tabaluga1 24.03.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 działeczka cudna, nie mówiąc o ogrodzie. Staw urody wyjątkowej- nie ma takiego na forum (przynajmniej ja nie widziałam). No i podziwiam dachówkę, widzę, że zakup już dokonany. My też budujemy z Poroth.30 P+W klasa 15. Napisałaś mi w dzienniku, że chyba mam trochę mało tego pustaka- ile wyszło u Ciebie?pozdrawimm i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 24.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Gryfpc działeczka za wąska???!!!Ty jesteś po prostu łakomy na ziemię i w myśl zasady" apetyt rośnie w miarę jedzenia " mruczysz. Przecież ta działka jest Wasza i dlatego jest naj,naj,naj................... Masz Aniele rację, ale i tak wolałbym symetryczną i prostą działkę. Jak nam się uda, to postanowiliśmy z moją Połóweczką dokupić te z sąsiedztwa (dla dzieci, niech mają chociaż tyle - pytanie czy zechcą ). :D działeczka cudna, nie mówiąc o ogrodzie. Staw urody wyjątkowej- nie ma takiego na forum (przynajmniej ja nie widziałam). No i podziwiam dachówkę, widzę, że zakup już dokonany. My też budujemy z Poroth.30 P+W klasa 15. Napisałaś mi w dzienniku, że chyba mam trochę mało tego pustaka- ile wyszło u Ciebie? pozdrawimm i życzę powodzenia No z tym stawem to z lekka przesadziłaś (zajrzyj choćby o ile pamiętam do Zielonookiej-tam to jest wypas), ale dzięki :D Co do pustaków, to rzecz ma się tak: 1. Poroth. 30 P+W kl. 15 = 2500 szt. 2. Poroth. 1/2 30 P+W kl. 15 = 320 szt. 3. Poroth. R30 P+W kl. 15 = 160 szt. 4. Poroth. 11,5 P+W = 800 szt. 5. Poroth. 8 P+W = 400 szt. 6. MAX kl. 15 = 160 szt. 7. Cegła pełna kl. 200 = 2100 szt. Z tym że co do ilości cegieł to sprawa jeszcze nie do końca jasna, tyle kupiłem, ale mam nową koncepcję komina i może jej wejść tam więcej. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Rzeczywiście ilość pustaków kupionych przeze mnie różni się dość znacznie od Twoich. Na razie pozostanę jednak przy tej liczbie, którą mam- najwyżej dokupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Gryfpc Nie uwierzysz dziś przeczytałam kilka dzienników i między innymi Twój i napisałam komentarz o Twoim domu ale przez pomyłkę wkleiłam go do komentarzy metey, co za wtopa więc się poprawiam i komentarz wraca na swoje miejsce : świetny dziennik, niesamowity staw aż sama taki zapragnęłam mieć ale moja działka to 7 arów więc nie ma szans chyba że dokupię sąsiednią bo mamy z mężem na nią okropną chrapkę Projekt dzięki Twoim zmianą też zyskał dużo uroku Ale ceny za materiały narazie zbiły mnie z nóg choć wiem że to samo życie Na pewno będą śledzić Twój dziennik choć jak zacznie sie prawdziwa wiosna myślę że forum troszku ucichnie, bo tyle nas pracy czeka w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 24.03.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Beti_ sugerowałem Ci już nieśmiało, że chyba się pomyliłaś, a potem jeszcze Metea. Ale żebyś Ty wiedziała ile razy ja dałem plamę na Forum, nawet zdarzyło mi się cały post przed Tobą u Metei właśnie. Ale spox. Jest dobrze, będzie lepiej!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.03.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 wczoraj zauważyłam że deptaliśmy sobie po pietach na forum tam gdzie ty się wpisałeś zaraz zrobiłam to ja i na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 25.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 :o Faktycznie!!! Fajowy zbieg okoliczności!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 25.03.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam imiennika Dopiszę się trochę. Widzę, że poszalałeś z dachem Kreaton to dobry wybór, choć ciąży na kieszeni. Zastanawiam się nad jednym - po co DeltaVent na pełne deskowanie?? Gadałeś z cieślami i dekarzami? Ja dałem TyvekSolid, ale oczywiście sama membrana bez deskowania. Tam gdzie jest wydeskowane (wszystkie kosze) to mam papę termozgrzewalną. Już dobrze nie pamiętam, ale coś mi się zdawało, że jeden materiał wyklucza drugi (deski - membranę). Ale sprawdź. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 25.03.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam imiennika Dopiszę się trochę. Widzę, że poszalałeś z dachem Kreaton to dobry wybór, choć ciąży na kieszeni. Zastanawiam się nad jednym - po co DeltaVent na pełne deskowanie?? Gadałeś z cieślami i dekarzami? Ja dałem TyvekSolid, ale oczywiście sama membrana bez deskowania. Tam gdzie jest wydeskowane (wszystkie kosze) to mam papę termozgrzewalną. Już dobrze nie pamiętam, ale coś mi się zdawało, że jeden materiał wyklucza drugi (deski - membranę). Ale sprawdź. pozdrawiam Gerion No właśnie z tym deskowaniem i membraną u mnie to jest tak, że jak dzwoniłem do CREATON Polska, to oni zalecają na pełne deskowanie membranę, a jedną z 5 firm, które rekomendują, jest producent DeltaVent S - właśnie to S tu gra rolę, bo jest jeszcze inna folia DeltaVent, która jest polecana bez deskowania. To samo mówili nam dekarze, dodając, że jest to wyrób bardzo dobrej jakości i warto go pod dachówkę położyć. Mówimy tu oczywiście o karpiówce, a nie o zakładkowej, gdzie być może nie ma potrzeby dawania przy pełnym deskowaniu takiej folii. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Gryfpc, gratuluję zakupów! Dachówka karpiówka i to Creatona... SUPER!!!Ja też przymierzam się do Creatona, ale do zakładkowej " Harmonii". Prawdopodobnie też będzie to czerwona angoba. Powiedz proszę ile Cię wyniosła sama dachówka bez obróbek blacharskich, rynien, folii i jaką masz powierzchnię dachu ? Bardzo się cieszę, że jesteś ponownie na Forum i, że mnie udało się TU wrócić.Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 ADRIANO KOMPUTERO - witam serdecznie!!! No cóż jeśli chodzi o ceny: moja karpióweczka wyszła następująco (ceny brutto z transportem): 1. Dachówka podstawowa: 12.876,00 zł, a po rabacie: 9.302,91 zł (po rabacie 1,34 zł/szt). 2. Akcesoria ceramiczne: 17.575,42 zł, a po rabacie: 12.698,24 zł 3. Akcesoria pozostałe (wywietrzniki, klamry do gąsiorów, kliny uszczelniające): 1.132,06 zł, a po rabacie: 905,65 zł RAZEM: 31.583,48 zł, a po rabacie: 22.906,80 zł Moje rabaty wyglądały tak: -ceramika: 15% od producenta i od tej kwoty kolejne 15% od hurtowni -akcesoria pozostałe: 20% Powierzchnia dachu +/- 220 m2. POZDRAWIAM!!! A i pospiesz się z ewent. zamówieniem, bo ceny idą w górę!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.03.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Dzięki Gryfpc ! Cena Twoich dachóweczek jest bardzo atrakcyjna. Dostałeś naprawdę spore rabaty Ciekawa jestem z jakim VAT-em (7 % czy 22 %)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Dzięki Gryfpc ! Cena Twoich dachóweczek jest bardzo atrakcyjna. Dostałeś naprawdę spore rabaty Ciekawa jestem z jakim VAT-em (7 % czy 22 %)? No niestety 22% VAT. A co do ceny, to fakt, dodam jeszcze, że w cenie tej jest element ozdobny w postaci gąsiora początkowego z 30 cm rzeźbą leżącego lwa. Koszt tej "pierdółki: 2.659,60 zł, a po rabacie: 1.921,82 zł Jak szaleć, to szaleć, a co ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 A braliśmy też pod uwagę wycenę na karpiówki CREATONA KLASSIC w wersji FINESSE (glazura) - ostateczna cena po upustach była ok. 11.000 zł wyższa, niż nasza. Ale z 2 powodów zrezygnowaliśmy: 1. Nie podobają nam się "błyszczące" dachy 2. Oszczędność 11 tys. !!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.03.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Gryfpc, mimo tego 22% VAT-u i tak uzyskałeś super cenę. A ten upust od producenta to w jaki sposób uzyskałeś ? Przyznaj się A co do błyszczących dachów, to też wolę matowe. Nawet gdyby były tańsze od angobowanych , nie wybrałabym takiego. A lwa to w jakim miejscu posadzisz? Nad wejściem ? Nie będziesz się bał wtedy wejść do domu ? Ale tak poważnie to piękne są te ceramiczne figurki zwierząt, kolce itp., ale pioruńsko drogie Mam wątpliwości jednak do tego VAT-u. Skoro kupiłeś z 22%, to będziesz mógł sobie później, po ułożeniu dachówek na dachu odpisać różnicę do 7% czy nie? Jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Gryfpc, mimo tego 22% VAT-u i tak uzyskałeś super cenę. A ten upust od producenta to w jaki sposób uzyskałeś ? Przyznaj się A co do błyszczących dachów, to też wolę matowe. Nawet gdyby były tańsze od angobowanych , nie wybrałabym takiego. A lwa to w jakim miejscu posadzisz? Nad wejściem ? Nie będziesz się bał wtedy wejść do domu ? Ale tak poważnie to piękne są te ceramiczne figurki zwierząt, kolce itp., ale pioruńsko drogie Mam wątpliwości jednak do tego VAT-u. Skoro kupiłeś z 22%, to będziesz mógł sobie później, po ułożeniu dachówek na dachu odpisać różnicę do 7% czy nie? Jak to jest ? 1. Ja jestem na liniowym, więc i tak nic nie odpisuję 2. Lwa posadzimi centralnie nad samym wejściem, coby złe licho odstraszał, a jest to mój znak zodiaku i jeszcze na dodatek częściowo logo mojej firmy, więc lwów się nie boję A co do ceny, to fakt, trochę sobie liczą, ale, co tam! 3. Upusty wynegocjowałem, jak do hurtowni tej przyniosłem wyceny jej konkurencji z okolic i Krakowa - sami zmiękli od razu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.03.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No to teraz wszystko jasne ! Lew przyciąga lwa A jak będę negocjować ceny to też powołam się na konkurencję. Może i mnie się uda ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 No to teraz wszystko jasne ! Lew przyciąga lwa A jak będę negocjować ceny to też powołam się na konkurencję. Może i mnie się uda ? Pozdrawiam uda się uda. kiedy powiedziałam w jednej hurtowni, jakie ceny dała mi konkurencja- pam najpierw sam do nich zadzwonił (nie uwierzył mi złośnik jeden ), a potem, jak już się przekonał- sam zaproponował- niestety taką samą jak tamci. I tak u niego nie kupiłam i nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 27.03.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Trzymam kcuiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.03.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 DZIĘKI ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts