Luśka 26.11.2002 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Najpierw odpowiedz dla Anonima - ciemne (praktyczne! nawet przy opasce wokół domu inne będą zachlapane i cały efekt jasnych zginie). Teraz o moim domku: dach brąz cieniowany (gonty), tynki będą RAL 1014 (jasny, ciepły beż), takaż brama do garażu, okna machoń meranti w kolorze teak ze szprosami, drzwi wejściowe też z tego samego drewna z naświetlami, cokoły z brązowych płytek klinkierowych. Acha, kominy z brązowej cegły klinkierowej. Więcej pokombinować nie można, bo w warunkach zabudowy liczba kolorów na elewacji została graniczona do 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus 26.11.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Mó dom też specjalnie oryginalny nie będzie - brązowa dachówka, kremowe tynki, brązowe drzwi i brama garażowa, brązowa płytka nad oknami i taki sam cokół.Ale niedaleko nas na ulicy Malinowej jest dom w kolorze malinowym (no może prawie malinowym) z podobną dachówką tylko o dwa tony ciemniejszą. Efekt ciekawy, chociaż dla mnie dom jest trochę ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2002 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Mój dom będzie miał dach w moim ulubionym kolorze, czyli ciemno-zielonym.Ściany będą intensywnie żółte, a stolarka brązowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 28.11.2002 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Ja decyzje kolorystyczne pozostawiam małżonce. Dach najbardziej podoba mi się tradycyjny w kolorze ceglanym, ale rozważam jak wyglądałby zielony (niewidać by było ewentualnych dodatków naturalnych, no i więcej zieleni), pozostałe dodatki w brązie, a tynk kremowy lub szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Missia 28.11.2002 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 mój domek ma grafitową dachówkę, elewacja będzie w kolorze lodów waniliowych, stolarka okienna i drzwiowa - jasny brąz który w słońcu mieni się odrobiną pomarańczy. Maskowanie rynien deską sosnową w kolorze makasar (brąz jak. wyżej), takież drewniane skrzynki na kwiaty przy oknach. Cokół i część elewacji zostanie obłozona piaskowcem w kolorze piasku pustyni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 29.11.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 moze teraz ja napisze kilka słów po uwaznym przeczytaniu wypowiedzi. 1.białe domy do nie wymysł komunizmu tylko czasów gdy do malowania było wapno i tak malowano dworki. a zresztą chyba pamietacie jak wszyscy zachwycali sie białymi domkami i mówili, ze na zachodzi (zwłaszcza w Niemczech) jest czysto i domki sa białe i zieleń w ogródkach.... 2.Ja mieszkam w moim domu od 26 lat i odkad pamietam zawsze był bladoróżowy z białymi wykonczeniami i czekoladowym dachem. Kwestia wyobrażni. 3. W klimacie sródziemnomorskim oprócz żółtych domków - jak ktoś wspomniał- nadal wiekszośc jest białych i np. z błękitnymi dachami. 4. Jeszcze nie wiem jaki bedzie mój dom, ale na pewno kolory beda przemyślane i niekoniecznie wytyczone kaknonem mody. 5. A zresztą zawsze mozna przemalować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 29.11.2002 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Ja mam dach z czarnej dachówki Celtyckiej Braas'a a ściany chyba pomalujemy na blado szary ,prawie biały kolor,okna ,drzwi podbitkę mamy białe .Będzie chłodno ale nowocześnie.Chociaż pierwotnie miało być na delikatnie oliwkowo ale mogłoby być za ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 02.12.2002 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 moj domek juz sobie stoi i za jakis czas bedzie tynkowany i takie tam moj typ to : dach: grafitowa matowa blachodachowka elevacja: mam do wyboru biala lub spodobalo mi sie lekki niebieskawy odcien ale taki tylko tylko swietnie wspolgra z grafitowaym dachem do tego biala stolarka a reszte sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 10.12.2002 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Dach Brass celtycki kolor jasna czerwień, przewidywany kolor tynku - piaskowy lub żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 10.12.2002 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Dach Brass celtycki kolor jasna czerwień, przewidywany kolor tynku - piaskowy lub żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 06.01.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Podobno to rzecz gustu. Znajomi właśnie wrócili ze Stanów i tam furrorę robią dachówki w kolorze perłowym.(?)Podobno to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.01.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Dach brązowy...tynki myslę jasny bez lub..cos z zółci.. Pozdrawiam Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 09.01.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 My na razie mamy dach - blachodachówka Rautaruuki w kolorze zbliżonym do dachówki. Myślimy o elewacji w kolorze kremowym (bardziej wpadającym w biel niż w żółć). Do tego chyba zdecydujemy się na klinkierowe parapety. Natomiast drewniane filary podtrzymujące daszek nad gankiem, oraz podbitka mają kolorek pod tytułem dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 09.01.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Oryginalnością w tym przypadku nie zgrzeszyłam.Dachówka betonowa-rdzawo-czerwona i piaskowo-żółta elewacja.Ciemno-brązowa podbitka , drzwi garażowe i zewn.Filary z bordowej cegły. A z tegoz to względu iż wierzę w ddziaływanie kolorów na człowieka.Żółty nastraja optymistycznie ,jest ciepły i energetyzuje.Czerwień również.Podobaja mi się również ciemne zielenie i oliwkowe,ale to są kolory wytwarzajace spokój i wyciszenie a ja lubie wigor i ruch.brązy i odcienie bieli są trochę za jałowe.Czarny-przytłaczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 agnes-a jaki kolor okien masz? O takim zestawie myślę,ale podbitkę chciałabym w kolorze stolarki czyli teak.Sporo drewna zresztą w elewacji i nie wiem czy to nie za ostry kolor. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 09.01.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Stolarkę mam białą choć może lepiej wyglądałaby brązowa.Ale za to z tą białą przynajmniej nie wyszedł mi tak oklepany zestaw :smile:schody i taras wyłoże też ciemno-brazowymi kafelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 10.01.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 W mojej okolicy stoją dwa domy z dachami : niebieskim i zielonym.Obydwa strasznie jadowite. (kolory). Ja wymyśliłem sobie grafitową blachodachówkę i elewację bardzo jasny fiolet/szary. Prawie biały. Wygląda ładnie- widziałem już coś takiego. Stolarka biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 13.01.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Budowę zaczynam wiosną. Mój dom będzie miał ciemno zielony dach,tynki ciepłe-żółte a stolarka i obróbki białe.Buduję przy samym lesie więc myślę ze będzie praktycznie miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Hmmm, a mój ma dachówkę szara, która czasami ma kolor bardziej grafitowy niż szary i to jest Euronit Iceberg (czy jakoś bardziej z niemiecka)a na elewacji będzie połaczenie grafikowego poziomego deskowania i tynku w kolorze takim szwedzkim czerwonym i mam nadzieję, że będę lubiła wracać do takiego domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 18.01.2003 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 dach - czerwień miedziana komin - klinkierowy w kolorze dachu cokół - w ww kolorach ściany - albo białe (do koloru okien i drzwi) albo piaskowe (ekri) podbitka dachu - w kolorze ścian ogrodzenie - klinkier czerwien miedziana lub murki tynkowane w kolorze ścian z czapeczkami w kolorze dachu ścieżki, podjazd i taras - kostka w kolorze dachu albo kostka w kolorze ekri do koloru ścian hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts