Griszka 19.01.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Mam pytanie: A propos parkieciarz'a: Gość zobaczył wylewki na piętrze, mówił że powierzchnia w miarę równa, ale on zaleca "wyspowo" tam gdzie jest za nisko - zastosować zaprawę wyrównującą. Przykładał metrową łatę, kręcił nosem. Oczywiście jest w stanie mi to poprawić, bo parkiet będzie odstawał gdybym ominął przypadkiem wyrównanie posadzki. Za wyrównanie taką zaprawą zażyczył sobie 6 pln za m2 Pytania:1. czy rzeczywiście muszę wyrównywać, przecież można gdzieniegdzie klejem podrzucić?2. jakie są ceny robocizny jak na okolice W-Wki {DC} - położenie + schody?3. Gość nie zalecał parkietu z drewna egzotycznego, bo jest tłuste i lakier może się nie trzymać? Prawda?4. Gość zaleca jodełkę- jak chcę aby położyć w pokładówkę to muszę podpisać oświadczenie, że biorę za to odpowiedzialność (skurcz drewna)5. po położeniu a przed cyklinowaniem i lakierowaniem - zaleca włączyć ogrzewanie na 25 st C w pomieszczeniach przez 2 tygodnie.6. nie zaleca łączenia drewna np. w pokojach inne drewno a w centralnym korytarzu innego. Twierdzi że to brzydko wygląda. dzieki za odpowiedzi na pytania: [ Ta wiadomość była edytowana przez: griszka dnia 2003-01-20 19:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 20.01.2003 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Czyżby nikt nie widział na oczy parkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.01.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Jodełka jest OK, wygląda ładnie i zdobi pomieszczenieNie wiem o jakie ubytki ci chodzi, dziurę można zapchać klejem (ale przypomina on raczej toffi niż cement) dużego jednak ubytku, lub spadku tak nie wyrównasz. Wypukłości na pewno wymagają wylewki samopoziomującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts