Gość angelikaD 06.01.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 chciałabym kupic projekt DOM pod kasztanem 2" i zastanawiam się jak sie mieszka w takim domku--- niecałe 100m to nieduzo, ale niestety nie stać mnie na nic wiszego a może ktoś budował już ten dom i może mi pomóc? cos o nim opowiedziec - o budowie i wogóle? a może macie jakies fajne projekty -- interesuje mnie pow. ok 100m i koszt budowy NISKI!!! jakiś mały ładny foremny domek z dachem dwuspadowym.... czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Hej AngelikaD 100 m to dla niektórych dużo, a niektórzy powiedzą, ze mało. Ja należę do tej grupy, ktorej 100 m do zycia zupelnie wystarczy. I budujemy taki domek http://www.ciepledomy.pl/12866.xml?filter=gold_10&page=1 .Domek jest zgrabny i niedrogi w budowie. Nasz domek jest w całości podpiwniczony, a piwnica ma taki sam układ jak parter domku.Jestesmy właśnie na etapie piwnicy, ale już po układzie widzę, że to był b. dobry wybór.Poddasze zostanie nieuzytkowe, ale mozemy je zagospodarować, gdy zajdzie taka potrzeba. W tej pracowni, z której mamy projekt, jest parę zgrabnych domkow o tym metrazu. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 07.01.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Witam! Oglądałem projekt Twojego domku i jest całkiem ,całkiem.! Tylko jedna mała uwaga - czym zamierzasz ogrzewać ,bo nie ma kotłowni. ?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość angelikaD 09.01.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 jest pomieszczenie gospodarcze no ok. 8m -- to chyba wystarczy na kotłownie? zresztą zastanawiałam sie nad zmianą tego pomieszczenia na pokój a kotłownie mozna zrobic z łazienki na dole (ok.5m) - tylko czy 5m na kotłownie wystarczy? moze ktos by cos zmienił w tym, projekcie? macie jakies propozycje poprawek do tego projekttu zeby zyło sie lepiej na tych 100 m? a oto link do mojego domku: http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f018a52bd57f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forumowicz500 09.01.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 chciałabym kupic projekt DOM pod kasztanem 2" i zastanawiam się jak sie mieszka w takim domku--- niecałe 100m to nieduzo, ale niestety nie stać mnie na nic wiszego a może ktoś budował już ten dom i może mi pomóc? cos o nim opowiedziec - o budowie i wogóle? a może macie jakies fajne projekty -- interesuje mnie pow. ok 100m i koszt budowy NISKI!!! jakiś mały ładny foremny domek z dachem dwuspadowym.... czekam na odpowiedzi Witaj! Jest nas więcej My z żoną też uważamy, że dobrze zaprojektowany domek koło 100m jest całkowicie wystarczający! Mamy działkę prawie 1000m a będziemy budować według projektu W-6.12 http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w0612.html wyliczyliśmy, że uda nam się wprowadzic za około 100tys pln pod klucz (bez kosztów garażu i wykończenia poddasza bo to zrobimy juz po wprowadzeniu się). Wybraliśmy ten projekt ponieważ nam się podoba i ma bardzo dobrze zaprojektowane funkcje ale też ze względu, że ma on drewniany strop (niedrogi i ekologiczny) i można tak zrobić, że sufit w salonie bedzie w całości drewniany z ładnymi grubymi belkami co bardzo fajnie wygląda a jak nam się znudzi to można podwiesić normalny sufit. Będziemy budowac z ceramiki 44cm (Jopek) a ogrzewanie będzie gazowe wspomagane kominkiem na drewno. Kubatura domku jest niewielka w zwiąku z czym koszty ogrzewania będą też nieduże. a oto nasz domek http://www.dobreprojekty.pl/w0612VZ.jpg pozdrawiam Forumowicz500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość angelikaD 09.01.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ładny ten domek tylko ja bym chciała dodatkowo miejsce na kotłownie a moze byc bez garazu. pozatym ja musze miec wejscie od północy (tak mi pasuje na działce) -- ale ciekawie jest rozplanowany dół-- naprawde fajnie tylko ja bym zlikwidowała jedną garderobe u góry i zrobiła wieksza łazienke u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forumowicz500 11.01.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ...musze miec wejscie od północy (tak mi pasuje na działce) Też powiększamy łazienkę ale nie rozumiem z tym wejściem od północy. Jeżeli północ jest od drogi wjazdowej to chyba lepiej i ładniej postawić dom kalenicą równolegle do drogi. Wręcz jest to idealne rozwiązanie bo część ogrodowa jest od południa i dodatkowo przesłonięta całą szerokością budynku. To samo jeżeli północ jest po prawej lub po lewej stronie (stojąc na drodze wjazdowej przodem do budynku). No chyba, że Twoja działka jest bardzo wąska i dom wchodzi tylko bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość angelikaD 11.01.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 w moim domku bedzie wejscie od północy w waszym jest ładnie tak jak jest a ja bede miec inaczej -- kalenica równolegle do drogi ale wejscie z boku bedzie pozatym ja mieszkam z dala od drogi głównej wiec mam zacisze z kazdej strony drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 11.01.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 będziemy budować domek parterowy o powierzchni 95 m2.http://money.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3470Jak wam się podoba ten projekt ?Drewniany stropBrak schodówJeden kominProsty dach i jak na parterówkę nie za duży (218 m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość angelikaD 11.01.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ładny! ale dla mnie lepszym rozwiązaniem jest do m z poddaszem -- zajmuje mniej miejsca i wygląda uroczo a poza tym zawsze mieszkałam w domu parterowym i chciałabym mieć piętro jesli macie domki z poddaszem o pow. do 100m -- napiszcie jak sie mieszka albo dlaczego wybraliście takiej wielkości domek CZY MIESZKANIE W DOMKU O POW.100M MA SWOJE ZALETY?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.01.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ładny! ale dla mnie lepszym rozwiązaniem jest do m z poddaszem -- zajmuje mniej miejsca i wygląda uroczo a poza tym zawsze mieszkałam w domu parterowym i chciałabym mieć piętro jesli macie domki z poddaszem o pow. do 100m -- napiszcie jak sie mieszka albo dlaczego wybraliście takiej wielkości domek CZY MIESZKANIE W DOMKU O POW.100M MA SWOJE ZALETY?????????? Ja pomieszkuję narazie weekendowo w domku z poddaszem http://www.moj-dom.pl/17,tradycyjna,oferta_detail.html#projekt Z tym, że w takiej technologii http://www.stollux.com/projekty/l-34/5.jpg Narazie jest fajnie - zobaczymy co powiem na starość Wiesz mnie zawsze prawdziwy dom kojarzył się ze schodami. A wybrałam ten projekt, bo mam działkę długą ale wąską a ten spełniał wymogi mojej wąskiej działki. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.02.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Tylko jedna mała uwaga - czym zamierzasz ogrzewać ,bo nie ma kotłowni. ?? Pozdrawiam! ja mieszkam w 120-metrowym domu, nie mam kotłowni - kocioł viessmann wisi w lazience (wygląda jak biała szafka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.02.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Narazie jest fajnie - zobaczymy co powiem na starość na starość będzie Ci jeszcze lepiej - bo "mało" metrów kwadratowych do sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 CZY MIESZKANIE W DOMKU O POW.100M MA SWOJE ZALETY?????????? na pewno jedną zasadniczą - mniejsze oplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 04.02.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 mały domek ma same zalety! Oczywiście,jesli nie ma tłoku My będziemy miec jeszcze troszkę mniejszy -78m2 - dla 2 osób wystarczający. Użytkowe poddasze i piwnica(która wynikła z ukształtowania terenu) i tyle! Niewiele do sprzątania i mało okien do mycia!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts