Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLIBA - czyli do rzeczy o Cichych budowaniu komentarz

anSi

Recommended Posts

Gryfpcu Normalnie kopara mi opadła. MACIE ZAJEFAJNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ejże, przesadzasz chyba - budowa, jak budowa. :wink: :oops: 8) :D

To taka większa piaskownica dla dużych chłopców ... i dziewczynek także ma się rozumieć! :D :D :D

POZDRAWIAM i nie przejmuj sie, mysl pozytywnie!!! GLOWA DO GORY!!!

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za gryps w dzienniku, wszystko zrozumiałem.

Zdjęcia które robisz są lepsze od kilku stron pisanego tekstu, Fotografuj i publikuj, rewelacja.

Piwnicę bym zrobił. Gdy wybudują Ci ściany fundamentowe to wtedy nie będziesz miał żadnych wątpliwości - będziesz miał piwnicę.

Mam kilka pytanek odnośnie posadowienia, niezbyt dokładnie zrozumiałem. Pod ławą pod garażem masz tylko zdjęty humus i na to wylany chudziak? Jak to się ma z głębokością przemarzania gruntu? Czy ława posadowiona będzie poniżej tego poziomu? Rozumiem że obsypiesz dom dookoła ziemią do odpowiedniego poziomu (podniesiesz teren) i schowasz te ławy na odpowiednią głębokość?

Jestem pod wrazeniem dziennika, budowy i calej rodzinki. O czolo synka sie nie martw - na pewno szybko sie zrosnie :)

Kurcze - niezly masz zgrys z tym podniesieniem poziomu. Ja mialam ok 1m i myslalam, ze to duzy problem :o U mnie w fundamenty weszlo sporo wywrotek piachu, wiec ciekawa jestm jak ty ta sprawe rozwiazesz.

Czekam na wiecej :D

No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. :p

A ja trzymam kciuki za Twoją budowę - bądź "UPIERDLIWA" w banku!!! Ich trzeba kijem poganiać i pałką, a potem to już z górki!!!

to zacznę od kija ...

Aaa, Majster kazał kupić "kibelek" Dysperbitu - w jakich cenach to u Was "chodzi"?!

A ten kibelek to co wiaderko :roll: :roll: :roll:

Pewnie będę pożyczał wodę od sąsiada ze studni (tak, jak prąd), albo ze stawu trzeba będzie chlupać na betonik!

Ale mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać

Czeka cię tyle pracy z tym chlapaniem a ty nie możesz się doczekać, jak to te budowy na nas działają :roll: :roll:

Pozytywnie :p :p :p , trzymam kciuki 8) :wink:

I do dzieła, do dzieła 8)

No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. :p

A ja trzymam kciuki za Twoją budowę - bądź "UPIERDLIWA" w banku!!! Ich trzeba kijem poganiać i pałką, a potem to już z górki!!!

to zacznę od kija ...

:D :D :D :D :D

Gryfpc, ZACZĄŁEŚ !!! Ale robota pali Ci się w rękach :o . Tempo zawrotne ! Tak trzymać !

A synkowi życzę szybkiego powrotu do formy. Mój synek jak miał 3 latka też rozciął sobie skórę z tym, że na brodzie. Niestety ma cztery szwy.

Pozdrawiam

Nooo, fakt - wreszcie zaczęliśmy! Jutro lejemy ściany fundamentowe :D :D :D

Nasz Kuba też w wieku 3 lat rozbił sobie bródkę i też miał szytą, ale "tylko" 3 szwy - witam w klubie!!! :D :D :D

Aaa, Majster kazał kupić "kibelek" Dysperbitu - w jakich cenach to u Was "chodzi"?!

A ten kibelek to co wiaderko :roll: :roll: :roll:

Pewnie będę pożyczał wodę od sąsiada ze studni (tak, jak prąd), albo ze stawu trzeba będzie chlupać na betonik!

Ale mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać

Czeka cię tyle pracy z tym chlapaniem a ty nie możesz się doczekać, jak to te budowy na nas działają :roll: :roll:

Pozytywnie :p :p :p , trzymam kciuki 8) :wink:

I do dzieła, do dzieła 8)

Ad.1: kibelek to właśnie wiaderko, a raczej spore wiadro ;)

Ad.2: Majster powiedział, że nie trzeba będzie polewać, bo to nie płaska płyta 12 cm, tylko kawał betonu, który dużo wolniej będzie oddawał wodę, ale polewać będziemy deski przed betonem, żeby można je było później ładnie odbijać, a Majster oszczędny taki, że nie pozwolił kupować oleju do smarowania szalunków (jakiegoś roślinnego, nie silnikowego broń Boże!), bo to dziadostwo starsznie jest drogie!!! I chwała Mu za to, ja później tych dech nie będę czyścił, tylko oni ;) :) :D

22kg waderko mam po 40,76 Brotto ,a 30 kg po 53,29 brutto.

Twój Dziennik jest o niebo ciekawszy, ale dzięki za pochwałę, zawsze to jakoś lżej na duszy, że Komuś podoba się to, co w pocie czoła wystukuję na klawiaturce ;) :) :D

Ja trochę przepłaciłem w stosunku do cen, jakie podałaś, ale tak to już jest, jak się w niedzielne popołudnie czyni zakupy na poniedziałek rano ;)