hippo 04.01.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam, mam fachowców, którzy kładą gładź gipsową wraz z jednokrotnym malowaniem na biało, ale z innych względów nie zdążą mi pomalować na kolor (ani raz). Są dobrzy i mówią abym położył parkiet a oni pomalują wszystko po położeniu parkietu.Co byście zrobili na moim miejscu, poradźcie. Jakie macie doświadczenia z malowaniem po położeniu parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 04.01.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wszystko od ludzi i dla ludzi. Można zrobić i dobrze i źle.Losowa sprawa na kogo trafisz.W każdym razie - da się zrobić czysto. Ale pracownik typu robotnik budowlany, to rzadko istota staranna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.01.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Tak jak pisze Sp5es:Ty ryzykujesz parkiety warte parę złotych a oni "przepraszam"Chyba, że to rzeczywiście debeściaki i super czyści fachowcy.Zrób test - zaproponuj kaucję w wysokości równowartości naprawy jednego pomieszczenia o uśrednionej powierzchni.Ja malowałem po parkietach i wiem ile trzeba zachodu i staranności, żeby dobrze zabezpieczyć parkiet. A i koszty niemałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.01.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My także będziemy mieć końcowe/ ostatnie malowanie po parkietach, ale mam zaufanie do mojego malarza i wiem, że wszystko zabezpieczy jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.01.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My także ostatnie malowanie zrobiliśmy po parkietach i nawet po montażu kuchni ( to dopiero byla zabawa) .... dobrze zabezpieczyli podłogi - poświęcili na to prawie cały dzień i nic się nie wydarzyło .Ale moi malarze to moi sąsiedzi i wiedzieli ,ze fuszerka nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My także ostatnie malowanie zrobiliśmy po parkietach i nawet po montażu kuchni ( to dopiero byla zabawa) .... dobrze zabezpieczyli podłogi - poświęcili na to prawie cały dzień i nic się nie wydarzyło ... Oooo, to całkiem tam samo jak u mnie, tylko fachowcem od zabezpieczeń byłam ja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 05.01.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witam, mam fachowców, którzy kładą gładź gipsową wraz z jednokrotnym malowaniem na biało, ale z innych względów nie zdążą mi pomalować na kolor (ani raz). Są dobrzy i mówią abym położył parkiet a oni pomalują wszystko po położeniu parkietu. Co byście zrobili na moim miejscu, poradźcie. Jakie macie doświadczenia z malowaniem po położeniu parkietu. witam wez folie i zakryj parkiet przy malowaniu - przeciez za kilka lat do malowania nie bedziesz zrywac parkietu zeby go niezachlapac w trakcie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.01.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 acha ....u mnie nie tylko były folie ale również stare koce i plandeki ,ponieważ drabiny mogłyby uszkodzić folię i porysować parkiet .Nogi od drabin zostały dodatkowo otulone filcem -zrobione buciki ,jako dodatkowe zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 05.01.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Ja przerabialam podobna wersje, ktora zdecydowanie odradzam...Stolarz nie mial czasu na schody i powiedzial, zeby smialo robic malowanie, bo on niczego nie uszkodzi. Zaufalismy mu, ale..... madry Polak po szkodzie!!!!!! Sciany sa poobijane, wyciapane silikonem, klejem itp. (szczegolnie na dole przy listwach). Wyglada koszmarnie, a pomieszczenie jest naprawde wielkie wiec problem z ponownym pomalowaniem rowniez jest duzy, a kosztu tego malowania tez n ikt mi nie zwroci Uwazam, ze parkiet mozna odpowiednio zabezpieczyc i nic sie mu nie stanie podczas malowania. Zdecydowanie odradzam odwrotna kolejnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts