atuśka 06.01.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 witam wszystkich. mam ogromną prosbę czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć ile kosztuje m2 ogrzewania podłogowego ze wszystkim( instalacja+robocizna)- okolice Szczecina.BARDZO PILNE!!!!!!! Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.01.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nie wiem czy pomogę, ale...Słyszałem o takich cenach - od 45 do 90 zł/m2. Wliczone w to szafki, rozdzielacze, termozawory, mieszalnik i inne drobiazgi.Południe kraju.Bez pieca.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 A czy takie ogrzewanie bardzo podnosi koszt zuzycia pradu? Czy to jest ekonomiczne rozwiazanie, czy tylko wygoda i komfort?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.01.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 justa Miej litość. Gdzie tu sens a gdzie ginekologia! (jak powiada mój młodziutki sąsiad). Tę wodę w rurce, co leży pod podłogą, możesz ogrzewać nawet nad ogniskiem. Pompka obiegowa to jakieś 75W! Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmg 07.01.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 ja zaplacilem ok. 90 pln za metr, 9 objegow, kazdy sterowany oddzielnie, sytem purmo (materialy i robicizna) (STARGARD) pamietaj ze w grzejniki idze 60-90stopni, w podlogowke 25-40, wiec nie mam mowy o drozszym uzytkowaniu (nie wazne co masz, pompka zawsze bedzie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 07.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 witam wszystkich. mam ogromną prosbę czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć ile kosztuje m2 ogrzewania podłogowego ze wszystkim( instalacja+robocizna)- okolice Szczecina.BARDZO PILNE!!!!!!! Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ Krakow... cena... 120/m2 w tym: - robocizna (bardzo pozadnie zrobione... bez zadnej fuszerki) ... jak podeslesz maila to moge przeslac zdjecia. - materialy (roth - rurki 5 wartwowe, rodzielacze z przeplywomierzami, szfka, folia metalizowana i wszystkie inne duperele, styropian 10-12 cm FS30) U mnie ten sam wykonawca wykonywal wszystko czyli, podlogowke wraz z WYLEWKA !!! (bardzo wazne, bo kogo pozniej bedziesz scigac jak cos popeka???) ogrzewanie grzejnikowe na gorze i kotlownie. Podlokowka z wylewka wyszla 12000 pln. Calosc 47000. Jak to dziala... dobrze... nie ma cudow, ale jest to czego oczekiwalem. Co do pradu.... jest w tym troszke prawdy.... 3 pompki w kotlowni biera kolo 200W. Chodza non stop w sezonie. Ta najwieksza... od podlogowki bierze 90W. Duzo ale jak ma sie 100m2 podlogowki to troche wody jest do przepchania (piec na wys. 4m). Co bym zrobil inaczej w centralnym.... chyba NIC. Hm... moze zrobilbym wyjscie rurek na zewnatrz domu... do podlaczenia zewnetrznej kotlowni ( na lata kryzysu...) ... koszt zaden, a pozniej nie ma problemu z cieciem elewacji. Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Adam Miej litosc . Od urodzenia byłeś taki mądry? I zawsze wszystko wiedziałeś? To jestes chyba z jakiegoś rzadkiego gatunku, bo większość potrzebuje trochę czasu, żeby czegoś się dowiedzić, poczytać, przeglądać forum, czasami zadać nawet ,,głupie" (dla tych już ,,mądrych") pytanie. A jak ja już ,,zmądrzeję", to nie będę się wymądrzała, tylko albo kulturalnie odpowiem, albo będę cicho siedziała pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts