Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM POD KASZTANEM pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 3 months później...
Gość angelikaD

CHCEMY WYBUDOWAĆ COŚ NIEDROGIEGO ALE ŻEBY TO ŁADNE BYŁO I MIAŁO OK 100m.....

:roll: MACIE JAKIEŚ CIEKAWE PROPOZYCJE?

niestety nic wielkiego sie u nas nie zmieści to raz a dwa -- młode małżeństwo o niewielkich dochodach na żadne cuda nie może sobie pozwolić :cry:

piszcie czy macie coś odpowiedniego

DZIEKI

Gość angelikaD

czesc

ja własnie chce zbudowac ten dom -- tylko wersje z wiatą zamiast garazu

znalazłes kogos kto to juz budował?

interesują mnie koszty i wogóle wszystko: jak sie mieszka w tym domku, czy nie jest za ciasny i wogóle :)

odezwij sie

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 6 months później...

Co sadzicie o zalaczonym domku- pod Kasztanem?

Czy zmieszcze sie w 80 tys zl (stan surowy otwarty) i 200 tys zl (stan pod klucz). Pytam zwlaszcza doswiadczonych (kosztorys mam ze strony archon no ale czy oby na pewno dobry tj realny...)

Dom pod kasztanem http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f0189cacbfe2&obraz=1148384236868f487b317db3d41208b64547682ab7&counter=1

Co sadzicie o zalaczonym domku- pod Kasztanem?

Czy zmieszcze sie w 80 tys zl (stan surowy otwarty) i 200 tys zl (stan pod klucz). Pytam zwlaszcza doswiadczonych (kosztorys mam ze strony archon no ale czy oby na pewno dobry tj realny...)netto - może...

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f0189cacbfe2&obraz=1148384236868f487b317db3d41208b64547682ab7&counter=1

p.s. uruchomiłam link :D

• 5 months później...

Witam wszystkich... Zapewne będę dość tendencyjny ale mam pytanko - czy koszta budowy podawane na ich stronie http://www.archon.pl/index.php?act=12&kosztorys=1&id=m3f0189cacbfe2 są w miarę realne? Dysponuję bowiem funduszem ok. 180.000 zl i zastanawiam się czy uda mi sie na upartego zamknac w tej cenie. Od biedy trzeba bedzie dorzucic jeszcze troche kredytu heh :-?

Poza tym chętnie wysłucham porad użytkowników mających kontakt z takim domkiemi. Jest to mój pierwszy dom i jak na mój wiek (24 lata 8) ) to dość poważne wyzwanie. Wszelkie uwagi mile widziane. Przeszukałem forum ale tak naprawdę brak jakiegokolwiek sensownego topica na jego temat.

Byłoby bardzo dobrze jakby odezwali się użytkownicy, którzy wnieśli jakieś ciekawe i funkcjonalne zmiany w architekturze domu. Do tej pory natrafiłem jedynie na próby wydzielania pomieszczenia na kotłownię.

Ogólnie, moim zdaniem, to dość ciekawy projekcik i mam nadzieję, że w miarę przemyślany. Po przejrzeniu ok. 800 projektów mam bowiem dosyć i sądzę, iż wspólnie z dziewczyną podjęliśmy mądrą decyzję... aczkolwiek dopiero tu na forum zauważyłem, iż ten projekt jest dość popularny - a wybieraliśmy będąc tego zupelnie nieswiadomi... :lol:

Witam wszystkich... Zapewne będę dość tendencyjny ale mam pytanko - czy koszta budowy podawane na ich stronie http://www.archon.pl/index.php?act=12&kosztorys=1&id=m3f0189cacbfe2 są w miarę realne? Dysponuję bowiem funduszem ok. 180.000 zl i zastanawiam się czy uda mi sie na upartego zamknac w tej cenie. Od biedy trzeba bedzie dorzucic jeszcze troche kredytu heh :-?

Poza tym chętnie wysłucham porad użytkowników mających kontakt z takim domkiemi. Jest to mój pierwszy dom i jak na mój wiek (24 lata 8) ) to dość poważne wyzwanie. Wszelkie uwagi mile widziane. Przeszukałem forum ale tak naprawdę brak jakiegokolwiek sensownego topica na jego temat.

Byłoby bardzo dobrze jakby odezwali się użytkownicy, którzy wnieśli jakieś ciekawe i funkcjonalne zmiany w architekturze domu. Do tej pory natrafiłem jedynie na próby wydzielania pomieszczenia na kotłownię.

Ogólnie, moim zdaniem, to dość ciekawy projekcik i mam nadzieję, że w miarę przemyślany. Po przejrzeniu ok. 800 projektów mam bowiem dosyć i sądzę, iż wspólnie z dziewczyną podjęliśmy mądrą decyzję... aczkolwiek dopiero tu na forum zauważyłem, iż ten projekt jest dość popularny - a wybieraliśmy będąc tego zupelnie nieswiadomi... :lol:

• 2 months później...
Witam i zachęcam wszystkich którzy budują ten ładny domek do zamieszczania fotek i uwag.Ja takż zdecydowałem się na ten projekt, a że mam własną firme 3D która zajmuje sie wizualizacjami i animacjami architektonicznymi 3D to zrobiłem wizualizacje i animacje tego domku http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m3f0189cacbfe2&wid=466cf48b014f6 pod tym adresem są namiary.Pozdrawiam Marek