DAREK KARCZ 09.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 A MY KOCHAMY KOLORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KARCZ 09.11.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 A MY KOCHAMY KOLORY [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 musieliśmy dopasować się do sąsiadów dachówka w kolorze "naturalnym" - ceglanym. tynk brzoskwiniowy jasny drzwi, okna, garaż, inne drewniane wykończenia - orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 07.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 U nas jest - jednak standard wszystkie nowo budwoane domy na moim osiedlu tak mają, więc się jednak nie wyłamywaliśmy. Dach czerwień klasyczna ściany jasnożółte. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Do tego domu chciałabym miec elewację żółtą, ale nie wiem jaki kolor okien?Podbitka jest w kolorze teak (taki kolor jak na zdjęciu) . Prosze pomóżcie mi Może mahoń, lub macore (taki jkasniejszy mahoń) ???http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d26158eab818006b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 24.02.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Utarło się że młody człek buduję: BUDYNIOWY DOM Z CEGLANYM DACHEM a mój będzie z czarnym dachem i biały tynk lub capuccino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keri55 25.08.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Wybrałam kolory naturalne,takie żeby domek ładnie komponował sie z otaczającą go zielenią. Dach - ceglanyElewacja - białaOkna, rynny, podbitka, balustrady - ciemny brązNie lubię kolorowych domów, kojarzą mi się z domami z klocków lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciare 29.08.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Czy jest gdzies na sieci stronka lub prosty programik w ktorym moznaby dla typowego projektu zmieniac kolorystyke dachu i scian aby przyjrzec sie roznym rozwiazaniom ? Chyba Murator kiedys cos takiego zamieszczal na CD. Moze daloby sie taki prosty program umiescic na sieci ? D. Witam Znalazlam taki Twoj oto wpis na forum muratora sprzed kilku lat:). Mam dokladnie to samo pytanie o jakis program badz plyte CD. Czy moze wiecie czy cos takiego jest? Pozdrawiam Dorota R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 10.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 dach-czarno-brązowa dachówka ceramiczna Roben kominy i cokoły-na zasadzie kontrastu do dachu-cegła klinkierowa Sahara elewacja-żółta , ale jeszcze nie mam sprecyzowanej tej żółci stolarka okienne-złoty dąb balustrady-ciemne,kute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Co do elewacji to nie wiemy jeszcze dokładnie, ciężki wybór. Wiem natomiast, że wnętrze będzie w kolorach czerwonym, pomarańczowym, w fiolecie (tylko nie wiemy czy czerwone dodatki, czy czerwone ściany itd - dopiero przed nami, więc aż tak nie drążyliśmy tematu jeszcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 01.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 O rany ... Ale mam zgryz...Muszę do dachu (kolor ceglany) dopasować kolor: - okien dachowych- okien w ścianie- rolet zewnętrznych- elewacji- podbitki- desek, które wykończą górę domu- desek na balkon u góry- cokołu- komina i nie wiem, czego tam jeszcze... Myślałam najpierw o ciemnobrązowych oknach i deskach też takichciemnych, ale ostatnio stwierdziłam, że to będzie zbyt kontrastowei może za bardzo zdominować bryłę domu (desek dosyć sporo ma być).Więc może orzech? Albo mahoń? A do tego elewacja biała lub ciepło-beżowa?Podoba mi się jasnopomarańczowa, ale to już może będzie za dużokoloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 01.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Jasne elewacje są ładne, ale szybko się brudzą. Wystarczy poczytać na forum, po roku wiele osób przeklina, że zdecydowało się na jasną. No ale to zależy od człowieka, jednym to nie przeszkadza, drudzy znajdą na to sposób, trzeci zrezygnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 02.10.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a jaki kolor elewacji pasuje do dachówki Robena JESIENNY LIŚĆ? okna są brązowe, drzwi również, rynny również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Koniecznie coś bardzo spokojnego do tego "liścia" - jakieś beże, kawa z mlekiem. broń Panie Boże żółty ! Ta dachówka sama w sobie rzuca się w oczy, kolor powinien być neutralny. Poprzykładać kawałek dachówki do różnych tynków, czy się odcień nie "gryzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaelle 07.10.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A ja wymarzyłam sobie dach w kolorze ciemnego piaskowca z czarnymi cieniowaniami, tynki kremowo-żółte, cokół i parapety z piaskowca, pozostałe wykończenia - rynny, okna - w brązie. Takie zestawienie kolorów powoduje, iż dom wygląda bardzo cieplo i przytulnie, ciemniejsze dodatki nie pozwalają na to aby był "mdły". Przytaczam jeden z początkowych postów tego wątku, bo trafia nioeomal w sedno moich pomysłów U nas dach już taki jest - cieniowany w ciepłym piaskowcowym kolorze a kolor nazywa się Sahara (właśnie go kończą dekarze), tynk będzie morelowy ciut jaśniejszy od dachówki (zastanawiam się jeszcze nad producentem, ale już u kilku spotkałam ten właściwy kolor, który sobie wymyśliłam), do tego okładzina na części ścian, kominach i cokole ze sztucznego kamienia (i to niestety jest kompromis - cena naturalnego piaskowca, który wymarzyłam na początku nas przerasta...) w kolorystyce ciepło piaskowo-morelowo-zielonkawo-brązowawej Obróbki blacharskie mamy w dwóch kolorach - pas podrynnowy w cieniowanym rudym jasnym brązie, wszystkie kosze i obróbki lukarn, kominów oraz pas nadrynnowy - piaskowy też cieniowany. Rynny PVC kolor miedziany z Galeco. Okna w kolorze zbliżonym do teaku (kolor nazywa się sipo mat), drzwi zewnętrzne takoż, brama garażowa - złoty dąb (właściwie w drewnopodobnych nie ma wielkiego wyboru...), elementy widoczne więźby i podbitkę postaramy się dopasować do okien i drzwi (oglądałam kika bejc, lakierobejc i jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła). Parapety zewnętrzne - być może klinkierowe kształtki, o ile znajdę jakieś jaśniejsze niż widziałam do tej pory (bywa głównie ciemny brąz, a wolałabym rudy, miedziany jak rynny lub ciemniejszy od tynku morelowy), może też blaszane o ile nie znajdę nic innego. Schody zewnętrzne i tarasy w gresie, rudo-morelowo-pomarańczowawym (takie jest założenie) być może we wzorek kostki lub kamienia, ale dopuszczam też myśł o płytkach ceramiki imitujących deski na tarasie od strony lasu. Chodniki i podjazd z kostki betonowej - no, jak myślicie? Tak, morelowo-piaskowej! Mąż się zastanawia, czy to wszystko się nie zleje ze sobą, a ja myślę, że będzie się razem nieźle komponować, w końcu kto powiedział, że dom musi być w kontrastujących kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 23.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://img696.imageshack.us/img696/3115/elewacja1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 24.12.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Claudii powiedz co to za producent tynku i kod bo tez mam czarna angobę na dachu i złoty dąb stolarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 24.12.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 KABE 10280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 24.12.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dzięki wielkie. Wesołych ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 11.01.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Kremik+ceglasty dach i takiż cokół, stolarka złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts