Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skomplikowany dach - czym kryć, ile zapłacić?

Adamari

Recommended Posts

Potrzebuję obiektywnego spojrzenia i porady forumowiczow.

Mamy u siebie coś takiego: http://img215.imageshack.us/img215/3843/dach2da.jpg

Dach ma 242 m2 i jest podobno dosc skomplikowany. Zastanawiamy sie nad jego pokryciem - do tej pory myslelismy glownie o blachodachowce, ale wahamy sie ze wzgledu na duza ilosc skosów, a co za tym idzie, odpadów blachodachówki. Byc moze w tym przypadku roznica w cenie przy pokryciu dachowką cementową nie bylaby duza i warto byloby przemyslec ten wariant?

Czy ktos moglby ponadto okreslic na oko, ile jego wykonanie bedzie kosztowac? Chciałabym móc porównac ceny. Więźbę dachową robi nam ekipa budowlana, wiec interesuje nas cena wszystkiego, co robi sie potem (z oknami lub bez).

Bardzo prosze o podzielenie sie doswiadczeniami :)

dach ten nie jest "dosc skomplikowany" lecz bardzo.

jesli chodzi o materiał najbardzej trwalym i ze wzgledu na odpady najtanszynm rozwiazaniem jest zastosowanie dachowki.

jesli chodzi o cene za wykonanie takiego dachu to u nas ksztaltuje sie to nastepująco :

krycie dachówką 24 zł za metr kwadratowy

monatz okien 120 zł za sztuke

deski czolowe + rynny 15 zł za metr biezacy

podbitka 15 zł za metr kwadratwoy

ceny netto

jesli otrzymalbym wiecej szczegolow na priv co do ilosci powyzszych robot okreslilbym dokladny koszt wykoannia takiego dachu

przyblizony koszt robocizny tego dachu okolo 7000 zł

pozdarwiam

Ja mam podobny dach, kladzenie dachówki w cenie27zł/mkw, dekarz 15zl/mkw. Dach nie jest skomplikowany ale i nie nalezy do prostych. Mialam tez propozycję całości dachu z więźbą za 25zl/mkw i nie była to ekipa amatorów wszystko zalezy od lokalnego rynku. myslę że taniej wyjdzie najtańsza z promocji dachowka ceramiczna lub betonowa np Euronit. Blachodachowka bedzie razem z dodatkami w cenie dachowki ceramicznej, a wiadomo jakośc jest nieporownywalna. Mój dach ma 300mkw. Poczekaj do póżnej jesieni a ceny dachówek sa zawsze mniejsze niż w sezonie i wtedy warto kupic dachowkę. W tym dachu jest dużo gasiorow i to podraża jego cenę. Poszukaj na dalszym terenie tańszych dekarzy , mozna znaleźc. Hej

Daj link do projektu jesli możesz.

• 3 months później...
Ja mam podobny dach, kladzenie dachówki w cenie27zł/mkw, dekarz 15zl/mkw. Dach nie jest skomplikowany ale i nie nalezy do prostych. Mialam tez propozycję całości dachu z więźbą za 25zl/mkw i nie była to ekipa amatorów wszystko zalezy od lokalnego rynku. myslę że taniej wyjdzie najtańsza z promocji dachowka ceramiczna lub betonowa np Euronit. Blachodachowka bedzie razem z dodatkami w cenie dachowki ceramicznej, a wiadomo jakośc jest nieporownywalna. Mój dach ma 300mkw. Poczekaj do póżnej jesieni a ceny dachówek sa zawsze mniejsze niż w sezonie i wtedy warto kupic dachowkę. W tym dachu jest dużo gasiorow i to podraża jego cenę. Poszukaj na dalszym terenie tańszych dekarzy , mozna znaleźc. Hej

Daj link do projektu jesli możesz.

25 zl / mkw z wiezba i nie byli to amatorzy , dekarz 15 zl/mkw - :o