Gryfpc 19.04.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Gryfpcu Normalnie kopara mi opadła. MACIE ZAJEFAJNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ejże, przesadzasz chyba - budowa, jak budowa. To taka większa piaskownica dla dużych chłopców ... i dziewczynek także ma się rozumieć! :D POZDRAWIAM i nie przejmuj sie, mysl pozytywnie!!! GLOWA DO GORY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Dzięki za gryps w dzienniku, wszystko zrozumiałem.Zdjęcia które robisz są lepsze od kilku stron pisanego tekstu, Fotografuj i publikuj, rewelacja.Piwnicę bym zrobił. Gdy wybudują Ci ściany fundamentowe to wtedy nie będziesz miał żadnych wątpliwości - będziesz miał piwnicę.Mam kilka pytanek odnośnie posadowienia, niezbyt dokładnie zrozumiałem. Pod ławą pod garażem masz tylko zdjęty humus i na to wylany chudziak? Jak to się ma z głębokością przemarzania gruntu? Czy ława posadowiona będzie poniżej tego poziomu? Rozumiem że obsypiesz dom dookoła ziemią do odpowiedniego poziomu (podniesiesz teren) i schowasz te ławy na odpowiednią głębokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.04.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Przewidujesz pytania? Jasnowidz? Szybciej odpowiedziałeś niż ja zapytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.04.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Przewidujesz pytania? Jasnowidz? Szybciej odpowiedziałeś niż ja zapytałem Czasem mi się udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.04.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. A ja trzymam kciuki za Twoją budowę - bądź "UPIERDLIWA" w banku!!! Ich trzeba kijem poganiać i pałką, a potem to już z górki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Są otworzyły sie wszytkie fotki, super macie, gratki podtawy domu Fajna z was rodzinka A o pokoju własnym kto nie marzy a jak jeszcze może obserwowac jak powstaje to dopiero frajda pozdrówka i zdówka dla synka co po tacie ma często przygody niesmowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Trochę to trwało, ale wszystkie fotki zobaczyłam To kiedy się wprowadzacie? PS: Biedny Kuba szybkiego zagojenia buziaka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.04.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Pozdrowienia i buziaki dla Kubusia,aby szybko nosek wrócił do zdrowia. Serce rośnie jak patrzę na tempo prac,Gratulacyjki i Tak Trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.04.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jestem pod wrazeniem dziennika, budowy i calej rodzinki. O czolo synka sie nie martw - na pewno szybko sie zrosnie Kurcze - niezly masz zgrys z tym podniesieniem poziomu. Ja mialam ok 1m i myslalam, ze to duzy problem U mnie w fundamenty weszlo sporo wywrotek piachu, wiec ciekawa jestm jak ty ta sprawe rozwiazesz. Czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 21.04.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. A ja trzymam kciuki za Twoją budowę - bądź "UPIERDLIWA" w banku!!! Ich trzeba kijem poganiać i pałką, a potem to już z górki!!! to zacznę od kija ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 21.04.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Gryfpc, ZACZĄŁEŚ !!! Ale robota pali Ci się w rękach . Tempo zawrotne ! Tak trzymać ! A synkowi życzę szybkiego powrotu do formy. Mój synek jak miał 3 latka też rozciął sobie skórę z tym, że na brodzie. Niestety ma cztery szwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 23.04.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Aaa, Majster kazał kupić "kibelek" Dysperbitu - w jakich cenach to u Was "chodzi"?! A ten kibelek to co wiaderko Pewnie będę pożyczał wodę od sąsiada ze studni (tak, jak prąd), albo ze stawu trzeba będzie chlupać na betonik! Ale mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać Czeka cię tyle pracy z tym chlapaniem a ty nie możesz się doczekać, jak to te budowy na nas działają Pozytywnie , trzymam kciuki I do dzieła, do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.04.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 22kg waderko mam po 40,76 Brotto ,a 30 kg po 53,29 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.04.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 No Gryfpcu wychodzisz ze śródziemia teraz tylko do góry niech się pną Wasze mury.Widzę że charakterek masz cosik podobny do mojego - przeżywasz wszystko całym sobą - trochę to męczące dla Ciebie i Twojej rodzinki ale WIESZ ze zyjesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 26.04.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Gryfpcu no jak zobaczyłam dzisiejsze zdjęcia to oczom nie mogłam uwierzyć chodzi o te szalunki na fundament i malowanie miotłami ( chyba że są to jakieś ogromne pędzle z długim stylem ) ile poszło Ci tej czarnej mazi i powiedz mi ile razy malowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 No to się zaczęło. Gratuluję dobrych początków, licznych i dokładnych fotek (oczywiście żonie) i życzę powodzenia. Trzymam kciuki i czekam na c.d.n. A ja trzymam kciuki za Twoją budowę - bądź "UPIERDLIWA" w banku!!! Ich trzeba kijem poganiać i pałką, a potem to już z górki!!! to zacznę od kija ... :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.04.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Gryfpc, ZACZĄŁEŚ !!! Ale robota pali Ci się w rękach . Tempo zawrotne ! Tak trzymać ! A synkowi życzę szybkiego powrotu do formy. Mój synek jak miał 3 latka też rozciął sobie skórę z tym, że na brodzie. Niestety ma cztery szwy. Pozdrawiam Nooo, fakt - wreszcie zaczęliśmy! Jutro lejemy ściany fundamentowe :D Nasz Kuba też w wieku 3 lat rozbił sobie bródkę i też miał szytą, ale "tylko" 3 szwy - witam w klubie!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Aaa, Majster kazał kupić "kibelek" Dysperbitu - w jakich cenach to u Was "chodzi"?! A ten kibelek to co wiaderko Pewnie będę pożyczał wodę od sąsiada ze studni (tak, jak prąd), albo ze stawu trzeba będzie chlupać na betonik! Ale mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać Czeka cię tyle pracy z tym chlapaniem a ty nie możesz się doczekać, jak to te budowy na nas działają Pozytywnie , trzymam kciuki I do dzieła, do dzieła Ad.1: kibelek to właśnie wiaderko, a raczej spore wiadro Ad.2: Majster powiedział, że nie trzeba będzie polewać, bo to nie płaska płyta 12 cm, tylko kawał betonu, który dużo wolniej będzie oddawał wodę, ale polewać będziemy deski przed betonem, żeby można je było później ładnie odbijać, a Majster oszczędny taki, że nie pozwolił kupować oleju do smarowania szalunków (jakiegoś roślinnego, nie silnikowego broń Boże!), bo to dziadostwo starsznie jest drogie!!! I chwała Mu za to, ja później tych dech nie będę czyścił, tylko oni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 22kg waderko mam po 40,76 Brotto ,a 30 kg po 53,29 brutto. Twój Dziennik jest o niebo ciekawszy, ale dzięki za pochwałę, zawsze to jakoś lżej na duszy, że Komuś podoba się to, co w pocie czoła wystukuję na klawiaturce Ja trochę przepłaciłem w stosunku do cen, jakie podałaś, ale tak to już jest, jak się w niedzielne popołudnie czyni zakupy na poniedziałek rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts