Adriano Komputero 21.05.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Mikrusek, dachóweczka będzie wyglądała zapewne wybornie . A jakie okna planujesz i kolor elewacji ? No, no widzę, że już strop położony. Miło popatrzeć jak prace posuwają się do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 21.05.2006 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Jak to będzie wyglądało, to nie wiem Moja wyobraźnia jest dosyć uboga i w tym względzie zdaję się całkowicie na wybór mojej żonki Co do okien- w dzienniku pisałem: Thermoplast, kolor dąb bagienny, szprosy w kolorze okien, dwustronnie okleinowane - to z ważniejszych parametrów Co do elewacji: uzyskałem przed chwilą odpowiedź, że "najprawdopodobniej coś z beżu" EDIT: To ma być coś w tym stylu (to nie nasz projekt, ale kolorystyka pasuje): http://poleska.e-wro.com/pliki/dom/styl.jpg W stosunku do obrazka- mamy mieć czarny dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 21.05.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Mikrusek, oj ! tak, tak przypominam sobie - pisałeś o oknach Thermoplastu, a ja zapomniałam . No właśnie , okna tej firmy znam bo w obecnym mieszkanku właśnie trzy lata temu takie montowałam. Jestem z nich bardzo zadowolona, sprawują się super. Okleina wygląda bardzo ładnie ! Do złudzenia przypomina drewno . A kolor elewacji "coś w beżu" to teraz bardzo modny odcień Antracytowa dachówka będzie równie ślicznie wyglądać. Może nawet lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 19.07.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witaj Mikrusek Bardzo podobają mi się takie antracytowe dachy. Mam pytanie: z jakiego klinkieru jest Wasz komin i jaką fugę do niego dobraliście? Właśnie muszę kupić materiał na kominy i chciałabym żeby wszystko kolorystycznie ze sobą pasowało tak jak u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 26.07.2006 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Hej Zadajsze mi trudne pytania Klinkier kupiłem w Castoramie. To płytki Paradyża, z tego co pamiętam. Kolor- według mnie ciemny brąz Co do fugi- na opakowaniu było napisane "antracyt" i chyba był to produkt MAPEI. Na kupno tego wszystkiego miałem dosłownie kilka godzin, w związku z czym nie wgłębiałem się w szczegóły i podjechałem do najbliższego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 28.07.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Wirtam, bardzo podobaja mi sie Twoje okna, czy jsetes zadowolony z wyboru firmy i czy byla ona sklonna udzielic jakichkolwiek rabatow? Ja wlasnie od nich dotalam wycene, wiec sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 28.07.2006 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Wirtam, bardzo podobaja mi sie Twoje okna, czy jsetes zadowolony z wyboru firmy i czy byla ona sklonna udzielic jakichkolwiek rabatow? Ja wlasnie od nich dotalam wycene, wiec sie zastanawiam. Hej Z okien póki co jesteśmy zadowoleni Co do firmy- dużo zależy od przedstawiciela u którego złożysz zamówienie. W naszym przypadku podpisaliśmy umowę,w której termin dostawy określony był na tydzień 22-29 czerwca. Faktycznie okna pojawiły się na budowie 13 lipca (umowa była podpisana w połowie maja). W ramach rekompensaty obiecano nam sprzedaż parapetów w cenach producenta (bez marży). Do tego mamy obiecane gruntowne mycie okien po przeprowadzce Mamy jedno okrągłe okno. Chcieliśmy takie o średnicy 60 cm. Podczas wstępnych rozmów powiedziano nam,że otwór ma mieć średnicę 62 cm. Tak też wymurował je murarz. Tymczasem podczas pomiarów wyszło, że otwór musi mieć co najmniej 90 cm. Firma uznała to, że wprowadziła nas w błąd i poszerzenie otworu odbyło się na jej koszt. Jeżeli chodzi o cenę- w czasie kiedy wybieraliśmy okna obowiązywał standardowy rabat 30% (mamy profile Royal). Do tego doszło 5% od dystrybutora i dalsze 5% od fabryki za płatność gotówką. Podsumowując: z okien i firmy jesteśmy zadowoleni. Wprawdzie nadal czekamy na zamontowanie okrągłego okna, ale jesteśmy bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 28.07.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Dzieki, dobrze jest uslyszec opinie kogos, kto juz kupil. Bede musiala osobiscie zawitac w Thermoplascie.(fajny rabacik dostales) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 10.09.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 komentarz mojego meza:Ten spadek cisnienia wskazuje na nieszczelnosci w instalacji i na pewno tak nie powinno byc. Maz kiedys pracowal w branzy instalacyjnej. POzdrawiam sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 10.09.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 komentarz mojego meza: Ten spadek cisnienia wskazuje na nieszczelnosci w instalacji i na pewno tak nie powinno byc. Maz kiedys pracowal w branzy instalacyjnej. POzdrawiam sasiada. Dziękuję za podpowiedź, aczkolwiek optymizmem mnie ona nie napawa... Ich majster powiedział mi to samo...Cóż, może okaże się, że wylewki jutro będą u Was, a nie u mnie ? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 21.09.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam sąsiada Dzisiaj zrobilismy sobie z mezem maly spacerek na koniec uliczki i bardzo nam sie spodobaly Wasze parapety. Co to takiego i gdzie sie takowe kupuje? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 23.09.2006 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Witam sąsiada Dzisiaj zrobilismy sobie z mezem maly spacerek na koniec uliczki i bardzo nam sie spodobaly Wasze parapety. Co to takiego i gdzie sie takowe kupuje? Pozdrawiam. Witam Parapety to płytki w kolorze ciemnym (innym od brązowego) jedyne, które były dostępne od ręki Nasi fachowcy od ocieplania powiedzieli, że będą ich potrzebować za 2 dni, w związku z czym zaczęliśmy na gwałt przeszukiwać hurtownie. I te, które kupiliśmy były dostepne w Madarze. Koniec końców okazało się, że były montowane nie po 2 dniach, ale po 2 tygodniach... Cieszę się, że się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam, gratulacje wszystko piękne, kolor okien super, mam tylko pytanie o okna balkonowe jakie mają szerokości na dole a jakie na górze, ja mam na 150 i zastanawiam się czy to typowy wymiar czy nie za wąskie i czy u ciebie są przesuwane czy jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 15.08.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 HejNa dole drzwi balkonowe mają 180 cm, a na górze 150 cm. Nie mamy przesuwanych- są otwierane klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 15.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 O to mi chodziło bo na stronie z oknami typowe otwierane są same szerokie na 180 a nigdzie nie mogłam znaleźć typowo otwieranych na 150 teraz wiem że takie też są dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 15.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam Mikrusku Jak się mieszka w Piwoniach ? My wreszcie zaczęliśmy budowę - nie jak było w planach na wczesną wiosnę - ale wreszcie idziemy do przodu ! No i przyświeca nam cel podobnie szybkiej budowy jak Ty to uczyniełeś... oczywiscie zobaczymy ile z planów wyjdzie A jak wyglada łazieneczka na górze po wykonczeniu ? Jestesmy bardzo ciekawi jak wygląda w finishu kabina prysznicowa na środku Gdybyś mógł zawieścić jakieś nowe zdjątka byłoby super Brakuje nam koncepcji na wiele rozwiązań w tym naszym budowanym domku A Ty już możesz wiele powiedzieć Swoją drogą - zmienił byś teraz coś, z perspektywy ponad 8 miesięcznego mieszkania w tym domku? Pozdrawiam bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 15.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 No i jeszcze jedno! Bo dopiero teraz dojrzałam nowe zdjątka na zwenątrz Piękne te Wasze piwonie wraz z otoczeniem na zewnątrz ( a gdzie się podziały te hałdy porytej ziemi hehe ) Super wygląda domek i ogrodzenie i taras i te schody okrągłe na wejsciu ... BOMBA raz jeszcze GRATULACJE Swoją drogą to też zaokrąglamy co się da - poprzez schody wjeściowe, balkon na górze i wykonczenie tarasu projekt schodów robiliście sami ( w sensie czy pomysł Wsz ) czy ktoś Was to zrobił? Pytam z ciekawości bo u nas to dopiero się rozgrywa: kto, co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 16.08.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Mikrusku Jak się mieszka w Piwoniach ? (...) A jak wyglada łazieneczka na górze po wykonczeniu ? Jestesmy bardzo ciekawi jak wygląda w finishu kabina prysznicowa na środku Gdybyś mógł zawieścić jakieś nowe zdjątka byłoby super (...) Swoją drogą - zmienił byś teraz coś, z perspektywy ponad 8 miesięcznego mieszkania w tym domku? (...) Hej Mieszka się wspaniale Tak naprawdę nie wiem czy to zasługa akurat tego projektu, czy po prostu mieszkania na wsi- a może jednego i drugiego ? W każdym razie jesteśmy zadowoleni Łazienki zdjęcia zrobię...Obiecuję to od 8 miesięcy, ale w końcu po weekendzie się zmobilizuję. Co do zmian- chyba póki co wszystko mi odpowiada Cieszę się, że elektryk nam podpowiedział parę rzeczy odnośnie wyprowadzenia gniazd na zewnątrz- teraz są jak znalazł (zasilanie do bramy, domofonu, pompy, altanki, fontanny itp). Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 16.08.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 (...) projekt schodów robiliście sami ( w sensie czy pomysł Wsz ) czy ktoś Was to zrobił? Pytam z ciekawości bo u nas to dopiero się rozgrywa: kto, co i jak . Wszystko co widać na zdjęciach to pomysły mojej żonki I schody i sufity i półeczki itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 17.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 hehe... pewnie to ten projekt taki ekstra, ze tak dobrze się mieszka mam nadzieję, ze powiemy tak samo jak nas ktoś zapyta po jakimś czasie od naszego zamieszkania Pogratuluj proszę żonie pomysłów - pięknie wyszły te piwonie ( schody zewnętrzne to też jej projekt ? Ale chyba ktoś Wam zrobił techniczny rysunek? ) No i czekam z niecierpliwością na zdjęcia łazienki Pozdrowienia dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts