Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tartak OLCZYK kto znim miał do czynienia?

Lee

Recommended Posts

Kto brał wiezbe z tego tartaku

http://www.tartakolczyk.com.pl/pl/strona.php?show=firma

Tartak olczyk

Trochedo nich mam kilometrow dlatego pytam , czy ma prosto pociete elementy wiezby,jak sie ma u niego dokładnosc.

Bede zamawiał faksem wiec materiał zobacze dopiero na budowie.

Transport powyzej 5 m3 maja gratis :wink: Ale decyduje sie na nich bo maja taniej na metrze około 100zł wiec na 15 m3 troche zaoszczedze :wink:

Moze ktos miał z nimi do czynienia,prosze pisac

8)

Byłem tam osobiście. Tartak spory - robi wrażenie ilość drewna na placu. Bardzo miłe panie w biurze. 1,5 roku temu był najtańszy z analizowanych przeze mnie. Odległość dla nich nie stanowiła problemu. Do drewna na więźbę nikt nie miał zastrzeżeń - ani ja, ani cieśle.

brzuzens ceny maja od 550zł - 720zł za m3 + vat,mowa tu o drzewie nie impregnowanym. Ich ceny zaleza od przekroju i długosci elementu.

Transport maja gratis powyzej 5 m3 do mnie maja 300km wiec troche by to kosztowało.

Jak masz mozliwosc przywiezienia wiezby z Okolic zywca to warto,maja ceny 500zł za m3 +vat niewazne przekroje i dlugosci..Jezeli nie potrzebujesz rachunku zostaja przy cenie netto, ja sie dogadałemna 500zł /m3 z transportem + 60zł/m3 impregnacja,naprawde warto.

• 2 months później...
Spoko amar fajnie ze napisałes

Obecnie najtansi nie sa ale nadrabiaja darmowym transportem a ze mam 300 km do nich to mi to pasi :lol:

A ja dzisiaj do nich dzwoniłem i pani (bardzo miła zresztą) poinformowała mnie, że transport owszem jest gratis, ale tylko do 150 km (przy zamówieniu ponad 5 m3) :(

A impregnacja ciśnieniowa kosztuje 120 zł/m3...

Jeszcze jedno mi sie wydaje ze w moje strony jest gratis bo oni w powrotną strone mają kawałek do Wisły i tam drzewo po drodze biorą do siebie, a w gorach drzewo tanie jak barszcz.

Dzwoniłem raz pytac o drzewo sciete z Wisły i za pełny samochód z transportem do mnie jakies 50km chcieli 1000zł było tego ok 25m3

ale nikt niechciał mi tego pociąc bo tartak z tego zysku niema, chyba ze sie ma tartak w rodzinie :lol: