Gość angelikaD 05.01.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 szukam czegoś taniego i niedużego ok 100m -- macie coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.01.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 szukam czegoś taniego i niedużego ok 100m -- macie coś ciekawego? To tak jak ja! szukam parterowego, niedużego, taniego domku, i długiego, bo działka jest 40/25m! dla trzech osób - może być ze strychem - prawie znależlismy: "powszechny" (nazwa kiepska!)i podobne,ale po przeróbkach, mg-słoneczny -zmiana dachu i inne - jesli Ty cos znajdziesz - powiadom! I daj link do tego "kasztana". Ewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość angelikaD 06.01.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f018a52bd57f&intra=1d04670559d4d3b8ed6ea0eeb6730bb0&crc=562061711b515a57239b04051ec9807a&lang=pl to ten link tylko że to domek z podaszem zastanawiam się czy w takim niewielkim domku dobrze sie mieszka nie stać nas na większy -- młode małżeństwo z niewielkimi zarobkami sama rozumiesz...x pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.01.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 [Domek przy zagospodarowaniu poddasza wcale nie jest taki mały (zapomniałam ile ma salon...) Jeśli podoba Ci się - to realizuj ten projekt.w kazdym razie my jesteśmy wcale nie tak młodym małzenstwem (na zadne becikowe łapać sie juz nie zamierzamy) i tesknimy do mieszkania z ogrodem - TO jest bardzo wazne, duży salon z kominkiem (kuchnia moze być mała- realizuję sie w innych dziedzinach), sypialnia dla nas, dla syna i trzeci awaryjny - zeby nie ściubiac sie na siłę, kiedy przyjadą goście i parterowy - biegać mozemy sobie wokół domu a nie po schodach. Domek to nasze marzenie i w takim razie da spełnić. Mamy mieszkanie w bloku....(55m.....) Spełniaj marzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka 09.03.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witajcie !! Mam nadzieję, że ktoś z fachowców co buduje domy zerknie czy coś tak pięknego można postawić za 160 tyś pod klucz mając oczywiście działkę i media zaraz przy niej. Nie myśle o szaleństwach poprostu chcę wiedzieć realnie czy warto się porywać na coś takiego, choć z żoną marzymy o czymś takim. Czekamy na Wasze opinie --- każde !!! Pozdrawiam serdecznie A to link na domek: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f018a52bd57f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 13.03.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witajcie !! Mam nadzieję, że ktoś z fachowców co buduje domy zerknie czy coś tak pięknego można postawić za 160 tyś pod klucz mając oczywiście działkę i media zaraz przy niej. Nie myśle o szaleństwach poprostu chcę wiedzieć realnie czy warto się porywać na coś takiego, choć z żoną marzymy o czymś takim. Czekamy na Wasze opinie --- każde !!! Pozdrawiam serdecznie A to link na domek: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f018a52bd57f hmmm nie chcę być niegrzeczny, ale na stronie, którą podałaś jest zakłądka "cennik i koszty realizacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.03.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 No pewnie, że się da, domek prosty nieduży - jak najbardziej oczywiście budując metodą gospodarczą, biorąc ekipy do poszczegolnych prac.Część robót wykończeniowych trzeba wziąć na swoje barki....Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.03.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 hmmm nie chcę być niegrzeczny, ale na stronie, którą podałaś jest zakłądka "cennik i koszty realizacji" kosztorysy ze stron biur projektowych zwykle sa...hmmm dziwne i czesto nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia (niestety) do autora watku - zwykle daje sie minimum 2 tys za m2 pow netto pod klucz ten dom ma 114 przy Twoim zalozeniu 160 tys wychodzi 1403 zł za m2 Moim zdaniem (podkreslam slowo "moim") uwazam ze jest to w jakims tam stopniu realne w stanie bez bialego montazu ( i jakims tam udziale pracy wlasnej - nie jestem w stanie okreslic jak duzym, jsli zakladasz ze wszystko robi ci firma to ciut za mało ) dla stanu pod klucz - ja tego nie widze ( a pewne doswiadczenie mam i to nawet nie w budowaniu domow a w ich kosztorysowaniu) tutaj nie ma co gdybac i sluchac optymistycznych wypowiedzi forumowiczow ze sie " na pewno uda bo domek prosty" optymizm dobra rzecz ale nie w przypadku budowy domu - raczej ci zaden z optymistów domu nie wykończy jak zostaniesz z rozbabrana budowa bez kasy na koncie jedyna rada - kartka , olowek - dokladne przeliczenie z czego chcesz budowac (zauwaz ze nawet tego w poscie swoim nie okresliles!!!!) z czego pokrycie dachowe , jakie okna itd (potem wysylanie do firm np handlujacej pokryciami czy bloczkami i niech ci skosztorysuja) a na koncu znow kartka kalkulator i liczysz - ile powierzchni masz płytek w lazience, ile czego na podlodze ( i sorki ale rajd po marketach w Twojej okolicy i patrzysz po ile panele a po ile hiszpanska teraccota) liczysz kubelki farby na m2 scian do pomalowania, liczysz ile masz kibelkow i w jakiej cenie je zakupisz i tak ze wszystkim , sorry inaczej sie nie da Zapewniam cie jednak ze to nie jest takie trudne - a koszt wykonczenia jestes w stanie wyliczyc sam , gorzej z kosztem wybudowania stanu sur. zamknietego - ale to tez wykonalne po prostu wysylaj do wyceny gdzie sie da (masz dostep do internetu przeciez) Inaczej sie tego zrobic nie da jesli myslisz realnie o wybudowaniu tego domu a nie sobie "gdybasz co by bylo gdyby..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 14.03.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Zgadzam się z Zielonooką. Jesli nie znasz sie na tajnikach budowania nie ma siły żebyś wybudowała ten dom za 160 tyś. Trzeba liczyć 2000 zł za metr. Na jednym zaoszcędzisz , za coś innego przepłacisz. Takie są realia. I nie słuchaj optymistów bo nie starczy Ci kasy na wykończenie. Gdyby archon podał że jest to kwota netto to mógłbym się zgodzić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam! Zielonooka bardzo żeczowo to podsumowała!!! Najważniejsze jest to z jakich materiałów-różnice niekiedy są 3-krotne!! Istotne jest ,ile zrobisz sam! A te 2000zł za m2, to można kupić gotową chałupkę i po co bawić się w budowanie! Jeśli masz dusze budowniczego i potrafisz prowadzić negocjacje-jest to jak najbardziej REALNE!!! Na forum , jak poczytasz dzienniki budowy ,to zobaczysz, żę wielu mieści się w tych cenach. Wyceny architektów moim zdaniem są przesadzone-oni liczą każdy gwóźdź ,nie liczą tego -"że można go wyciągnąć , wyprostować i użyć jeszcze raz"!!! A to robi oszczędności na budowie!!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts