tomeczek 04.01.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 jakie macie pomysły kiedy podjazd zawalony śniegiem, droga dojazdowa 30 metrów też a trzeba jakoś wyjechać i co wtedy ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78324244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.01.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 http://img509.imageshack.us/img509/2746/pug3ra.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.01.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Jak za dawnych czasów polecam dobra lopate i sile swoich rak!!! A tak na marginesie mnie zimy przerazaja ja mam droge dojazdowa 60m i to wdodatku dzialke mam w dolinie masakra pozniej w zimie zniaj wyjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahani 04.01.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 "Maluch" do odśnieżaniahttp://wydarzenia.wp.pl/kat,33324,wid,8140285,wiadomosc.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.01.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 jakie macie pomysły kiedy podjazd zawalony śniegiem, droga dojazdowa 30 metrów też a trzeba jakoś wyjechać i co wtedy ????? ja mam 70 metrów pod górkę niestety- czekam na pług, a zostawiam samochód na parkingu u stóp górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 04.01.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Zamówiłem sobie ochronę. Mają obowiązek dwa razy dziennie przejechać koło mojego domu a mają terenowy na cztery koła, to przecierają szlak. Płacę 50 PLN za ochronę, przetarcie gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 04.01.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 łopatą ale jak beda takie zimy to zainwestujemy w taką odśnieżarkę jak armmatka sniezna, mamy 150 m podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 04.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Łapkami ,w których jest łopatka od śniegu. I szybko i nie ma brzusia i oszczędnie. Jak nie odpowiada to bezrobotny sąsiad - ale kosztuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 04.01.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Mówili, że zawieje i zamiecie, więc czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 04.01.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 No to teraz sie ciesz że mam tylko 8 metrów podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.01.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 To ja też się cieszę, że mam tylko 6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.01.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 To ja też się cieszę, że mam tylko 6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.01.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 rencami )))) Ja sobie radze banalnie - moje auto to maly czolg - cos ponad 2 tony - po prostu wsiadam i jade - waga plus zimowki odnosza efek a o zderzaki sie nie martwie - autko pelnoletnie - i tak wyglada jakby przezylo za wiele jak na swoj wiek Dziala skutecznie )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 05.01.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 mam 2,5 letnie auto, napęd na przód, waga 1800 kg, zimówki (nowe), a dojazd do mojej działki z drogi w miarę odśnieżonej to ok. 100 - 150 m, w dodatku drogą gruntową, ze sporymi koleinami, wąską (jakieś 3 metry) - z jednej stony strumyk w głębokim rowie, z drugiej paliki grodzące przydrożne łąki. Jak się trochę rozbujam na odśnieżonym, to do działki dojadę, ale z powrotem muszę sobie odśnieżyć ręcznie, bo zawieszam się na osłonie silnika i przednie koła kręcą się w powietrzu, ale co tam - gdzieś słyszałem, że 1 metr sześcienny śniegu waży +/- 800 kg, więc dla poprawienia kondycji i utrzymania formy zawsze można trochę z tym białym paskudztwem powalczyć, ale i tak kocham ZIMĘ!!! Chyba wariat jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.01.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 hmmm.....jak dopuszcze do tego by bylo wiecej niz 30cm sniegu to tez sa klopoty a i mniej metrow do "zalatwienia" Ostatnio ta metoda cale podworko PO Tesciowi ubilem )))) A co - uczynny jestem hehehehehe zlawszcza ze to PO a nie Tesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 05.01.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 mam 2,5 letnie auto, napęd na przód, waga 1800 kg, zimówki (nowe), a dojazd do mojej działki z drogi w miarę odśnieżonej to ok. 100 - 150 m, w dodatku drogą gruntową, ze sporymi koleinami, wąską (jakieś 3 metry) - z jednej stony strumyk w głębokim rowie, z drugiej paliki grodzące przydrożne łąki. Jak się trochę rozbujam na odśnieżonym, to do działki dojadę, ale z powrotem muszę sobie odśnieżyć ręcznie, bo zawieszam się na osłonie silnika i przednie koła kręcą się w powietrzu, ale co tam - gdzieś słyszałem, że 1 metr sześcienny śniegu waży +/- 800 kg, więc dla poprawienia kondycji i utrzymania formy zawsze można trochę z tym białym paskudztwem powalczyć, ale i tak kocham ZIMĘ!!! Chyba wariat jestem CIĘŻAR OBJĘTOŚCIOWY ŚNIEGU Ciężar objętościowy śniegu zależy od czasu zalegania pokrywy śnieżnej, temperatury powietrza i podłoża, prędkości wiatru i wilgotności powietrza. Do określenia charakterystycznego obciążenia śniegiem gruntu Qk przyjęto wartość średnią ciężaru objętościowego śniegu = 2,45 kN/m3 z obszaru całego kraju. Wartość tę należy przyjmować do określenia poszczególnych przypadków obciążenia śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 05.01.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 mam 2,5 letnie auto, napęd na przód, waga 1800 kg, zimówki (nowe), a dojazd do mojej działki z drogi w miarę odśnieżonej to ok. 100 - 150 m, w dodatku drogą gruntową, ze sporymi koleinami, wąską (jakieś 3 metry) - z jednej stony strumyk w głębokim rowie, z drugiej paliki grodzące przydrożne łąki. Jak się trochę rozbujam na odśnieżonym, to do działki dojadę, ale z powrotem muszę sobie odśnieżyć ręcznie, bo zawieszam się na osłonie silnika i przednie koła kręcą się w powietrzu, ale co tam - gdzieś słyszałem, że 1 metr sześcienny śniegu waży +/- 800 kg, więc dla poprawienia kondycji i utrzymania formy zawsze można trochę z tym białym paskudztwem powalczyć, ale i tak kocham ZIMĘ!!! Chyba wariat jestem CIĘŻAR OBJĘTOŚCIOWY ŚNIEGU Ciężar objętościowy śniegu zależy od czasu zalegania pokrywy śnieżnej, temperatury powietrza i podłoża, prędkości wiatru i wilgotności powietrza. Do określenia charakterystycznego obciążenia śniegiem gruntu Qk przyjęto wartość średnią ciężaru objętościowego śniegu = 2,45 kN/m3 z obszaru całego kraju. Wartość tę należy przyjmować do określenia poszczególnych przypadków obciążenia śniegiem. Może i tak, ja tam niezbyt wyuczony chłop ze wsi jestem , ale kombinować umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.01.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 do tej pory odsniezalem, lopatka Kiedys kiedys, to robiona wlasnorecznie potem jak sie pokazaly plastikowe to plastikowa a na ta zime zainwestowalem w taka mala odsniezarke, wirnikowa z Castoramy za niecale 1600. I warto bylo. Naprawde zaoszczedza sie troszke czasu, jednak przy mokrym sniegu nie daje rady i sie zapycha komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 05.01.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Ja sobie radze banalnie - moje auto to maly czolg - cos ponad 2 tony - po prostu wsiadam i jade - waga plus zimowki odnosza efek a o zderzaki sie nie martwie - autko pelnoletnie - i tak wyglada jakby przezylo za wiele jak na swoj wiek Dziala skutecznie )))) a napęd na 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts