bociek_waleczny 04.01.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 W projekcie mam założoną ścianę jednowarswową beton komórkowy m500 36 cm (plus tynk z obu stron) ale mam wątpliwości czy nie zmienić na dwuwarstwową. Czy to jednak nie będzie nazbyt karkołomne wyzwanie jeśli chodzi o zmiany w konstrukcji i na ile opłacalne jeśli chodzi o energooszczędność. Bardzo proszę o rady i doświadczenia tych którzy mają juz swoje ukochane domki w technologii jedo- lub dwuwarstwowej.- jak oceniacie swój wybór? Oczywiście wdzięczny będę za każdą wypowiedź - również od tych ktorzy jeszcze nie wybudowali ale swoje już wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 04.01.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 radze troche poszperac na forum bo ten temat byl juz walkowany setki razy natomiast ostrzegam ze znajdziesz tu wielu zwolennikow kazdej z tych technologii oraz setki argumentow za i przeciw wiec po przestudiowaniu opinii prawdopodobnie bedziesz mial totalny metlik i dokonanie wyboru bedzie jeszcze trudniejsze niz przed zadaniem tego pytania osobiscie zbudowalismy dom jednowarstwowy z ytonga 36,5 i choc jeszcze nie mieszkamy (prace wykonczeniowe) jestem przekonana ze byl to dobry wybor a swoja droga przeciwnikow ytonga tez tu sie wielu znajdzie powodzenia w trudnych wyborach - to dopiero jeden z pierwszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 05.01.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Nie ma jednoznaczenj odpowiedzi na pytanie, która technologia jest lepsza, każda z nich ma swoje zalety i wady oraz zagorzałych zwolenników i przeciwników. Jeśli chodzi o kłopoty związane ze zmianą technologii w stosunku do projektu to nie jest to istotny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts