Yogi66 05.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Wojska powietrzno-rakietowe czyli ziemia - powietrze za pośrednictwem szufli.W tym roku "dojrzałem" do decyzji by na przyszły sezon uzbroić się w spalinową odśnieżarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 06.01.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 A czy ktoś próbował powalczyc elektryczna odsnieżarką? Są znacznie tańsze a jak sie nie ma dużo do odśnieżania to i taki kabelek się znajdzie. Na razie oczywiście łopata (bo zdrowiej) ale rano przed pracą jak człowiek spieszy to może ten elektryczny wynalazek by usprawnił proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 06.01.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Sąsiad ma traktorek i sprawa załatwiona 100 metrow odśnieżone jakie szczęście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 06.01.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 My ok. 30 m drogi wewnętrznej (tylko do nas) i 20 m podjazdu. Rękami Abromba trzymającymi łopatę, ale wczoraj kupił sobie Fiscarsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Reaktywuję wątek, bo temat staje się palący. Białego badziewia sypie coraz więcej, a samo z drogi zleżć nie chce Bardzo proszę o podzielenie się informacjami o nabytych urządzeniach (typu odśnieżarka wirnikowa), ich parametrach oraz doświadczeniami z użytkowania. Właśnie chodzi mi coś takiego po głowie, ale nie znam osobiście żadnego posiadacza tego ustrojstwa, więc do Was pędzę po porady. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 u mnie z lekka się zmienilo. W dalszym ciagu cos okolo 2 ton nieżywej wagi ale juz naped na cztery kola, duzy przeswit, ponad 250 koni, opony z dobrym, zimowym bieznikiem i problem odsniezania zalatwiony poprzez ubijanie a nie przerzucanie z miejsca na miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 u mnie z lekka się zmienilo. W dalszym ciagu cos okolo 2 ton nieżywej wagi ale juz naped na cztery kola, duzy przeswit, ponad 250 koni, opony z dobrym, zimowym bieznikiem i problem odsniezania zalatwiony poprzez ubijanie a nie przerzucanie z miejsca na miejsce No nie, tego sobie na razie nie kupię , choć bardzo bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 08.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 u mnie z lekka się zmienilo. W dalszym ciagu cos okolo 2 ton nieżywej wagi ale juz naped na cztery kola, duzy przeswit, ponad 250 koni, opony z dobrym, zimowym bieznikiem i problem odsniezania zalatwiony poprzez ubijanie a nie przerzucanie z miejsca na miejsce He, he, podobnie u mnie, tyle że do mnie jest podjazd ok 500m i 20% nachylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.01.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 u mnie z lekka się zmienilo. W dalszym ciagu cos okolo 2 ton nieżywej wagi ale juz naped na cztery kola, duzy przeswit, ponad 250 koni, opony z dobrym, zimowym bieznikiem i problem odsniezania zalatwiony poprzez ubijanie a nie przerzucanie z miejsca na miejsce Taki? http://images40.fotosik.pl/241/bb4b448c638eb3e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 u mnie z lekka się zmienilo. W dalszym ciagu cos okolo 2 ton nieżywej wagi ale juz naped na cztery kola, duzy przeswit, ponad 250 koni, opony z dobrym, zimowym bieznikiem i problem odsniezania zalatwiony poprzez ubijanie a nie przerzucanie z miejsca na miejsce Taki? http://images40.fotosik.pl/241/bb4b448c638eb3e0med.jpg Chyba nie ten, bo on ponad 3 tony, a silnik ponad 300 koników Ale by to fajne było na zimowe jeżdżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Takihttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/2004-2005_Mitsubishi_Endeavor.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jakby trochę ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ale z takimi oponkami jak ten sliczny Hummerek to byłby jeszcze piękniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.01.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja tak samo odśnieżam tylko, że moja fura waży 0,8 tony i napęd na dwa koła. W 2006 roku kupiłem łopatę ale kosztowała 9 zł i się połamała przy drugim użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 08.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 moja lopata za 9 zł polamala sie przy pierwszym odsniezaniu teraz zainwestowalem w taka za 42zł i juz dwa razy odsniezalem i dziala !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 moja lopata za 9 zł polamala sie przy pierwszym odsniezaniu teraz zainwestowalem w taka za 42zł i juz dwa razy odsniezalem i dziala !! S U K C E S wiec jednak droższe okazuje się lepsze Mówią, że do trzech razy sztuka więc czekamy na relacje z trzeciego użycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.01.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 a mam tak http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/fh/hf/anfc/iiB7ejiR2AIjjeSe5B.jpg samo znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 08.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam.A ja mam taki wynalazek - z supermarketu odśnieżarka spalinowa bez napędu, kosztowała 1200 zł 3 lata temu, teraz są po jakieś 700 zł.Świetnie pracuje, szczególnie podczas wietrznej pogody. Sypie śniegiem we wszystkich kierunkach.Po zakupie przez dwa lata użyłem ją tylko raz!!!!, nie było śniegu. I nie mogłem sobie poradzić z odpaleniem, ma trzy zawory-przepustnice opisane pismem obrazkowym. Nigdu nie wiedziałem co i kiedy jest otwarte!!!!Teraz udało się kilka razy, ale opłaca się jak jest więcej śniegu. Tak przynajmniej 7-10 cm.Do odśnieżenia mam wjazd 25 * 5 m i trochę chodnika.Teraz bym raczej nie kupił. Za mało śniegu!!!!!Używałem też takiej z napędem elektrycznym - porażka.- przedłużacz na mrozie sztywnieje i ciężko prowadzić odśnieżarkę, jest za lekka (może ją dociążyć?).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 nio odpowiednio usytuowana kanaliza to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 08.01.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mówili, że zawieje i zamiecie, więc czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts