Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakich kolorach dom?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lawy,odradzam brązowy dach z ciepłym żółtym (takim jajecznym).Fatalnie wygląda. Ale kremy i beże jak najbardziej

Może rzeczywiście i racja. ten wybór jeszcze przede mną. bede się rozglądał, ale na rysunku to podoba mi się coś takiego jak w domu muratora c33:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=128

Ale niestety rysunek do rzeczywistości ma się nijak i być może to tak mi się pododba bo w trakcie wyboru projektu byłem za tym domkiem 8) 8)

Lawy,odradzam brązowy dach z ciepłym żółtym (takim jajecznym).Fatalnie wygląda. Ale kremy i beże jak najbardziej

Może rzeczywiście i racja. ten wybór jeszcze przede mną. bede się rozglądał, ale na rysunku to podoba mi się coś takiego jak w domu muratora c33:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=128

Ale niestety rysunek do rzeczywistości ma się nijak i być może to tak mi się pododba bo w trakcie wyboru projektu byłem za tym domkiem 8) 8)

Ale w projekcie dach o ile mnie wzrok nie myli jest grafitowy. Grafit dobrze wygląda z wiekszościa kolorów bo jest dość neutralny.

Ale w projekcie dach o ile mnie wzrok nie myli jest grafitowy. Grafit dobrze wygląda z wiekszościa kolorów bo jest dość neutralny.

Zgadza się. A przynajmniej tak mi powiedziano bo ja z kolorami to jak wiekszość mężczyzn:

Mężczyźni rozróżniają jedynie 16 kolorów, jak ustawienia domyślne Windows. Brzoskwinia na przykład, to nie kolor tylko owoc. Mango to też owoc. Fiołek to kwiatek. Nie mamy pojęcia co to jest blady cyklamen. I kobiety muszą się tego o nas nauczyć. :D :D

Tak więc będę poszukiwał aż znajde takie kolory domku i wskażę palcem 8)

Myślę że odrózniacie ich więcej niż 16, nie potraficie ich tylko nazwać. W końcu najwięksi malarze to głównie faceci. Z moim mężem mam to samo . O kolorach z nim nie pogadam. Potrafi nazwać tylko podstawowe kolory.

• 1 year później...
  • 5 months później...

Senser

błagam podaj kolory ( dokładnie firma i jaki symbol czy też nazwa ) swojej elewacji bo wyszło Wam pięknie !!!!!!!

Właśnie rozmyślam i śledzę forum żeby podjąć jakoś ostateczną decyzję ale ja chyba jestem daltonistką :cry: - nie umię się na nic zdecydować .

Wasz domek podaba mi się bardzo i coś takiego planuję - dach mam taki sam czerwono wiśniowy.

Acha i co to macie na cokole ? Tynk mozaikowy ?

I jeszcze podbitki ? drewniane ? PCV? i jaki kolor ?

proszę.........

• 1 month później...
  • 1 year później...