Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakich kolorach dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja odwiecznie marzyłam o jednym - O BŁĘKITNYM DACHU Z DACHÓWKI CERAMICZNEJ jednak po długich poszukiwaniach , bo trudno znależć taki jak sobie wyobrażałam gołębi błękit z nalotem popielu musiałam zrezygnować z realizacji tego marzenia - niestety :cry: Cena powalając -390 zł za metr kwadratowy !! :o

W tym układzie postawiłam na dach czarny matowy lub grafit , koniecznie z białą podbitką . Elewacja za to ma być jasnobłękitna z odcieniem szarości lub popielata ...ale to jeszcze kwestia oddalona w czasie :p

dach - Von Mueller - kasztan

elewacja - ecru z kropelką różu + płytki klinkierowe rustykalne- beż/złamany róż

kominy, kominek zewnętrzny i gazony kwiatowe w bryle domu - klinkier recznie formowany - rosa/weiss - kremowe ze smugami jak w płytkach

stolarka - drzwi, okna, brama garażowa , belki w podsufitce, ogrodzenie i balustrady - sosnowe, dosyć jasne

weranda(40 m), taras(20m) i podcień - klinkier tarasowy z tej kolekcji, co elewacja, 2 kolory - b.jasny beżowo - różowy i ciemny

Ogród jednobarwny - oczywiście w tonacji różowej .

I tego ostatniego najbardziej nie mogę sie doczekać.

A wewnątrz też kremowo, beżowo, piaskowo i różowo i dużo drewna.

Jak mówi moja koleżanka - majtkowe kolory

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

ceglasty dach ( juz jest) - biala elewacja :lol:

Jak dekarze polożyli dachówke, wszyscy stanęliśmy na ulicy i w milczeniu patrzyliśmy na dach . Przerwałam tę ciszę mówiąc - ładny ,prawda? a dekarz nie odwracając głowy ...mnie sie nie podoba ...... :cry:

Ręce i nogi mi opadły ...... :cry:

( dekarzowi podobaja sie dachy czarne - Osowy dach na pewno mu się spodoba )

My mamy dach ciemno-brązowy, taką samą bramę garażową i drzwi wejściowe, okna dąb, cokół wokól domu i rynny będą również ciemno-brązowe, podobnie jak płytki na tarasie i schodkach. Ściany zaś będą beżowe, lub kawa z mlekiem - coś wpadającego w jasny brąz. Wszystko w spokojnych, stonowanych kolorach.

Jakie kolory - każdy widzi ;)

obrazek

Komin będzie taki jak ściany.

Pozdrawiam

Qrcze naprawdę fajne. Przyznam się że jeszcze się kolorem nie zajmuję (na razie tkwię w technologiach), ale myślałem nad brązowym dachem i takimi ciepło ż.ółtymi ścianami. Ale widze ze będę miał niezły dylemat... :-?