Gość 16.11.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Na zdjęcu nie widać ale ściany jasnożółtehttp://foto.onet.pl/upload/49/8/_357933_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Lawy,odradzam brązowy dach z ciepłym żółtym (takim jajecznym).Fatalnie wygląda. Ale kremy i beże jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 17.11.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 ma ceglasty dach, i przymierzam sie do żółtego pastylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 17.11.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Nasz ma grafitową dachówkę, okna białe, drzwi ceglasto-pomarańczowe. Nie wiemy jeszcze jaka bedzie elwacja. Na razie jest biała. Może piaskowa, może zielonkawa. W każdym razie niezbyt ostra i ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.11.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Lawy,odradzam brązowy dach z ciepłym żółtym (takim jajecznym).Fatalnie wygląda. Ale kremy i beże jak najbardziej Może rzeczywiście i racja. ten wybór jeszcze przede mną. bede się rozglądał, ale na rysunku to podoba mi się coś takiego jak w domu muratora c33: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=128 Ale niestety rysunek do rzeczywistości ma się nijak i być może to tak mi się pododba bo w trakcie wyboru projektu byłem za tym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 18.11.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Czy jest gdzies na sieci stronka lub prosty programik w ktorym moznaby dla typowego projektu zmieniac kolorystyke dachu i scian aby przyjrzec sie roznym rozwiazaniom ? Chyba Murator kiedys cos takiego zamieszczal na CD. Moze daloby sie taki prosty program umiescic na sieci ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Lawy,odradzam brązowy dach z ciepłym żółtym (takim jajecznym).Fatalnie wygląda. Ale kremy i beże jak najbardziej Może rzeczywiście i racja. ten wybór jeszcze przede mną. bede się rozglądał, ale na rysunku to podoba mi się coś takiego jak w domu muratora c33: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=128 Ale niestety rysunek do rzeczywistości ma się nijak i być może to tak mi się pododba bo w trakcie wyboru projektu byłem za tym domkiem Ale w projekcie dach o ile mnie wzrok nie myli jest grafitowy. Grafit dobrze wygląda z wiekszościa kolorów bo jest dość neutralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.11.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 My na elewacji będziemy mieli taki naprawdę jasny beż/krem/żółć (jak nie lubię rozmawiać o kolorach...to tak jak głuchy ze ślepym ), a wokół okien opaski w kolorze o ton ciemniejszym, to samo cokół (jeśli do wiosny się nic nie zmieni)... Na dachu blachodachówka w kolorze wiśniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.11.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Ale w projekcie dach o ile mnie wzrok nie myli jest grafitowy. Grafit dobrze wygląda z wiekszościa kolorów bo jest dość neutralny. Zgadza się. A przynajmniej tak mi powiedziano bo ja z kolorami to jak wiekszość mężczyzn: Mężczyźni rozróżniają jedynie 16 kolorów, jak ustawienia domyślne Windows. Brzoskwinia na przykład, to nie kolor tylko owoc. Mango to też owoc. Fiołek to kwiatek. Nie mamy pojęcia co to jest blady cyklamen. I kobiety muszą się tego o nas nauczyć. Tak więc będę poszukiwał aż znajde takie kolory domku i wskażę palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Myślę że odrózniacie ich więcej niż 16, nie potraficie ich tylko nazwać. W końcu najwięksi malarze to głównie faceci. Z moim mężem mam to samo . O kolorach z nim nie pogadam. Potrafi nazwać tylko podstawowe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 08.12.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Podbijam, bo mam dylemat z wyborem kolorystyki.Może ktoś wklei jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 02.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Senser błagam podaj kolory ( dokładnie firma i jaki symbol czy też nazwa ) swojej elewacji bo wyszło Wam pięknie !!!!!!! Właśnie rozmyślam i śledzę forum żeby podjąć jakoś ostateczną decyzję ale ja chyba jestem daltonistką - nie umię się na nic zdecydować . Wasz domek podaba mi się bardzo i coś takiego planuję - dach mam taki sam czerwono wiśniowy. Acha i co to macie na cokole ? Tynk mozaikowy ? I jeszcze podbitki ? drewniane ? PCV? i jaki kolor ? proszę......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Choć do tynków zewn. nam jeszcze daleko to prawdopodobnie będzie to kolor ecru (ew. piaskowy), a pokrycie zgaszonego pomarańczu. Wiem, ze "wszyscy" tak robią, ale nie będę z tego rezygnowała tylko dlatego. Tak mi sie podoba i już Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 04.07.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Czy widziales ten watek?...http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63326&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.07.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dach mial byc ciemnobrazowy ale jest miedziany tynk mial byc kremowy - jest biały czesciowo z płytkami klinkierowymi (Westerwald cieniowana) to sie nazywa "podejmowanie męskich decyzji przez kobietę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.07.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 U nas dach mial byc rowniez ciemnobrazowy, a jest rustykalny, to jest wlasnie "meska" decyzja mojego meza, z ktora nie moglam sie pogodzic, ale teraz widze, ze dach jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 06.07.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A ja mam rozowy. Zajebiscie ze tak powiem rozowy Jednym sie podoba inni pukaja sie w glowe. Najwazniejsze ze o nim mowia to znaczy ze dostrzegaja. http://img230.imageshack.us/img230/6420/imga03112gm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 06.07.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Odwaznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 07.07.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 dach w odcieniach brązu, rynny brązowe, okna mahoniowe....elewacja będzie kawa z mlekiem...generalnie gustuje w ciepłych barwach i odcieniach brązu, beżu, eqri....w kolorach nie starzejących się jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.01.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 planuje dachówke antracytową, elewacje biała lub lekko złamana biel. Okna w odcieniach brazu - raczej dosc jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts