pik33 29.01.2003 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Dach niebieski, ale ciemny, głęboki odcień. Jeśli nie dostaniemy takiego pokrycia, będziemy szukać jakiegoś brązu czy czerwieni, ale na razie w planie jest niebieski.Elewacje białeElementy dodatkowe - okna, parapety - kolory "drewniane", jasne brązy, beże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 29.01.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Ja mam ciemnoczerwoną (prawie wiśniową) dachówkę i kremowy (piaskowy) tynk. Rynny, podbitka, drzwi garażowe i wejściowe brązowe, okna białe PCV, a cokół pokryty jest nakrapianym gemalitem, składającym się z ziaren w kolorze brązu, czrwieni i beżu.Podoba mi się również zestawienie grafitowego dachu z jasnoszarym lub jasnoniebieskim tynkiem - wygląda super. Z zieloną dachówą raczej bym nie eksperymentowała, szkoda aby nasz dom zginął (czyt. zlewał się) w drzewach.pozdrawiam i życzę powodzenia w yborze koloru tynku, nawet przy sprecyzowanym guście jest to nie lada wyczyn (tysiące odcieni).I jeszcze rada - najlepiej jak przed wyborem można zobaczyć tynk na jakimś domu - efekt zupełnie inny niż na małych wzornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 29.01.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Moj domek z bali bylby najladniejszy w naturalnym, jasnym kolorze drewna swierkowego. Niestety taki jasny kolor jest niepraktyczny - szybko bedzie wygladal jak brudny. Zwiazane to jest z zanieczyszczeniami oraz co ciekawe promieniowaniem UV ze slonca. Dlatego ma teraz taki jakis jasno brazowy kolorek, jasno-tikowy, czy cos w tym stylu. Okiennice, drzwi, belki sa brazowe i w sumie nie wyglada to tak zle. Wogole dobrze jest jak dom nie ma jednolitego, nudnego koloru - powinny byc takze zastosowane zywsze wstawki ozywiajacego koloru, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 30.01.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Nasz domek pachnie troche Francją, prawie wszystkie okna ze szprosami do ziemi, do tego okiennice. Dach kopertowy, czarna grecka Brassa, elewacja kremowa, podbitka, okiennice, drzwi, schody i ogrodzenie w kolorze afromozji (czy ktos oprócz mnie wie jak to wyglada?). Komin otynkowany, kremowy. Stolarka okienna biala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.02.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 alex - ja wiem. Też bedę miała w tym kolorze okna, okiennice i drzwi. Do tego czerwona Braas gracka a tynku jeszcze nie ma, ale będzie pewnie zółtawy lub piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 05.06.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Mam dach - grafitowy matowy (blachodachówka Lindaba)okna i drzwi - drewniane w kolorze TEAK (Włoszczowa)elewację chcę pomalować w kolorze ochry ( cimny przygaszony pomarańcz) - myślę że będzie fajny efekt w połączeniu z chłodną dachówką - i ładne tło dla zieleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.06.2003 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Jasny, ciepły i promienny. Ładny czerwony dach ,jak na dziecięcym obrazku a dookoła okien ozdobna rama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 07.06.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Czrna dachówka i żółte elewacje. Stolarka okienna ciemno brązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 07.06.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Mój dom to: dach z gontu bitumicznego w kolorze bordowym - cieniowanym, okna PCV mahoniowe, cokół z tynku mineralnego czerwony (tynk o granulacji 1,5 mm) tynk jasny kremowy. Pozdrawiam pwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefan 15.06.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 ...a moze kolorki takie jak na rysuneczku obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
H_ania 24.06.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Mój dom będzie na wsi, musi się wtopić w krajobraz, by nie wyglądać w nim źle i nie na miejscu. Kolory: piaskowa żółć (elementy elewacji i architektury ogrodowej z piaskowca), stolarka w domku w kolorze złoty dąb, dom jasna zieleń, dach z dachówki bitumicznej cieniowany zielony, rynny miedziane. Ogrodzenie niskie (ok. 105 cm), z paskowca i drewna w kolorze złoty dąb. Elegancko, ale w zgodzie z naturą, nieregularne ścieżki, dużo zieleni niestrzyżone, w miejsce grzecznych trawników "ogód babci", gdzie brzoskwinia rośnie obok derenia... A wszystko po to, by nie stać się niewolnikiem przystrzyżonego trawnika, a cieszyć się widząc, jak wszystko równomiernie zarasta, jak natura sama zagospodarowuje nasze miejsce na Ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 28.07.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Nasz dach to czekoladowy brąz, tynki kawa z mlekiem, z tym iż więcej mleka, stolarka okienna biała, okiennice z obramówką pod kolor dachówki, podmurówka brązowa cieniowana i białe wykończenia dachu.mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pat70 13.08.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 A mój dom ma dach ciemnozielony (matowy), ściany będzie miał jasnokremowe, rynny są ciemnobrązowe, kominy z brązowego klinkieru, podmurówka też chyba będzie brązowa. Tylko okna są z białego pcv... Chciałam ciemny brąz, ale po pierwsze już w istniejącej części domu były białe (wymieniane 5 lat temu), a po drugie brązowe są jednak droższe... Ale i tak dom będzie piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 18.08.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Muszę się przyznać, że mieliśmy wielką ochotę na blachodachówkę koloru wiśni, ale ostatecznie wybraliśmy rozwiązanie "bezpieczniejsze" - brąz (odbijemy sobie we wnętrzu kupując wiśniową deskę podłogową). Komin, parapety i inne dodatki (także w ogrodzeniu przed domem) mamy w kolorze burgund - głównie ze względów praktycznych, chociaż nam się to na prawdę podoba. Cokół również obłożymy tynkiem w tej tonacji, ale będzie jaśniejszy. Elewację prawie już wybraliśmy - kolor acru, ale ciepłe beże i inne ciepłe "piaskowe" kolory nie są bez szans. Tynkujemy dopiero w październiku, także kto wie! Domek będzie wyglądał ładnie i nie będzie "raził" - staramy się od początku remontu by nie "kłócił się" z otoczeniem. Chyba się to udaje... Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.08.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Podobają mi się odcienie szarości. Bedziemy mieć jasno-szarą dachówkę, tynki tez w odcieniach przybrudzona biel, odcienie szarości, okna, jeszcze nie wybrałam białe lub złoty dąb. Możemy sobie pozwolić na dowolna kolorystykę, bo nasz dom jest w luźnej zabudowie.Nietstety Polacy są starsznymi indywidualistami i stąd ta chęć wyrózneinia się nawet w bliźniakach, czy szeregówce, inne kaształty i kolory dachów, elewacji, ogrodzeń, okien, nie wazne jak, byle inaczej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 29.08.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Nam też podobają się szarości, nawet je rozważaliśmy. Druga tonacja, która wchodziła w grę to beż i brązy. Mamy prostą bryłę domu i znajoma pani architekt zasugerowała, że z szarościami by wyglądała sterylnie i należałoby utrzymywać duży ład na zewnątrz, żeby nie raziło. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mamy dwie duże lipy (spadające liście), dzieci w większych niż statystyczne ilościach, latające luzem psy i niechęć do ciągłego chodzenia i sprzątania. Szarości odpadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 09.09.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 dach zółty,sciany niebieskie,okna białe- a co niech sasiedzi podziwiaja tak mi sie podoba a bedzie pewnie ceglasto-kremowo z dodatkiem brazu no trudno, ale marzenia trzeba miec!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 21.12.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 07.02.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Wiosna tuż -tuż, czekają nas prace wykończeniowe, dlatego wątek ten pewnie na nowo ożyje... Zgadzam się z vardo, że mój dom powinien się wpasować kolorystycznie w okoliczne zabudowania. Sam w sobie choćby najpiękniejszy kolor elewacji nie przesądzi wszakże o urodzie domu, jeśli nie zgra się ze stojącymi obok budynkami i im w pewnym sensie nie podporządkuje. Co do mnie nie będe ryzykować - lubię zresztą sprawdzoną tradycję:czerwień dachu i być może , dziś nieco demode- biel elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 07.02.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Bardzo podobała mi się zieleń "zgaszona" na dach i taką mamy blachodachówkę.Wykończenia drewniane,drzwi,brama garażowa ciemno-brązowe,elewacja ciepły kremowy a okna białe.Dom jest na wsi więc ładnie wkomponowuje się w przestrzeń pól i lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts