kamykkamyk2 07.12.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 ....... a czesto nie ma meskiego ramienia w poblizu To mnie zawołaj, hehe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 07.12.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Masakra, jak co roku trzeba się szuflą namachać. Jak się któregoś razu wkurzę to bez zastanowienia pojadę do sklepu i kupię odśnieżarkę spalinową. Ech, ile czasu bym zaoszczędził rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 07.12.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Kuba jak masz do przerzucenia masy sniegu, to te machanie lopata zbrzydnie Ci po 15 , 20min! qnik111 czy ja dobrze widze ze to z rury kanalizacyjnej wykonany jest plug? stelaz spoko ale sama rura! hmmm coz raczej nie wytrzyma zbyt dlygo! 2 nie masz zadnej mozliwosci ustawienia wysokosci, ale sam stelarz jak mozna go nazwac wykonany pomyslowo. quad daje rade, widze ze lancuchy ma dodatkowo zalozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 07.12.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 qnik111 czy ja dobrze widze ze to z rury kanalizacyjnej wykonany jest plug? stelaz spoko ale sama rura! hmmm coz raczej nie wytrzyma zbyt dlygo! 2 nie masz zadnej mozliwosci ustawienia wysokosci, ale sam stelarz jak mozna go nazwac wykonany pomyslowo. quad daje rade, widze ze lancuchy ma dodatkowo zalozone Rura jest dość gruba, pług jest ustawiony na 1cm nad ziemią, ale da się regulację zrobić, zdjęcie robiłem w trakcie pracy więc nie ma na nim pedała do podnoszenia pługu. To jest prototyp jak bym robił drugi to bym jeszcze dał sprężyny w razie jakiegoś krawężnika miało być szybko i tanio więc jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 07.12.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 To mnie zawołaj, hehe..... tak,zeby od Twojej zony po pysku dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 08.12.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 odśnieżam... najczęściej mężem, bo on wraca wcześniej z pracy, rano wyjeżdżam siłą rozpędu (mam bardzo dłuuuuuugi podjazd, ma chyba 8m ), a w soboty odśnieżam dla własnego zdrowia samodzielnie, przy okazji bawiąc się z piesami, które nie wiedzieć dlaczego atakują łopatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 08.12.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 czapka z glowy za wykonanie, ja jednak mam obawy co do samego plugu, ciekawe jak sie zachowa po snieznym sezonie! ale na zdobytym doswiadczeniu mozna zbudowac lepiej dopracowany projekt natomiast cena twojej pracy i projektu jest przepascia do cen rynkowych plugow dostepnych od reki! katastrofa! tu masz wartosc dodana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.12.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 odśnieżam... najczęściej mężem, bo on wraca wcześniej z pracy, rano wyjeżdżam siłą rozpędu (mam bardzo dłuuuuuugi podjazd, ma chyba 8m ), a w soboty odśnieżam dla własnego zdrowia samodzielnie, przy okazji bawiąc się z piesami, które nie wiedzieć dlaczego atakują łopatę. Nasza trasa od garażu do bramy wyjazdowej to pięćdziesiąt kilka metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.12.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Kuba jak masz do przerzucenia masy sniegu, to te machanie lopata zbrzydnie Ci po 15 , 20min! O mnie się nie martw ja sobie radę dam nie jedną zimę mam już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.12.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 To mnie zawołaj, hehe..... prawdziwy.anika: Widziałaś? I problem rozwiązany, zawsze znajdzie się jakiś uczynny człowiek. Albo łebka jakiegoś zatrudnić, dać mu 20zł i śnieg w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 09.12.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A ja dokonałem zakupu odśnieżarki Murray 61900 z silnikiem spalinowym Briggs & Straton. Zakup był dość drogi ale po bardzo burzliwym przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw, z Żoneczką stwierdziliśmy, że jest nam jak najbardziej potrzebny. Nie chcieliśmy tańszego produktu a na dodatke obowiązkiem była odśnieżarka z tym właśnie silnikiem.Opinie po pierwszym teście w piątek. Śniegu średnio 15cm. Parking przed domem jakieś 150m2, droga dojazdowa jakieś 150mb plus 2 zakręty. Sooper odśnieżone w niecałą godzinkę. Ręcznie gdy to robiłem w zeszłym roku zajmowało mi to 8-10h. Śnieg wyrzucało na ponad 10m dalej. Dzisiaj już któryś raz jej używałem i jest ... nieziemska.W tym wszystkim najważniejsze to to, że po wszystkim wogóle nie byłem zmęczony. Sama przyjemność. Odśnieżarka z napędem do przodu i do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 09.12.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Są systemy całoroczne i wielofunkcyjne:http://www.vari.cz/pl/dsk-316-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.12.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Ja chcialam honde, ale brat powiedzial, ze ma troche za slaby silnik.Wakmen, moglbys podac link do tej Twojej, prosze.W Internecie w wielu sklepach juz brakuje odsniezarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.12.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wakmen, ja tez ja chce. Jest super.Ale nigdzie nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.12.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Odśnieżarkę to mam taką:http://www.ogrodniczy.com.pl/16107_NAC-Odsniezarka-spalinowa-z-napedem-MH61900-MURRAY.htmlale czy ją jeszcze gdzieś dostaniecie to nie wiem. Podejrzewam, że będzie problem bo ... jest już poza sezonem sprzedaży. Jeżeli w googlach jeszcze poszperacie dystrybutorów i podzwonicie to może coś wytrzasną ale wątpię.Ja swoja kupowałem prawie spod lady w Castoramie. Jednego dnia przywieźli 5 szt, pojechałem następnego dnia i kupiłem już ostatnią. To nic, że dość droga, kupowali jak świeże bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.12.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Napisalam do jednego sklepu internetowego, ale sprawdze jeszcze w castoramie, moze beda mieli. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 12.12.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Polecam co nizej na zdjeciu, opuszczanie wyciagarką, regulacje skosne pod roznym katem z obu stron. Daje rade wszedzie a najlepiej na chodnikach miejskich. http://lh5.ggpht.com/_-XGHvrdfb9g/TQUIkxjklzI/AAAAAAAAAQs/KAkpU-FIfAU/s640/zima%20Stroza%20luty%202010%20055.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Suzuki... super! Ciekawe, jaka cena?W casto mieli tylko jedna, ostatnia canadiana. Niby wszystko to samo co ten murray, ale jakos mi sie nie podobala:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 12.12.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A może by nazwę modelu podać i orientacyjną cenę... Mam sobie obrazek w google wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 13.12.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Ja zakupiłem w drugi dzień jak przyszła pierwsza fala śniegowa do Polski odśnieżarke firmy STIGA model Snow Cube, jak do tej pory to jestem mocno zadowolony z tego modelu. Moc 5,5 KM 7 biegów (5 do przodu i 2 do tyłu). Podjazd mam ok 70-80m. więc łopata odpada, codziennie autem muszę wyjechać do pracy. Generalnie to czekam teraz kiedy spadnie śnieg, bo fuuun z odśnieżania jest WIELKI !!! Polecam! poniżej sznur do mojego modelu: http://www.stiga.pl/0,591,snow-cube.html nie wiem jak teraz ale ja musiałem przedzwonić pół polski by znależć "jakąkolwiek odśnieżarkę" ale trafiłem idealnie w model który chciałem Edytowane 13 Grudnia 2010 przez zywik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts