Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLIBA - czyli do rzeczy o Cichych budowaniu komentarz

anSi

Recommended Posts

Gryfpc,

tym razem wszystko zobaczyłam :wink:. Tynki piękniusie :D . Ściany nie mają już czerwonego koloru, jakoś tak zbladły :wink: :lol: . No i widzę , że każdy pokoik jest z balkonikiem. Planujesz je ocieplać od spodu ?

Ooo! I nawet już garażujesz :o . Jak szeroki masz garaż ?

Trzymam kciuki za dalsze prace !

Fakt, ściany jakoś tak zbladły :o ale teraz jakoś tak bardziej mi sie podobają!!! Dziwny jestem, nie?! :wink:

Balkony bedą oczywiście ocieplone i izolowane, ale to dopiero wiosną, może nawet latem... :roll:

Garaż ma szerokość 3m niestety... :( ale to nie jest docelowe mieszkanko dla naszego autka... Po odbiorze i w miarę możliwości finansowych, chcemy go zaadaptować na pomieszczenie mieszkalne, ale to raczej odległe plany...

Kciukasy 3maj mocno, bo ja dopinguję Twoją budowę, pomimo, że nie goszczę zbyt często na Forum, ale jak tylko mam okazję, to z ogromną ciekawością śledzę postępy w kilku moich ulubionych dziennikach, do których i Twój oczywiście należy!!!

Pozdrawiam

:D :D :D

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no fajnie fajnie

tylko czemu nie ma cię na komentarzach :roll:

mam pytanie czy robiłeś przed tynkami instalacje wodną i kanalizacje ???

:oops: :oops: :oops: Niestety nie często mam okazję gościć na Forum, ale jak napisałem wyżej śledzę z uwagą dzienniki, Twój oczywiście również!!!

Kanalizę wcześniej robiłem, ale z uwagi na brak kasiorki instalacje wodną i C.O., jak również wylewki zostawiamy na przyszły rok (niestety :cry: :cry: :cry: ), ale ponieważ planujemy robić gładzie, to spokojnie możemy kuć i łatać później tynki, bo śladu po tych operacjach nie będzie... mam nadzieję :lol:

Pozdrawiam

Gryfpc,

tym razem wszystko zobaczyłam :wink:. Tynki piękniusie :D . Ściany nie mają już czerwonego koloru, jakoś tak zbladły :wink: :lol: . No i widzę , że każdy pokoik jest z balkonikiem. Planujesz je ocieplać od spodu ?

Ooo! I nawet już garażujesz :o . Jak szeroki masz garaż ?

Trzymam kciuki za dalsze prace !

Fakt, ściany jakoś tak zbladły :o ale teraz jakoś tak bardziej mi sie podobają!!! Dziwny jestem, nie?! :wink:

Balkony bedą oczywiście ocieplone i izolowane, ale to dopiero wiosną, może nawet latem... :roll:

Garaż ma szerokość 3m niestety... :( ale to nie jest docelowe mieszkanko dla naszego autka... Po odbiorze i w miarę możliwości finansowych, chcemy go zaadaptować na pomieszczenie mieszkalne, ale to raczej odległe plany...

Kciukasy 3maj mocno, bo ja dopinguję Twoją budowę, pomimo, że nie goszczę zbyt często na Forum, ale jak tylko mam okazję, to z ogromną ciekawością śledzę postępy w kilku moich ulubionych dziennikach, do których i Twój oczywiście należy!!!

Pozdrawiam

Gryfpc, miły jesteś ! :D

Kciukasy trzymam, a jakże ! Ciekawa jestem co teraz masz w planach : czy już wylewki, okna ? U mnie troszkę "pod górkę", ale pocieszam się, że już niedługo ... wiosna :wink: :roll: :lol:

Pozdróweczka ! :D

• 3 weeks później...

Te zawiasy wpadły nam w oko podczas zakupów w Liroy Merlin. Z tym gadaniem o przejściowej roli bramy, to tak nie dokońca prawda :oops: Brama zostanie zastąpiona tą właściwą, jak będzie nas stać na kupno nowej, profesjonalnie wykonanej. Ale znając życie - prowizorki są najtrwalsze... Siakoś tak nie mogę się zabrać do wykończenia tej bramy :oops: :lol:

Pozdrówka

• 2 weeks później...

" Mało co widać, ale zawsze... Ten gruz i inne szpargoły zasypują, wciskając mi kit, że niby lepiej się ubije i będzie twardziej...

Jutro będą to w takim razie odkopywać, zwłaszcza te inne szpargoły! Nie ma to jak iść na łatwiznę... "

No ja nie wiem :roll: :roll: :roll: u mnie pod taras z kostki (w przyszłości) też pójdzie gruz :roll: A Ty tak się pracusiom odgrażasz :evil: :roll: