Mikrusek 05.01.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.01.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witaj Czekam na ciąg dalszy opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 05.01.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Dawaj Mikrusek dawaj, bo ciekawie się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.01.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Podoba mi sie Wasz projekt. Z czego bedziecie budować? Jakie materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 cytat Zajeżdzam- faktycznie. Dziura jest, pompa huczy, woda leci Rozliczyliśy się, pan rurkę zabezpieczył, zakopał w ziemi (żeby przez zimę nikogo nie kusiło)- i wodę mam Mam pytanko ile zapłaciliście za studnię i na ilu metrach jest woda. Tak z ciekawości pytam, bo u nas podobna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Podoba mi sie Wasz projekt. Z czego bedziecie budować? Jakie materiały? Przepraszam chyba coś przeoczyłam: gdzie widać Wasz projekt. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 06.01.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 cytat Zajeżdzam- faktycznie. Dziura jest, pompa huczy, woda leci Rozliczyliśy się, pan rurkę zabezpieczył, zakopał w ziemi (żeby przez zimę nikogo nie kusiło)- i wodę mam Mam pytanko ile zapłaciliście za studnię i na ilu metrach jest woda. Tak z ciekawości pytam, bo u nas podobna sytuacja. Woda jest na mniej więcej 12 metrze, za studnię zapłaciliśmy 1400 zł (120 zł za metr odwiertu). Grunt na działce mam piaszczysty- fajnie to widać było w odwiercie- najpierw piasek, pozniej inny piasek, później okrąglaki i na końcu żwirek i wreszcie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 06.01.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Podoba mi sie Wasz projekt. Z czego bedziecie budować? Jakie materiały? Przepraszam chyba coś przeoczyłam: gdzie widać Wasz projekt. Proszę o podpowiedź. Nie przeoczyłaś O projeckie pisałem przed chwilą Zamierzamy budować Dom w Piwoniach. Co do materiałów- jesteśmy zdecydowani na silikat+ocieplenie wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Dziękuję za odpowiedż. U nas też jest piasek. Też będziemy mieli studnię bo do wodociągu jest około 120 - 140 metrów. Dom jest piękny - taki inny zwłaszcza z tymi narożnikami. Silikat + ocieplenie wełną. A jaki gruby ten silikat (oraz z jakiej firmy) i ile wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 06.01.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Dom jest piękny - taki inny zwłaszcza z tymi narożnikami. Dziękuję Mi też się podoba Silikat + ocieplenie wełną. A jaki gruby ten silikat (oraz z jakiej firmy) i ile wełny. Właśnie tutaj się zastanawiamy (i od paru dni przekopuje internet). Warianty są dwa - silikat 24 + wełna 15 lub też silikat 18 + wełna 15. Póki co jest opcja nr. 1 - ale szukam argumentów, żeby zastosować wariant 2 Co do firmy- jeszcze nie wiem W przyszłym tygodniu zacznę dzwonić po hurtowniach, żeby umawiać się na wyceny (teraz mają czas inwentaryzacji i noworocznych zmian cenników, w związku z czym nikt nie chce ze mną konkretnie rozmawiać...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Przepraszam, że tak wnikam: a czemu akurat silikat?Jakie będą współczynniki ciepła dla obu wariantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 06.01.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Przepraszam, że tak wnikam: a czemu akurat silikat? Zapytam przewrotnie- a dlaczego nie ? Jakie będą współczynniki ciepła dla obu wariantów? Jakie są współczynniki- nie mam zielonego pojęcia... Tak jak wcześniej wspominałem w sprawach budownictwa jestem dyletantem. Swoje zdanie kształtuje czytając wypowiedzi innych oraz porady osób bardziej doświadczonych. Chociażby z postów na tym forum można się sporo dowiedzieć- skoro ludzie budują domy w takiej technologii- to dlaczego ja mam nie spróbować ? Ufam, że oni wcześniej policzyli wszystkie niezbędne współczynniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.01.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Jasne jak słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.01.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Witam i gratuluję ! Z tego wynika, że u Was budowa tuż, tuż. Super ! Projekt domku bardzo fajny. Znam go, bo szukałam również w Archonie i wpadł mi w oko. Niestety musiał "odpaść" ze w/g na kąt nachylenia dachu (w moich WZiZGT podano inny). Uważam, że będzie bardzo funkcjonalny, podoba mi się układ pomieszczeń. Wy zrezygnowaliście z garażu - rozumiem, że przy tak dużej działce wybudujecie wolnostojący ? My zaczynamy ( w każdym razie chcemy) też na wiosnę i również zamierzamy budować z silikatów. Zdecydowaliśmy się na SILKĘ + wełnę. Powodów takiej decyzji jest wiele np. to, że jest to najzdrowszy materiał świetnie tłumiący dźwięki, oddychający. Przy ociepleniu wełną ma bardzo dobre parametry . No i jest niedrogi. Polecała go nam także znajoma, która już mieszka w domu wybudowanym z SILKI i jest bardzo zadowolona. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 07.01.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Wy zrezygnowaliście z garażu - rozumiem, że przy tak dużej działce wybudujecie wolnostojący ? Tak, dokładnie takie mamy plany. Przyglądamy się ofertom garaży blaszanych, otynkowanych. Cenowo są w porządku-nie wiem jak z trwałością i wyglądem, bo na żywo ich nie widziałem... Pozdrawiam i życzę powodzenia My również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 witaj Mikrusek na jaką dachówke dostałes taaaaaki rabat my sie dopiero przygotowujemy, materiał tez silikat i wełna powodzenia pixi i dixi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 17.03.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 witaj Mikrusek na jaką dachówke dostałes taaaaaki rabat my sie dopiero przygotowujemy, materiał tez silikat i wełna powodzenia pixi i dixi Rozglądam się za Creaton Kera-Pfanne antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.05.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witaj Mikrusek, widzę ogromne postępy ! Gratulacje ! Twój domek nabiera kształtów i jest taki "czyściutki". Ściany z silki takie równiutkie . Tak podglądam jak to jest u Ciebie bo też będę budowała z silki. I dachówkę też Creatona wybrałam, ale Harmonii. A Ty w końcu na jaką się zdecydowałeś ? Życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 20.05.2006 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dziękuję Co do dachówki to nic się nie zmieniło- pozostał Creaton Kera-Pfanne antracyt. Dzisiaj wróciłem z narady- są nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts