Adamari 05.01.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Potrzebuję obiektywnego spojrzenia i porady forumowiczow. Mamy u siebie coś takiego: http://img215.imageshack.us/img215/3843/dach2da.jpg Dach ma 242 m2 i jest podobno dosc skomplikowany. Zastanawiamy sie nad jego pokryciem - do tej pory myslelismy glownie o blachodachowce, ale wahamy sie ze wzgledu na duza ilosc skosów, a co za tym idzie, odpadów blachodachówki. Byc moze w tym przypadku roznica w cenie przy pokryciu dachowką cementową nie bylaby duza i warto byloby przemyslec ten wariant? Czy ktos moglby ponadto okreslic na oko, ile jego wykonanie bedzie kosztowac? Chciałabym móc porównac ceny. Więźbę dachową robi nam ekipa budowlana, wiec interesuje nas cena wszystkiego, co robi sie potem (z oknami lub bez). Bardzo prosze o podzielenie sie doswiadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 07.01.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 dach ten nie jest "dosc skomplikowany" lecz bardzo.jesli chodzi o materiał najbardzej trwalym i ze wzgledu na odpady najtanszynm rozwiazaniem jest zastosowanie dachowki. jesli chodzi o cene za wykonanie takiego dachu to u nas ksztaltuje sie to nastepująco :krycie dachówką 24 zł za metr kwadratowymonatz okien 120 zł za sztukedeski czolowe + rynny 15 zł za metr biezacypodbitka 15 zł za metr kwadratwoy ceny netto jesli otrzymalbym wiecej szczegolow na priv co do ilosci powyzszych robot okreslilbym dokladny koszt wykoannia takiego dachu przyblizony koszt robocizny tego dachu okolo 7000 zł pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Ja mam podobny dach, kladzenie dachówki w cenie27zł/mkw, dekarz 15zl/mkw. Dach nie jest skomplikowany ale i nie nalezy do prostych. Mialam tez propozycję całości dachu z więźbą za 25zl/mkw i nie była to ekipa amatorów wszystko zalezy od lokalnego rynku. myslę że taniej wyjdzie najtańsza z promocji dachowka ceramiczna lub betonowa np Euronit. Blachodachowka bedzie razem z dodatkami w cenie dachowki ceramicznej, a wiadomo jakośc jest nieporownywalna. Mój dach ma 300mkw. Poczekaj do póżnej jesieni a ceny dachówek sa zawsze mniejsze niż w sezonie i wtedy warto kupic dachowkę. W tym dachu jest dużo gasiorow i to podraża jego cenę. Poszukaj na dalszym terenie tańszych dekarzy , mozna znaleźc. HejDaj link do projektu jesli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 09.01.2006 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 acca5 > projekt to Akacja II z Horyzontu http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=11&a=3&sid=5 Dziekuje Wam serdecznie za pomoc, wreszcie wiem, czego sie spodziewac. Na szczescie nie jest tak tragicznie, jak sklonna bylabym przypuszczac Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SyMa 29.04.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witaj,w następnym tygodniu będę dawała dach do wyceny. więc prześlęc Ci na priva info. Jezeli będziesz robiła wycene dachu. daj prosze znać.PozdrawiamSyMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 29.04.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam podobny dach, kladzenie dachówki w cenie27zł/mkw, dekarz 15zl/mkw. Dach nie jest skomplikowany ale i nie nalezy do prostych. Mialam tez propozycję całości dachu z więźbą za 25zl/mkw i nie była to ekipa amatorów wszystko zalezy od lokalnego rynku. myslę że taniej wyjdzie najtańsza z promocji dachowka ceramiczna lub betonowa np Euronit. Blachodachowka bedzie razem z dodatkami w cenie dachowki ceramicznej, a wiadomo jakośc jest nieporownywalna. Mój dach ma 300mkw. Poczekaj do póżnej jesieni a ceny dachówek sa zawsze mniejsze niż w sezonie i wtedy warto kupic dachowkę. W tym dachu jest dużo gasiorow i to podraża jego cenę. Poszukaj na dalszym terenie tańszych dekarzy , mozna znaleźc. Hej Daj link do projektu jesli możesz. 25 zl / mkw z wiezba i nie byli to amatorzy , dekarz 15 zl/mkw - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts