Tommco 09.02.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Ja mam prosty domek z dwuspadowym dachem i kolumienkami u wejścia. Dachówka ceglasta, podbitka i rynny brązowe, tynk biały baranek, cokolik z płytek klinkierowych w kolorze brązu. Okna mam niestety białe i plastikowe. Wygląda tradycyjnie, ale mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 17.02.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Dach z akcesoriami brązowy, elewacja morelowa, beżowa lub kremowa, okna białe (najtańsze), płytki klinkierowe brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.02.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Mój domek (ten pod moim nickiem) ma kolor tynku KABE 1090 (bardzo, ale to bardzo jasny żółty), dachówka "jesienny liść" z przewagą barwy brązowej.W tonacjach brązu utrzymane sa także kolory wypraw dekarskich, rynien (Marley miedziany), okien (mahoń meranti) oraz drzwi. Sądzę, że dokonaliśmy trafnego wyboru kolorystycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomstan 18.02.2004 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Narazie jeszcze dokładnie nie wiem w jakim kolorze będzi tynk. Dachówkę mam już zamówioną ciemnobrązową, przymierzam się do tynków w kolorze jasno bażowym lub bardzo bladożółtym, wokół okien i drzi che zrobić rankę w podobnym kolorze do tyku tylko troszeczkę ciemniejszym. Kominy, kolumny podrzymujące daszek nad wejściem i około 0,5 m od ziemi chcę wyłożyć płytkami imitującymi piaskowiec, w kolorze brązowym, żółtym itp. Okna chce tradycyjnie białe, a do tego brązowe rolety zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 19.02.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 My bardzo lubimy konkretne kolory (żadnych pasteli) więc skoro dachówka będzie ceglana to tynk też, okna drewniane, rolety brązowe. Wnętrze domu ma także nawiązywać do elewacji zewnętrznej...oczywiście o wszystkim zdecydują jeszcze finanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 21.02.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Dachówka ciemny brąz. Elewacja zewnętrzna lekki beż lub ciemna kość słoniowa. Podmórówka klinkier w kolorze dachówki (ciemny brąz) .Okna białe drzwi wejsciowe ciemny brąz. Taras i podest przed wejściem do domu ciemno brązowy klinkier. Alejki brązowa kostaka brukowa "kocie łby". Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evee 21.03.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 dach - sliwkowo-brazowy elewacja- ....rozowa??? wrzosowa??? w kazdym razie troche nam szczeny opadly jak zobaczylismy efekt na budynku... pocieszalismy sie ze zawsze mozna przemalowac... ale teraz zaczynamy doceniac nasza oryginalnosc, bo jak ktos ma do nas przyjechac to mowimy "taki rozowy domek" i wszystko jasne poza tym bryla domu nie jest specjalnie nowatorska (cos w stylu "wies tanczy i spiewa"), wiec niekonwencjonalna kolorystyka ratuje domek przed popadnieciem w przecietnosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 22.03.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Planuję ściany z klinkieru w kolorze piaskowym do tego dach z przygaszoną czerwienią i okna w jasnym brązie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 02.04.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Dach + cokół i schody w ceglastym, okna i drzwi białe, ściany biało- kremowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 03.04.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 a ja:dach-zgaszona zieleńtynki- b.jasny piasekelementy drewniane-(szczyty, oblicówka ganku i tarasu, okiennice)-oliwka Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.04.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 u mnie zaś będzie tak:I. domekdach: ceglastykominy: w kolorze dachurynny, okna: białeelewacja: eccru (jak się to pisze?)II. ogrodzenie:słupki: w kolorze dachusztachety: białe łoj jak będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 05.04.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Ja nawet projektu jeszcze nie wybralam, ale dom bedzie na wsi wiec prosta bryla, dach dwuspadowy. Najchetniej widzialabym elwacje z cegly + zielone drewniane okiennice + zielone drzwi + biale okna, a dach jeszcze nie wiem jaki ale pewnie tez zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.04.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 U nas taka wersja: dach- wiśniowa dachówka kominy, parapety zewnętrzne i cokół- ciemna wiśnia elewacja- banan (nie skórka, tylko w środku- leciutko żółtawy kremowy) stolarka- złoty dąb ogrodzenie- drewniany płot typu rancho w kolorze mahoniowym (pięknie pasuje do wiśniowej dachówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 05.04.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dach grafitowy, ściany ceglastoczerwone, wokół okien żółte, okna, drzwi - czerwonobrązowe (mahoń). Brama garażowa miała być też ceglastoczerwona, ale wyszła bardzo za..sta (tak to jest, jak się ocenia kolor na podstawie próbnika z plamką wielkości paznokcia). Teraz usłyszałem, że wygląda to "inaczej" i nie wiem, czy to dobrze czy źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 05.04.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 dach czekoladowy brąz, bramy garażowe i drzwi wejściowe w kolorze dachu, okna białele, ewacja wanilowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.04.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 cokół - brąz, ściany - ...ceglaste , dach, podbitki, orynnowanie - brąz, okna - dąb rustykalny, drzwi i brama garażowa - brąz, .... a koloru temu wszystkiemu nadadzą pelargonie mojej żony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.04.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 U nas jest dachówka miedziana czerwień, okna będą brązowe, ale nie za ciemne. Rynny brązowe, Tynk jaśniutki zółty, cokół chyba z piaskowca, wykończenia balkonów i belki na ganku, drewniane brąz komponujący z oknami. Oj, już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Voitas 26.07.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Uważam, że trzeba rozważnie dobrać kolory(uwaga na firmowe wzorniki - wrr). Osobiście starałem sie mieszać tylko dwa kolory (nie robić pstrokacizny) Sciany jaśniejsze od dachu i w tej samiej tonaci. Natomiast dla uzyskania odpowiedniego charakteru domu dorzucić kolor neutralny (biały lub czarny). Nie bede próbował opisywać swego domu. Grunt, że jestem zadowolony z takiego doboru, który nie tylko mi sie podoba:) Pozdrowionka zmęczonym budowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 29.07.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 tynk w kolorze piaskowym (narazie w planach)cokół coś z borda - realizacja jwokna pcv w okleinie mahoniowejdach - gont bitumiczny czerwony i czerwony cieniowanyrynny brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 10.08.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Myślę, że tak jak na zdjęciu obok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts