOLNOŚLĄSKIE - biała lista solidnych

Recommended Posts

Niedługo czeka mnie etap wykończenia domu, odbiór od dewelopera.

Szukamy z mężem dobrych fachowców od wykończenia:

kładzenia kafli, podłogi i schodów.

Czytałam wcześniejsze opinie o Panu Bogusławie Bryle i Jarosławie Czarnocie, czy naprawde są dobrzy?

zadaj to pytanie na Grupie Wrocławskiej tam prędzej znajdziesz odpowiedź w tym wątku to większość reklama :evil: tzw dział ogłoszeń drobnych :lol:

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W temacie prac wykończeniowych polecam młodą firemkę z Legnicy. Ekipa wyrabia sobie dopiero markę na rynku, więc stawiają na jakość (przynajmniej na początku, ale zdążyłem załapać się w tym okresie :lol: ). http://www.malgips.com.pl Edytowane przez azazell
Zmiana domeny firmy

Jestem pierwszy raz na tym forum.Super sprawa z tymi białymi i czarnymi listami.Ja mogę z czystym sumieniem polecić firmę REMOBUD Bogusław Bryła z Lutyni k/W-wia.Robił remont u moich znajomych,potem ja go wziąłem do wykonczenia domu.Od suchej zabudowy po kafle,malowanie,podłogi.Bardzo dobry fachowiec,wykształcony budowlaniec,zna się na rzeczy,jak robi to myśli,wiele ciekawych pomysłów nam podpowiedział na które nawet projektantka nie wpadła.Zaproponował nam np. dołożenie gniazdek elektrycznych w kuchni i salonie,co okazało się strzałem w dziesiątkę.Ma świetną ekipę,żadnych butelek po piwie,brudu,dewastacji.Żadnych poprawek.Facet bardzo konkretny i rzeczowy.Szanuje cudze mienie.Trochę na niego czekałem,ale było warto.Zero stresu przynajmniej z wykończeniówką.Polecam.

Umówiłam się z Panem Bogusławem na wycene wykończenia domu,z rozmowy tel. i korespondencji mailowej wnioskuje że jest bardzo konkretny i rzeczowy.

Umówiłam się z Panem Bogusławem na wycene wykończenia domu,z rozmowy tel. i korespondencji mailowej wnioskuje że jest bardzo konkretny i rzeczowy.

Mój pierwszy fachowiec od dachu w rozmowie był rewelacyjny, miał świetne pomysły itd.

Niestety z czasem było coraz gorzej - dzisiaj komornik ściąga z niego zasądzoną kwotę (niedokończone i spartolone prace, pobrane zaliczki na materiały, które nigdy nie zostały zakupione) i okazuje się, że nie ma z czego ściągać, bo 3 innych już go ściga :evil:

Tak więc nie chwal dnia przed zachodem.

Gdy skończy i będziesz zadowolona wtedy napisz (oceń faceta po tym jak kończy a nie po tym jak zaczął), jeśli potem po 2-3 misiacach nadal jego praca będzie wyglądać ok wtedy będzie super :wink:

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witam, to mój debiut na forum.

Reprezentuję kogoś kto prowadzi małą inwestycję w uzdrowiskowej miejscowości na Dolnym Śląsku więc mam trochę uwag, lepszych i gorszych, o tutejszych (i nie tylko) wykonawcach. :wink:

Tymczasem jednak prosiłbym o rekomendację jakiejś firmy, która zna się na klejeniu tapet. Mam około 2000m2 powierzchni do wytapetowania i ciężkie tapety tekstylne. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

• 2 weeks później...

Witam,

ja poszukuję kogoś, kogo nie widziałem na żadnej ze stron, ani w Misiach, ani w postach powyżej.

Kogoś od izolacji pionowej - ale chodzi o domek poniemiecki i wykonawcę z głową, bo temat może nie jest duży, ale dość nietypowy.

Czy ktoś może polecić jakąś ekipę?

Docelowo muszę odprowadzić wodę spod domu, osuszyć ściany i doprowadzić wszystko do ładu.

Najlepiej z zachodniej strony Wrocławia.

Jak ktoś ma jakieś sprawdzone firmy, to z góry dziękuję.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Polecam firmę z Wroclawia "Dudek" (tel. 71 330 41 41).

Robili okna u mnie, mojego ojca i jeszcze dwójki znajomych po poleceniu.

Co mi się podobało:

1. Obiecali zrobić okna w 4 tygodnie a po 2 tygodniach, zgłosili że juz maja i mogą przyjechac na montaż

2. Okien bylo dużo, ale ponieważ mogłem poświęcić na to jeden dzień, zgodzili się pracować od 6 rano do 23 w nocy, aby roboty zamknęły się w jeden dzień!

3. Po ich montażu nie zostal żaden ślad robót budowalnych (za wyjątkiem oczywiście nowych okien) - wszystko elegancko podmalowali, posprzątali, odkurzyli i zabrali stare okna.

Pozdrawiam,

Krzysiek

• 2 months później...

Jak już jesteśmy przy wylewkach betonowych:

Polecam Jarka Królczyka tel. 603 200 120. Wylewki prima sort.

Wspominany tu wcześniej hydraulika Adam tel. 602 253 166 polecam z całego serca.

A Pan Kocot tel. 503 330 488 to Mistrz Świata w elektryce.

Namiary na fachowców miałam z tego forum.

Współpraca z tymi Panami to czysta przyjemność (brzmi jak pozytyw na Allegro, ale to prawda i cała prawda) :wink:

• 1 month później...
Jak już jesteśmy przy wylewkach betonowych:

Polecam Jarka Królczyka tel. 603 200 120. Wylewki prima sort.

Wspominany tu wcześniej hydraulika Adam tel. 602 253 166 polecam z całego serca.

A Pan Kocot tel. 503 330 488 to Mistrz Świata w elektryce.

Namiary na fachowców miałam z tego forum.

Współpraca z tymi Panami to czysta przyjemność (brzmi jak pozytyw na Allegro, ale to prawda i cała prawda) :wink:

Tak sie sklada ze u mnie rowniez pracowaly te same ekipy :) :

Adam Radaszkiewicz - robil u mnie instalacje wodna, kanalizacyjna, ogrzewanie podlogowe i kaloryfery, montowal kotlownie.

Mieczyslaw Kocot - instalacja elektryczna, TV, komputerowa itp.

Jarek Królczyk - wylewki.

Podobnie jak Agagaj POLECAM ICH BARDZO GORACO !!!! Zarowno jezeli chodzi o ich fachowosc, ale takze podejscie do klienta, doradztwo i dyspozycyjnosc !

Pozdrawiam

Bartek

Witam,

Naszą chatkę (okolice Świdnicy, ok.50km od Wrocka) budowałem wraz ze szwagrem i kolegami. Pomagaliśmy też ekipom jakie wzieliśmy do poważniejszych rzeczy - dach - czy też strop. Kawał zdrowia się w tych ścianach zostawiło, ale w sumie nieźle to wyszło :) Wykończenie to w kilku słowach - mnóstwo nerwów, ale dla wielu z Was to nie nowina. Na szczęście Szwagier nie zraził się i dzielnie nam pomagał. Oprócz podstawowej budowlanki i robót związanych z drenażem ocieplił i wykończył poddasze, kładł kafle (na posadzkach, ścianach, schodach żelbet), montował parapety, drzwi, bramę garażową, zrobił ocieplenie budynku. Poza tym z 1000 innych rzeczy jakie przy budowie wychodzą. W jego pracy podoba mi się to, że nie robi byle jak, co często z innymi "fachowcami" ćwiczyłem.

Obecnie poszedł za ciosem i firmę (Granitechnic) otworzył :) Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany to szczerze polecam. W ramach referencji mogę przesłac na priv fotki z naszego domku.

A poza tym - budujcie się! Rok z życia zabrany, ale potem to już sama radość :)

pzdr

Tomek