Lookita 20.12.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 a moze On sciaga ladunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 20.12.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 a jaki gruby?u mnie mur 40 cm....zero wiania,zero spadku temp. izolacja trzyma,wspolczynnik nizszy ale rachunki jak w sc. 2warstwowej,nic nie wieje,a podobno ma wiac....ale ja mam Ytonga...hmmmmnie pochlastalem sie ...a mowili,ze mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 20.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 25cm + 12cm styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.12.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witam. Jaka jest przyczyna wiania z gniazdek? Dzisiaj to zauważyłem i nieco się zmartwiłem. Spotkałem sie już z czymś takim instalacja puszczona w "peszlach" twardych i nie wiało z zewnątrz ale pomiędzy poziomami w mieszkaniu-piwnica i poddasze,piwnica salon właśnie w gniazdach i wyłącznikach powodując niezłe zanieczyszczenie-osmolenie okolic wyłączników oświetlenia jak również odczuwalny podmuch powietrza z okolic osprzętu elektrycznego. Są dwa sposoby: Oba polegające na zatrzymaniu powietrza (ruchu wewnątrz kanałów na przewody: akryl w tubie(tak jak sylikon sanitarny) i wciskamy w początki rurek z przewodami. pianka montażowa-w minimalnej ilości w to samo miejsce. To samo w okolicach skrzynki rozdzielającej z zabezpieczeniem. Wadą pianki jest jej kłopotliwe usunięcie na wypadek awarii polecam wiec akryl jest łatwiejszy do usunięcia niż pianka i sylikon sanitarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 21.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 dzięki za podpowiedź, ale jest jeden problem - ja nie mam kabli w peszlu, a bezpośrednio pod tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 21.12.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Hardy pytasz o przyczynne dlaczego wieje i nie podajesz żadnych konkretów. A my z fusów wróżymy dlaczego Ci wieje.Odkręć gniazdka i sprawdź czy za nimi masz ścianę bo może nie masz ściany za nimi . A jak masz to weź gips i ja wygipsuj żeby nie było żadnych szczelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 21.12.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam. Jaka jest przyczyna wiania z gniazdek? Dzisiaj to zauważyłem i nieco się zmartwiłem. Jak wieje to dziura - można w skrócie napisać. Szukaj dziury i zatkaj. (Moim zdaniem niezapchana bruzda w ścianie na strych albo do piwnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jak wieje to dziura ... kwiaty we włosach potargał wiatr - spiewał Klenczon .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 21.12.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Sprawdź kierunek "wiania" - wieje z gniazdka do środka czy odwrotnie? Sprawdź też rachunki za prąd i licznik - może to sąsiad się podpiął i tak ciągnie ten prąd że powstaje cug w gniazdku z powodu szybkich i dużych ubytków prądu w gniazdku? Przebicie raczej nie wywołuje takich efektów - można wykluczyć. "Dziura" jest równie prawdopodobna jak "subiektywne wrażenie wiania". Masz już puszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.12.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Przynajmniej gniazdka maja chłodzenie, nie będą się przegrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 21.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Ja miałem gniazdo w kanale wentylacyjnym. Przynajmniej wiedziałem, dlaczego mi wiało Może u Ciebie murarze oszczędzali zaprawę i masz "cug" w porotermie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.12.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jaja se robicie Dobrze, że tylko wieje. Jakaś tam wymiana powietrza w domu być musi. Ale widziałem budowę, gdzie po każdym deszczu z puszek ślicznie się lała woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.12.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 z porothermu, wieje w połowie gnizadek dość mocno. To normalne . Masz zimno w scianie i cieplo wewnatrz . Co powoduje ruch powietrza . Porotherm ma wewnatrz kanaly , ktorymi przemieszcza sie powietrze . Zawsze w kierunku od zimnego do cieplego . Jak temu zaradzic : uszczelnic . Przerwac ciaglosc kanalow wewnatrz porothermu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 21.12.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Porotherm ma wewnatrz kanaly , ktorymi przemieszcza sie powietrze . Zawsze w kierunku od zimnego do cieplego . Jak temu zaradzic : uszczelnic . Przerwac ciaglosc kanalow wewnatrz porothermu . A nie mówiłem że jest cug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 21.12.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Masz pewnie otwarta izolacje styro pod dachem. Na wiosne zdejmij podbitke i popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 21.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Zamontuj wiatraczki,prądnicę i produkuj prąd- ekologoczny i gratis...... Sorki...nie mogłem się powstrzymać... Nie mam pojęcia co to może być i mam nadzieję, że mnie to nie spotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponds79 26.06.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witajcie, Niegdy nie myśleliśmy, że można mieć taki problem ale tak, przy dużym wietrze wieje u nas z gniazdek elektrycznych zamocowanych na KG ścianki kolankowej. Prośba o pomoc w zlokalizowaniu "dziury". Sytuacja ma miejsce tylko w gniazdkach. Budynek z ytonga 24cm, na to 15cm styropianu - wszystko wygląda bardzo szczelnie. Dach z dachówką roben, izolacja membraną, rockwool 20 pomiędzy krokwie + 10 isover, folia paroizolacja i płyta KG. Wiatr pod dachówkę może się oczywiście dostać na dachówkach skrajnych ale nie mam pojęcia jak dostaje się pomiędzy ocieplenie a płytę KG Macie jakieś sugestie co sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 26.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Może wynika to z różnicy ciśnień, a strumień powietrza idzie peszlem . Czy przewody w peszlach rozprowadzone są po strychu? Może strych nie jest tak szczelny jak poddasze i przy silnych wiatrach tworzy się tam nadciśnienie? Tak sobie gdybam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 26.06.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Zabrakło szczelnej paroizolacji. Błędnie przeprowadzony przewód zasilania gniazd.Sposób ułożenia izolacji cieplnej to obraz nędzy i rozpaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 27.06.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No niestety, bardzo niechlujnie wykonana izolacja cieplna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts