Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakich kolorach dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Bardzo zastanawiam się nad kolorem mojego domku :roll: . Przyznam, że wybranie kolorystyki stanowi dla mnie problem :evil: i pomyślałam, że napewno znajdzie się na forum parę osób, które mi pomogą :lol: .

Dom kryty blachą w kolorze ciemnej czekolady. Rynny i wykończenia są w podobnym odcieniu, jeszcze nie wszystko wykończone przez mrozy (zdjęcia nie zawsze oddają prawdziwe kolory). Pomyślałam, żeby okna zrobić w podobnym odcieniu co dach :roll: , ale....

nie wiem na jaki kolor pomalować te belki przy wejściu (może zostawić, na razie są tylko zabezpieczone przed grzybem)

no i jaki kolor elewacji? myślałam o ekri (nie wiem jak to się pisze :oops: ) ale czy nie za duży kontrast :roll: , albo o jaśniusienienieńkim miętowym, nie przepadam za żółtym (za dużo dookoła mnie).

Domek ustawiony jest wejściem na południowy-zachód.

Poradźcie kochani forumowicze :D

• 2 weeks później...

Czy ktoś z Was wykończył elewację klinkierem CRH w kolorze sahara piaskowa lub EkoKlinkier jantar jasny?

Zastanawiam się nad jedną z tych dwóch i nie wiem na co się zdecydować :-(

Jeśli są gdzieś w sieci zdjęcia (niestety mr google nie pomaga bo sahary jest mnóstwo ale tej z Afryki ;-) ) to będę mega wdzięczny :)