Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLIBA - czyli do rzeczy o Cichych budowaniu komentarz

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gryfpc,

masz dar pisania, super się czyta Twój dziennik, a jeszcze na dodatek super zdjęcia :D .

Działka piękna, też bym chciała taką mieć :D . Kto się zajmuje utrzymaniem tych wszystkich roślinek?

Będę mocno trzymać kciuki za bezstresowe budowanie, choć pewnie jeszcze niejedna niespodzianka Was czeka, tak jak z tym architektem.

Takie są uroki budowania...niestety :wink: .

Pozdrawiam

Sonika

P. S. A o gresach napewno pogadamy :wink: , tylko buduj szybko.

Spokojnie Gryfpc. Nie tak szybko kobiecina znajdzie chętnego ! Tylko tak gada, aby Was zbić z tropu. Może miała zły dzień albo z mężem się pokłóciła :wink: Jutro wrócisz do rozmowy. Z pewnością zmięknie jak postraszysz aby Ci zwróciła za remont i naświetlisz sprawę opłat (tych na czarno) w odpowiednim Urzędzie 8) Konkretnie, rzeczowo i dosadnie !

Jak będzie widziała, że Wam "niby" wcale nie zależy - zmieni zdanie .

Życzę spokojnego wieczoru i pomyślnie załatwionej sprawy. Trzymam kciuki !

P.S. :evil: Aż się scyzoryk w kieszeni otwiera :evil: :evil: :evil:

Otóż niestety nie jest tak jak uważasz Adriano Komputero, gdyż:

a) "kobicina" jest już wdową, w dodatku podbużaną, przez zawistną synową mającą chrapkę na "nasze" mieszkanie (w obecnym stanie technicznym oczywiście),

b) wypowiedzenie już nam wręczyła, z tym, że go nie przyjęliśmy, bo napisała wygodną wersję dla niej, nas obsmarowując w nim doszczętnie,

c) nasz kolega prawnik pomógł nam sformuować odpowiednie wypowiedzenie, które polecił nam jutro z samego rana wysłać listem poleconym,

d) poza tym nie jesteśmy chyba ludźmi tego typu, żeby nawet w takiej sytuacji podłożyć jej świnię w odpowiednim urzędzie,

e) na zwrot poniesionych wydatków związanych z remontem mieszkania też raczej liczyć nie możemy, bo raz, że ona nie ma z czego zwrócić, dwa, że sądzić się z babą nie będziemy, bo po co taki koszmar w życiu przechodzić (przecież to podlega pod sąd cywilny, gdzie trzeba najpierw jakąś kasę wyłożyć, a nasze sądy jakie są każdy wie :lol: ) nerwy i czas trwonić, a co nam to da - pustą satysfakcję?! Bez sensu!!!

Ale dzięki za ciepłe słowo i natychmiastowy odzew!!! :D :D :D

Przykro mi bardzo, że coś takiego Was spotkało.Ale ksero fakturek za poniesione wydatki remontowe bym Pani właścicielce dostarczyła i pomieszkała jeszcze trochę w zamian za nie. :evil:

Nie podejmujcie decyzji pochopnie bo pośpiech i złość to zli doradcy.

Z drugiej strony ta sytuacja motywuje do budowy własnego domu jak nic.

Trzymam za Was kciuki.Podobno nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Wiem że to marna pociecha teraz,ale jestem całym serduchem z Wami. :p

Przykro mi bardzo, że coś takiego Was spotkało.Ale ksero fakturek za poniesione wydatki remontowe bym Pani właścicielce dostarczyła i pomieszkała jeszcze trochę w zamian za nie. :evil:

Nie podejmujcie decyzji pochopnie bo pośpiech i złość to zli doradcy.

Z drugiej strony ta sytuacja motywuje do budowy własnego domu jak nic.

Trzymam za Was kciuki.Podobno nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Wiem że to marna pociecha teraz,ale jestem całym serduchem z Wami. :p

Dzięki Kasiu!!! :D

Sęk w tym, że nie bardzo można z tymi ludźmi mieszkać pod jednym dachem, bo właśnie przed chwilą obrzucili nam drzwi wejściowe kocimi odchodami - mówię poważnie!!! Zastanawiamy się czy nie wezwać policji na interwencję, ale sama widzisz, że tu się NIE DA ŻYĆ!!!

Spox, jakoś sobie poradzimy! :D

... nie jesteśmy chyba ludźmi tego typu, żeby nawet w takiej sytuacji podłożyć jej świnię w odpowiednim urzędzie...

Gryfpc, ja mówię tylko POSTRASZYĆ. Ja również nie należę do ludzi tego typu i nie użerałabym się z kobietą na drodze sądowej. Ale może i ona nie chciałaby i takie " postraszenie" przyniosłoby należyty skutek ?

Trzymaj się i nie daj się !!! :D

... nie jesteśmy chyba ludźmi tego typu, żeby nawet w takiej sytuacji podłożyć jej świnię w odpowiednim urzędzie...

Gryfpc, ja mówię tylko POSTRASZYĆ. Ja również nie należę do ludzi tego typu i nie użerałabym się z kobietą na drodze sądowej. Ale może i ona nie chciałaby i takie " postraszenie" przyniosłoby należyty skutek ?

Trzymaj się i nie daj się !!! :D

A co ja się będę z babą użerał!!! W nosie ich mam, jak tylko znajdę jakieś mieszkanko, to chętnie wyniosę się z tego domu wariatów!!!

A z pewnością się nie dam!!!

O rany!!! To mój 101 post - ale szybko! :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Gryfpcu miły dachóweczka superowa i w kształcie i w kolorze,na pewno na dachu będzie się pięknie prezentować.

Co do drzwi - to drzwi same w sobie są bardzo eleganckie ,bogato zdobione i podobają mi się.Ale nie wiem czy nie są za duże i za potężne i czy nie przytłoczą ściany frontowej swoim wyglądem. :roll: :-? :p

Działkę macie rewelacyjną,dopiero na tej mapce mogłam się zorientować co do przestrzeni i usytuowania domu.Mogę tylko pozazdrościć takiej wspaniałej przestrzeni życiowej.Pozdrowionka. :lol: