Piotrek42 09.03.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Gdybyś potrafił to policzyć i wiedział jak to zrobić, to wiedziałbyś że również w tym przypadku jest to możliwe do zrobienia. Ale łatwiej jest wypisywać bzdury niż używać rozumu. nilsan To policz... ty robisz za znawce instalacji na forum, ja sobie sprawdze... przykładowo kocioł (obojetnie jaki) 1200mb rury 20mm dom wysokść 6m (do kalenicy) i zrób chłodzenie grawiitacyjne na wypadek zagotowania się wody w kotle..użyj rozumu... masz okazję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 09.03.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 To policz... ty robisz za znawce instalacji na forum, ja sobie sprawdze... przykładowo kocioł (obojetnie jaki) 1200mb rury 20mm dom wysokść 6m (do kalenicy) i zrób chłodzenie grawiitacyjne na wypadek zagotowania się wody w kotle..użyj rozumu... masz okazję... Żebyś mógł sprawdzić, to co ja policzę najpierw udowodnij mi, że potrafisz to zrobić. Jak na razie w żadnym z 968 postów nie pokazałeś, że potrafisz cokolwiek policzyć, z wyjątkiem swoich dziesięciu palców u rąk i to też nie wiadomo czy przypadkiem nie z błędem. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.03.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 karoka Gdyby było to niebezpieczne, to nikt nie budowałby instalacji z przepływem grawitacyjnym, a takie instalacje pracowały i pracują nadal nie wyrządzając nikomu krzywdy. Dziwi mnie, że ktoś z twoim doświadczeniem ma tak ograniczone poglądy. nilsan Dlatego tak napisałem bo mam taką świadomość, pracowałem na grawitacji 15 lat. Mój wpis odnosi się do twoich obaw w przypadku zaniku napięcia i zatrzymania wymuszonego przepływu jak to nazwę nie wiem czy fachowo. Jako praktyk zadałem sobie trud żeby to sprawdzić namacalnie. Jak napisałem w kotle z podajnikiem po zaniku napięcia zatrzymuje się podajnik i dmuchawa, początkowo temp. na kotle może wzrosnąć nawet o 10 stopni czy 12 następnie zaczyna spadać a kocioł po prostu zaczyna wygasać. Co do mojego sformułowania " śmieciuch " to który zasypowiec nie można tak nazwać ? Nawet jak do swojego włożę ruszt awaryjny i zaczynam na nim palić staje się śmieciuchem. Nie ma chyba żadnej definicji co do takiego kotła, śmieciuch to potoczna nazwa użytkowników forum odnosząca się do kotłów zasypowych chyba że ktoś to rozumie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.03.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Żebyś mógł sprawdzić, to co ja policzę najpierw udowodnij mi, że potrafisz to zrobić. Jak na razie w żadnym z 968 postów nie pokazałeś, że potrafisz cokolwiek policzyć, z wyjątkiem swoich dziesięciu palców u rąk i to też nie wiadomo czy przypadkiem nie z błędem. nilsan hehe czyli co nielsan umiesz tylko reklamować swoj towar i pisać brednie na temat instalacji?? zauwazyłem już to, nie przejmuj sie, za to ty w swoich 1372 postach doradzasz ludziom poprawne instalacje wg ciebie... to są smieci- a nie porady( zawijan_2 powoli zaczął to nam uświadamiac) maja cie dość w wątku o ekonomicznym paleniu to tu przyszedłeś spamowac? poza tym napisałem dokłanie jakie jest zabezpieczenie, to ty twierdzisz że się da wiec udowodnij... ja to mam głęboko w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 09.03.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) hehe czyli co nielsan umiesz tylko reklamować swoj towar i pisać brednie na temat instalacji?? zauwazyłem już to, nie przejmuj sie, za to ty w swoich 1372 postach doradzasz ludziom poprawne instalacje wg ciebie... to są smieci- a nie porady( zawijan_2 powoli zaczął to nam uświadamiac) maja cie dość w wątku o ekonomicznym paleniu to tu przyszedłeś spamowac? poza tym napisałem dokłanie jakie jest zabezpieczenie, to ty twierdzisz że się da wiec udowodnij... ja to mam głęboko w d... W takim razie po co, skoro ty i tak wiesz lepiej. Swoją drogą to musisz mieć na czym siedzieć, tyle tam pakujesz. nilsan Edytowane 9 Marca 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 W takim razie po co, skoro ty i tak wiesz lepiej. nilsan tak jak mowiłem, umie tylko spamować i reklamować swoje towary... ostanio przeglądałem wątek o Pc wyszło na to ze jakieś 80-90% userów którzy piszą o pc to własnie takie coś jak nilsan...reklama dzwignią handlu, nie????ci reklamiarze wszędzie się wciskają... wiesz.. mam takie hobby, pokazywać takich sprzedawców i reklamiarzy na forum, żeby inni nie nadziali się na takie @#$$ jak ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 09.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 tak jak mowiłem, umie tylko spamować i reklamować swoje towary... ostanio przeglądałem wątek o Pc wyszło na to ze jakieś 80-90% userów którzy piszą o pc to własnie takie coś jak nilsan...reklama dzwignią handlu, nie????ci reklamiarze wszędzie się wciskają... wiesz.. mam takie hobby, pokazywać takich sprzedawców i reklamiarzy na forum, żeby inni nie nadziali się na takie @#$$ jak ty... To to umie mówić. Niesamowite. Ale rozumu nie ma za grosz, a o elementarnej kulturze to nawet nie ma co marzyć. No cóż pozostaje tylko współczuć. Poza tym szkoda słów. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 To to umie mówić. Niesamowite. Ale rozumu nie ma za grosz, a o elementarnej kulturze to nawet nie ma co marzyć. No cóż pozostaje tylko współczuć. Poza tym szkoda słów. nilsan Na kulture to trzeba sobie zapracowac...rozumu jest na tyle żeby wskazywac innym takie coś jak Ty-którzy mysla że dzięki forum sprzedadzą swoj produkt ew sprzedadzą swojej wątpliwej jakości usługi..nie ma co wspołczuć -poprostu idz do szkoły! doszkol się trochę(ew wez jakies kursy wieczorowe) i przyjdz wtedy pomagać ludziom normalnie z chęci pomocy a nie, pogoni za zyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 09.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 tak na szybko z 2 róznych wątków...... Ja potrafię policzyć zasadność takiej regulacji, co więcej mam na to dowody empiryczne. A ty na jakiej podstawie tak twierdzisz? nilsan Żebyś mógł sprawdzić, to co ja policzę nilsan jedyne co potrafisz policzyc, to zerżnąć liczbę postów z awatora i zlepki rozmów z innych forów i portali o tematyce instalacyjnej, tyle w temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts