niunia6721 04.01.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Od początku budowy naszego domu nie mieliśmy żadnych problemów.Schody zaczęły się jak doszło do znalezienia firmy która położyłaby drewno egzotyczne na podłodze w salonie i w łazience na podłodze i na ścianach.Niewiem czy to jest takie trudne zadanie dla ludzi którzy się tym zajmują.Chyba nie tylko chodzi o metry.U nas jest ich za mało bo tylko ponad 40m.Od roku nikt się nie znalazł zeby podjąć to wyzwanie.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 12.01.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Trudno powiedzieć, ale to drewno ma trochę inne właściwości i generalnie jest dość twarde, więc może stąd biorą się problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 02.02.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 .Od roku nikt się nie znalazł zeby podjąć to wyzwanie.POZDRAWIAM A cóż to za wyzwanie? Chcesz ułożyć drewno w trójkąty a może koła??? Jestem parkieciarzem i czekam na szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 03.02.2006 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Hm szczegóły ciężko to napisać.Trzeba położyć podłogę z drewna egzotycznego IP lub LAPACHO.Podłoga ta z każdej strony ma łączenie z płytkami i trzeba zrobić odpowiednie wykończenie między płytką a drewnem.Oprócz tego trzeba zrobić podest do wanny również z drewna egzotycznego i położyć to samo drewno w wc na podłodze i na ścianie i miedzy to drewno w wc wstawić ceowniki aluminiowe i wyjdą takie pasy drewna podzielone aluminium .To wszystko napisane w skrócie.No i wiadomo trzeba to wycyklinować i polakierować odpowiednio.Czekam na wiadomość POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 03.02.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Czy te ceowniki mają być jako obramowanie do drewna czy jako element dekoracyjny (tworzący podział i nic więcej)?Jak kładziemy drewno na ścianie: poziomo, pionowo czy po skosie?Czy płytki już leżą (jeśli tak to jak są wykończone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 04.02.2006 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam te ceowniki mają być jako ozdoba drewna w odległości co 20 cm wpuszczone w fazkę w drewnie.Drewno kładziemy na ścianie poziomo a płytki już leżą i nie mają żadnego wykończenia trzeba miedzy płytki a drewno coś wstawić.Coś typu listwa specjalna albo szpachla elastyczna do drewna wDrewno na ścianie jest tylko w wc iem tylko że korek odpada projektant się na korek nie zgodził.Drewno na ścienie jest tylko w wc na bocznych ścianach szerokość 80 cm pod kibelkiem i cały geberit ma być obudowany drewnem i właśnie tylko tam mają być te ceowniki jako ozdoba wpuszczone w drewno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.02.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ok. Jaki poziom mają płytki: tzn. czy licują się wysokością z podłogą drewnianą, którą będziemy wstawiać.Wykończenia drewna przy płytkach - moja propozycja: listwa metalowa + korek techniczny 7 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 06.02.2006 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Płytki z każdej strony licują się z drewnem.Dziś widziałam połączenie z korkiem i napewno odpada nie ładnie wygląda.Ktoś kto ma mało krawędzi łączonych z płytką może się zdecydować na korek.A u nas praktycznie z każdej strony są płytki a tylko kwadrat drewna miedzy płytkami.Dlatego korek bardzo widać i napewno nie ładnie wygląda.Trzeba znależć inne połączenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 08.02.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Czy masz może plan łazieniki i wc? Jeżeli tak to prześlij mi a ja obliczę, czy faktycznie można zrezygnować z korka (chodzi o pracę drewna). Jeżeli nie masz planu to napisz jaką wielkość mają poszczególne elementy drewniane (szczególnie te większe) i pokombinujemy nad rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 13.02.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam nie mam planu łazienki.Ale tam są niewielkie kawałki.Największy kawałek jest w salonie 4,5m na 4m.A inne są mniejsze np.1.90m na 0.38m itp czekam na wiadomość pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 14.02.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Te małe wstawki to mogą być z listewką lub szpachlą. Salon to już zbyt wielka powierzchnia jak na taki eksperyment. Musi być dylatacja. Jak projektant to sobie wyobraża: mam zostawić dziurę 7-10 mm i przykryć to metalową listwą??? Będziesz zadowolona z elementu metalowego 15 mm szerokości??? Korek po polakierowaniu może ma inny kolor niż podłoga ale jest wytrzymały i elastyczny - akryl przy takiej szerokości jest bardzo wrażliwy na uszkodzenia. Jeżeli drewno ograniczone jest podłogą ceramiczną z każdej strony to położenie "na styk" nie wchodzi w rachubę. Jeżeli tylko z jednej strony "to styk" może wynieść góra 150 cm. Dziwi mnie, że projektant nie zna tak podstawowych arkanów sztuki budowlanej(???). Dlatego wstawiamy korek jako dylatację aby uniknąć listew i innych słabych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 14.02.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wiem o co chodzi i prijektant też o tym wie.Tylko chodzi nam o wygląd całej podłogi za dużo jest łączeń żeby móc wstawić korek i o to nam najbardziej przeszkadza.Podłoga będzie ciemna IP dlatego korek będzie bardzo widoczny.Co myślisz o listwie elastycznej scheltera + kit do podłogi w kolorze machoniu.To by nam najbardziej pasowało tylko trzeba się dowiedzieć czy to może być.Zastanawia mnie jedna rzecz siedzę na internecie i oglądam wiele podłog już gotowych w różnych rezydencjach warszawskich są takie zdjęcia.I tam w każdym domu jest podłoga drewniana połączona z płytkami i nic nie widać żadnego łączenia.Pięknie położone drewno i nawet nie widać czym połączone z płytką i tak by mi pasowało.Czas ucieka drewno trzeba kupować i niewiadomo jak to połączyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 14.02.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Daj mi link do tych zdjęć w necie to chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 16.02.2006 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 http://www.schlueter.pl/htm/products.htm To jest steona tych listew tylko nam chodzi o jak najcieńszą taką listwę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 16.02.2006 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 http://www.schlueter-systems.com/#coming%20soon! To jest drugi link bo na tamtym nie ma naszej listwy ale możesz zobaczyć te różne rozwiązania ta listwa to E-100 schiene taki ma symbol pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 16.02.2006 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 http://www.n-design.pl i jeszcze jeden http://www.jio.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 16.02.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 A czemu E-100??? Wysokość Twojego parkietu będzie wynosiła prawdopodobnie 15 mm więc wynikałoby, że potrzebujesz E-150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 16.02.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Masz rację E-150 żle napisalam no i oczywiście kit w kolorze machoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 16.02.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 A więc n-design: Kancelaria adwokacka - korek; Dom w Powsinie - korek (szczególnie dobrze widoczne przy kominku); Apartament na Ochocie - korek (dobrze widoczne jak jest panel kuchenny); Apartament pokazowy w Wilanowie - listewka profil T 12 mm; Dom w Wilanowie - korek; Kuchnia w Wilanowie - korek; "Ogrody Shiraz" - korek; Willa Wilanów - korek. I to widać przy tak słabej jakości zdjęć. jio jest zbyt słabe jakościowo i tam nic nie widać... . Na zdjęciach nie widzisz, to czemu przeszkadza Ci coś czego nie zauważasz??? Jeszcze pytanie: Czy przez to, że szukasz listwy elastycznej mam rozumieć, iż łączenia będą w łukach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niunia6721 16.02.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Ale się ośmiałam przy tej ostatniej wypowiedzi.Ja wiem że może się czepiam bo na zdjęciach to jest mało widoczne ale w rzeczywistości to bardzo widać jak masz to pod nosem.Wiem że masz rację i powiem szczerze że zastanawiamy się już nad korkiem bo to naprawdę problem tymbardziej że tej listwy nie widzieliśmy w wykonaniu i też nie wiem jak to będzie wyglądać.Ciężko to tak napisać ale jest kilka takich wąskich wstawek z drewna np. w progach gdzie korek będzie bardzo widoczny to są paski szer.38 cm bo jeżeli to byłaby tylko podłoga w salonie to problemu by nie było byłby korek bo to na większej powierzchni .Martwię się tylko o te małe kawałki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts