jolly 11.08.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Zanim zaczęliśmy budować ja już wiedziałam, co jak będzie wyglądało, i tak: - dachówka brązowa, wszelkie obróbki dachu wraz z rynnami - również, wyciągnięty komin z klinkieru - brązowy,- elewacja zielony-przydymiony - będzie super wyglądało!- okna, drzwi wejściowe i brama garażowa - w brązie takim samym- cokoły i filarki wejściowe - klinkier brązowy taki jak na kominie! Już to sobie wyobrażam - będzie piękniście, nawet jest taki sam domek jak mój w tych samych kolorach, ale ja byłam pierwsza ze swoim pomysłem, nie zgapiłam!!! aha i barierki od ogromniastego tarasu - brązowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 11.08.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 U Nas będzie elewacja w kolorze oliwkowym, natomiast dach z dachówki cementowej brązowej, a właściwie czekoladowej Fajnie wygląda taka kolorystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 11.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 A o jakich zestawieniach kolorów myślicie patrzac na ten domek http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=192 Ja jestem za brązowym dachem i jasną (ale nie białą) elewacją,mąż upiera sie przy ceglastym dachu i żółtawej elewacji A moze jakieś inne zetawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 12.08.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Wyobrażam sobie, że mój dom będzie wyglądał tak: dachówka i kominy - ciemna czerwień (już jest), elewacja - kremowo-piaskowa (albo coś takiego ) okna, drzwi i brama w kolorze białym, ale okiennice ciemna czerwień Płot - białe słupki i ciemno czerwone sztachety, no i oczywiście malwy pod płotem Ale będzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 12.08.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Wyobrażam sobie, że mój dom będzie wyglądał tak: dachówka i kominy - ciemna czerwień (już jest), elewacja - kremowo-piaskowa (albo coś takiego ) okna, drzwi i brama w kolorze białym, ale okiennice ciemna czerwień Płot - białe słupki i ciemno czerwone sztachety, no i oczywiście malwy pod płotem Ale będzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miho 13.08.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Dachówka ciemny pomarańcz (Syriusz miedziany), podbitka i elementy drewniane - pod kolor dachowki , rynny koloru miedzianego, tynk kremowy, cokół - tynk żywiczny w kolorze rozjaśnionego dachu - kremowo-pomarańcz-brązowy, okna pod kolor drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 13.08.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 okna białe, dach czerwony (onduline), wykończenia brązowe, elewację będę malować na słonecznikowo //oto mój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 13.08.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 na pewno nie taki jak na zdjęciu. Dach dachówka - miedziana angobowana, ściany mleko przetrącone kawą. Kominy z klinkieru w kolorze dachu lub lekko ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.08.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Dachówka miedziana Creatona, obróbki brązowe, komin w kolorze dachu, elewacja piaskowo/morelowa, cokoł taki jak dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 20.08.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 U nas bedzie tak : elweacja kremowa, dach grafitowy (lub szry, jeśli grafit okaże się zbyt ciemny) i brązowe (drewniane) okna i drzwi. W zestawieniu z zielenią wygląda to pięknie!!! widziałam zdjęcia w tej kolorystyce... koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 23.08.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 U nas jest tak: dach ceglastoczerwony (przez niektórych zwany "kasztan"), obróbki dachu - ciemny brąz, Stolarka - pomarańczowo-czerwony (teak/wiśnia), ściany - budyniowo-waniliowe Cokół będzie albo jak cegla na kominia albo brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 23.08.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Marbo,czy te ściany waniliowo-budyniowe nie leżą ci , skoro zrobiłeś tak: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 24.08.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Owszem leżą, ale miałam skojarzenie, że są z budyniu, a one mają tylko taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 27.08.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A my mamy wątpliwości czy do czarnej cementowej dachówki zrobić komin w kolorze burgund czy też dać coś jaśniejszego, co będzie odcinało komin od dachu.Podbitka oraz okna mają być w kolorzę dębu (ponoć złotego). Ma ktoś z Was taki zestaw kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.09.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Kominy zrobione i to nie z burgundu. Posawiliśmy na grafitowy stratus wienerbergera.I ponawiam pytanie: jaką dać podbitkę do okien w kolorze dębu, teakowy czy może machoń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 04.09.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 U mnie są okna dąb rustykalny a podbitka malowana najpierw na palisander a druga warstwa na ciemny dąb. (2xciemny dąb wydawał mi się ... za jasny... ) http://foto.onet.pl/upload/28/68/_302102_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 08.09.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 a ja mam czarną dachówkę cementową, planuję elewację w kolorze piaskowca, stolarkę drewnianą (kolor najprawdopodobniej afromozja - czyli taki nie bardzo ciemny brąz)- zastanawiam się nad kolorem bramy garażowej (garaż w bryle domu) - chyba brąz, a może lepszy byłby biały???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.09.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Dachówka ciemny grafit i do tego na ocieplenie elewacje drewniane w kolorze teeka...taki soczysty pomarańcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 08.09.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Agacka - witam w klubienie ma jak grafitowy dach (bez połysku!), białe ściany, teakowa stolarka, a dookoła piaskowiec - ścieżki z piaskowca, ogrodzenie z piaskowca, skalniak z piaskowca... I koniecznie białe kominy. Jak wracam z pracy do domu i widzę to moje biało-grafitowo-teakowe cudo wystające zza olbrzymich brzózek - serce rośnie! Choć gusta ponoć niedyskutowalnymi są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 08.09.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Dachówka ciemny grafit i do tego na ocieplenie elewacje drewniane w kolorze teeka...taki soczysty pomarańcz widziałem niedawno taki dom na Sosnowcu i szczerze mówiąc podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts