Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pożegnanie z Muratorem

KonAn

Recommended Posts

• 4 weeks później...

witam

KonAn, jorg i D'arek święte słowa! Zgadzam się ze wszystkim co napisaliście. Już sam o tym pisałem prawie rok temu na Forum. Od kiedy redaktorem naczelnym przestał być p.Wiesław Rudolf a została kobieta "Murator" systematycznie babiał. Ja też po 8-miu latach przestałem m-c temu go prenumerować, bo nie mogłem znieść tej coraz większej ogólnikowości i powtarzania się tematów.

Ciekawi mnie też jak się czują autorzy (autorki) tych wielokrotnie powtarzanych artykułów. Pzdr.

Oceniam czesc zmian pozytywnie. Zostal tchniety nowy duch w artykuly - tak w czesc merytoryczna jak i oprawe graficzna - powiem ze czytam z wieksza przyjemnoscia. A tematy z natury rzeczy beda sie powtarzaly lecz zadaniem autorow artykulow winno byc w takich przypadkch kladzenia glownego nacisku tresci artykulu na sprawy mniej rozpoznane. W koncu wszyscy sie uczymy.

Opinia moja jest niezalezna od terminowe ogolnie przyjetych swiat.

Nie ma chatki, żeby nie było zwadki-jak mówi stare przysłowie.

Po to jest dział na komentarze. Ten dział forum.

Jeżeli ktoś buduje długo i kupuje Muratora, to faktycznie może czytać podobne artykuły. Tak jest wszędzie. Toż to nie prasa codzienna.

Ileż to razy ja się wykłócam z Redakcją, ale wydaje mi się przynajmniej, że należy zachować jakiś poziom dyskusji.

Niektórzy zachowują się na zasadzie szkolnej: daj przepisać pracę domową. Po przepisaniu: zabieraj swój parszywy zeszyt.

Wiadomo, że wiedza rośnie w miarę budowania a apetyt w miarę jedzenia. Mam jednak poczucie, że "M" z pisam dosyć jasno sprofilowanego pod kątem opisu technologii budowania zaczyna trochę dryfować w stronę pism typu "Auto Świat", gdzie coraz trudniej o konkrety a coraz więcej ogólników.

Typowym przykładem DOBRYCH artykułów był ten o pustakach w ostatnim numerze (jestem na etapie wyboru materiału i dało mi trochę do myślenia) choć po przeczytaniu czułem pewnien niedosyt, czy kilka numerów wstecz - o kominkach. Chciałbym więcej takich monografii - rynek się zmienia i nawet jeśli artykuły powtarzają się co parę lat, wchodzi trochę nowości, zmieniają się ceny... Podoba mi się pomysł kilku artykułów w jednym temacie - czekam na DACHY, OKNA, INSTALACJE... oprócz Numerów Specjalnych (Super, naprawdę na poziomie podstawowym informacja rzetelna i zrozumiała) przydałyby się takie "reviews" na konkretny temat, z jak największą ilością konkretnych informacji.

Daleki byłbym od krytykowania w czambuł, dla mnie jako początkującego inwestora (a nie zamierzam zbyt długo ciągnąć budowy ;) ) jest to cenne źródło wiedzy.

Muratorze, trzymaj fason! 8)