Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLIBA - czyli do rzeczy o Cichych budowaniu komentarz

anSi

Recommended Posts

KOCHANI!!!

Serdecznie Wam dziękujemy za to, że o nas pamiętacie i śledzicie nasze zmagania z budową!!! To naprawdę BUDUJĄCE ;) !!!

Niestety, czasem tak bywa, że los studzi nasz zapał i to co do tej pory pędziło w niezwykłym tempie, w jednej chwili zamiera. Tak też było z naszą budową. Ale mam nadzieję, że od poniedziałku, znowu ruszymy do ataku i budowa urośnie w oczach!!! Trzymajcie kciuki!!! Tak jak My za Was trzymamy!!!

POZDRAWIAMY GORĄCO!!!

:D :D :D

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gryf, to chyba jakaś telepatia :D :wink: . Właśnie się zastanawiałam, czytając inne dzienniki, co u Was słychać, gdy nagle zobaczyłam u samiutkiej góry Twój wpis :D :D :D . Myślałam, że domek już rośnie, więc nie macie czasu się odezwać, a tu taki numer z budowlańcami.

Gryfpc,

witaj po przymusowej przerwie ! :wink: .Wielka szkoda, że tak wyszło z Twoimi majstrami. Bywają zdarzenia nieprzewidziane i nie mamy niestety na nie wpływu :-? . A pogoda płata figle (u mnie też teraz roboty jakby ustały, bo burze, pioruny i gradobicie straszą moją ekipę) :-? 8) .

Miejmy nadzieję, że słowo Twojego majstra zostanie dotrzymane i w poniedziałek znów ruszycie :D .

Kamień wybraliście śliczny. Już sobie wyobrażam jak ładnie będzie wyglądał na elewacji.

Julcia z lwem tworzą piękną parę :wink: :D . Ale z niej księżniczka ! :D . A lew bardzo duży :o . Z pewnością przy takim strażniku domek będzie bezpieczny.

Pozdrawiam i czekam na poniedziałek :D

Gryfpc,

no to doczekałeś się swoich majstrów :D . Domek coraz wyższy , a jak wieniec przyjdzie to zostanie TYLKO więźba :wink: . Pięknie Wam idzie to budowanie !

A lilie wodne (co prawda nie dla mnie 8) :wink: ) przecudne ! Sam je sadziłeś ?

P.S. Zaklepuj tą pogodę, bo potrzebna jest ! :wink:

Gryfciu,

bardzo szybko to u Ciebie idzie :D . Masz super ekipę - tylko pozazdrościć.

Jak nadal będą utrzymywać takie tempo - czego Wam serdecznie życzę, to chyba powinniście już niedługo zacząć wybierać płytki i umawiać się z fliziarzem :wink: :D .

Wklejaj zdjęcia ogródka, bo doczekac się nie mogę. Ciekawe co Ty tam masz za dziwy :roll: ???

Pozdrówka

S.

Gryfpc,

no to doczekałeś się swoich majstrów :D . Domek coraz wyższy , a jak wieniec przyjdzie to zostanie TYLKO więźba :wink: . Pięknie Wam idzie to budowanie !

A lilie wodne (co prawda nie dla mnie 8) :wink: ) przecudne ! Sam je sadziłeś ?

P.S. Zaklepuj tą pogodę, bo potrzebna jest ! :wink:

Adrianko!!!

No to i wieńców się doczekaliśmy!!! :D :D :D Teraz tylko więźba i krycie dachu!!! Mogliby już zacząć!!! ;) :) :D

Jeśli chodzi o lilie, to sami je sadziliśmy w lipcu zeszłego roku. Te białe Dagmara kupiła na Allegro (przyszło tych sadzonek coś ok. 20 szt), biało-różową kupiliśmy jedną (jako pierwszą roślinkę wodną w naszym ogródku), kupiliśmy jeszcze odmiany żółte, czerwone i różowe - niestety najwidoczniej nie przeżyły tej zimy :( :cry: Jak w przyszłym roku jeszcze trochę się rozrosną, to chetnie przyślę Ci sadzonki, jeśli reflektujesz!

Pozdrawiam!!!

P.S.:

Pogodę do Twojego murowania, jak widzisz masz już murowaną!!! :D :D :D Specjalnie dla Ciebie ją załatwiałem, tylko się troszkę pośpiesz, bo tak od połowy lipca moje "chody" tam na górze się skończą! ;) :) :D

Gryfciu,

bardzo szybko to u Ciebie idzie :D . Masz super ekipę - tylko pozazdrościć.

Jak nadal będą utrzymywać takie tempo - czego Wam serdecznie życzę, to chyba powinniście już niedługo zacząć wybierać płytki i umawiać się z fliziarzem :wink: :D .

Wklejaj zdjęcia ogródka, bo doczekac się nie mogę. Ciekawe co Ty tam masz za dziwy :roll: ???

Pozdrówka

S.

Soniczko Kochana!!!

Ty już nie masz czego nam zazdrościć!!! Przecież to Tobie zazdrości całe Forum Muratora tych przecudnych wnętrz!!! W dodatku już wybudowanych!!!

Co do płytek, to już od dawna jeździmy po sklepach z płytkami, parkietami, farbami, itp. A kilka postów wyżej, podzieliłem się fotkami naszych gresów, które kupiliśmy na parter. Niestety zdjęcie nie oddaje ich urody, bo marny ze mnie fotograf, ale fliziarza do gresów obiecałaś nam Ty!!! ;) :) :D Jeśli oczywiście dalej będziesz chciała podzielić się jego "namiarami", to ja bardzo chętnie skorzystam! Już przecież bliżej niż dalej!

Co do ogrodu, to w sumie nic ciekawego u nas nie znajdziesz, same takie tam... Ale zawsze to miło popatrzeć na roślinki, zwłaszcza te kolorowe. :D

Pozdrawiam!!!

Jeśli chodzi o lilie, to sami je sadziliśmy w lipcu zeszłego roku. Te białe Dagmara kupiła na Allegro (przyszło tych sadzonek coś ok. 20 szt), biało-różową kupiliśmy jedną (jako pierwszą roślinkę wodną w naszym ogródku), kupiliśmy jeszcze odmiany żółte, czerwone i różowe - niestety najwidoczniej nie przeżyły tej zimy :( :cry: Jak w przyszłym roku jeszcze trochę się rozrosną, to chetnie przyślę Ci sadzonki, jeśli reflektujesz!

Pozdrawiam!!!

P.S.:

Pogodę do Twojego murowania, jak widzisz masz już murowaną!!! :D :D :D Specjalnie dla Ciebie ją załatwiałem, tylko się troszkę pośpiesz, bo tak od połowy lipca moje "chody" tam na górze się skończą! ;) :) :D

Gryfpc,

GRATULUJĘ skończonego WIEŃCA !!! :D :D :D

Dzięki za zaklepanie ładnej pogody ! Muszę się więc uwijać, by wymurować jak najwięcej . Niestety więźbę mam zamówioną później 8) . Postaraj się jeszcze troszkę, może przedłużysz swoje "chody" :wink:

Skoro pogodę na dwa tygodnie zaklepałeś , to rozumiem, że swoją więźbę przez ten czas postawisz i WIECHĘ powiesisz :wink: :roll: ?

Gryfpc, miło mi bardzo, że otrzymałam od Ciebie propozycję przesłania sadzonek lilii :D :D :D . Byłabym bardzo szczęśliwa ! :p

DZIĘKI !!!

Powodzenia w dalszym budowaniu !

Pozdrówka ! :D

Wczoraj miały być fotki ogrodu i nic :( :( :( . Czekam na nie z niecierpliwością, bo u Ciebie jest co podziwiać. Te lilie wodne są cudne. Iglaki sporo podrosły od zeszłego roku. No, nie daj się prosić :wink:

Gryfpc,

jaki MIŁY jesteś ! :D . Specjalnie dla mnie różową lilię wkleiłeś :oops: . Piękna !!! :D :D :D

Coprawda wielu fotek nie widzę (same X :( ), ale słyszę, że mała przerwa w budowie. Na szczęście niezbyt długa :wink: . Dagmara z wdziękiem "zabawia" się w podpalacza, a Tobie ślicznie w ekwipunku kosiarza :D (te fotki są ).

Szkoda, że kosiarka pracowała tak krótko 8) . Może to dobrze, bo będziesz mógł troszkę odpocząć po tak pracowitym etapie :wink:

Pozdrówka ! :D

Gryfciu - to straszna wiadomość :cry: :cry: :cry: .

Jak to straciłeś, tak z dnia na dzień?

Nie wiem co napisać żeby Cię pocieszyć :( :( :( , strasznie mi smutno i przykro :( :( :( .

Trzymaj się - nie ta to będzie inna - jeszcze lepsza - zobaczysz.

Nie załamuj się proszę!!!!

Soniczko Kochana!!!

A owszem, tak z dnia na dzień! Nie wiem, co teraz będzie. Zaciągnęliśmy spory kredyt na budowę, jesteśmy na półmetku, mamy jeszcze rok spłaty samochodu, a dochody z dnia na dzień się urwały!!! Dziękuję za słowa otuchy, ale wierz mi, wcale nie zamierzam się załamywać!!! Mamy 2 dzieciaczków, dla których warto żyć, choćby nie wiem co!!! Po prostu muszę gdzieś załapać się do pracy i to jak najszybciej!!! A budowę skończymy, może nie w takim tempie i standardzie, jaki sobie zakładaliśmy, ale Ja Wam wszystkim pokażę!!! ;)

Pozdrawiam i trzymaj za nas kciuki!!!

Fajny masz ten dziennik ....avant zresztą też :wink:

o prace sie nie martw - jak jestes dobry to sie znajdzie

powodzenia ....

Dzięki Selimm!!! Tylko jak mam sprawdzić, czy jestem dobry?! Mam się ugryźć i skosztować?! ;) :) :D

Pozdrówka!!!

hmm....dasz rade Eskimosowi lodowke sprzedać :wink: