Gryfpc 26.04.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 No Gryfpcu wychodzisz ze śródziemia teraz tylko do góry niech się pną Wasze mury.Widzę że charakterek masz cosik podobny do mojego - przeżywasz wszystko całym sobą - trochę to męczące dla Ciebie i Twojej rodzinki ale WIESZ ze zyjesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No z tymi murami, to oby jak najszybciej (i jak najdokładniej), a co do charakteru, to ja taki grzeczny kiciuś jestem na ogół, ale, jak coś mnie gryzie, to faktycznie cała rodzinka przez to cierpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Gryfpcu no jak zobaczyłam dzisiejsze zdjęcia to oczom nie mogłam uwierzyć chodzi o te szalunki na fundament i malowanie miotłami ( chyba że są to jakieś ogromne pędzle z długim stylem ) ile poszło Ci tej czarnej mazi i powiedz mi ile razy malowaliście To są specjalne pędzle do rozprowadzania izolacji (ale świetnie się spisują jako miotły, to fakt ). Jeśli chodzi o ilość, to tej "czarnej mazi" poszło 3,5 wiadra po 20 kg każde. W dodatku rozcieńczone "to" było niewielką ilością wody, a krycie 2-krotne. To samo czeka ścianę fundamentową, aż się boję ile tego pójdzie! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 27.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 oj pójdzie pójdzieale z tego co pamiętam to przy pierwszym malowaniu tą czarną mazią dysperbit trzeba rozmaić pół na pół z wodą aby beto lepiej wchłonił dysperbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.04.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 .... "Tempo prac zabójcze (jak na mój gust), ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z przebiegu dotychczasowego naszego budowania OBY TAK DALEJ!!! Oby tak dalej Gryfpc !!! Postępy imponujące Nie zwalniajcie tempa, bo jest super !!! Dobrej pogody ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 29.04.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Gryfie - ... przeczytanie ostatnich postów Twojego dziennika zatrzęsło podstawami moich przemyśleń o sposobie budowania. Na razie jestem w niewielkim szoku. Wpadnę za chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 29.04.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIęKUJEMY ZA ŚWIĄTECZNE ŻYCZENIA!!! gryfpc strasznie masz obciachowy emblemat, taki miły człowiek i taki emblemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.04.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 oj pójdzie pójdzie ale z tego co pamiętam to przy pierwszym malowaniu tą czarną mazią dysperbit trzeba rozmaić pół na pół z wodą aby beto lepiej wchłonił dysperbit Wiem i tak było zrobione. Może nie pół na pół, ale rozrobione to ustrojstwo było! Oby tak dalej Gryfpc !!! Postępy imponujące Nie zwalniajcie tempa, bo jest super !!! Dobrej pogody ! Tempa nie zamierzamy zarzucić, ale wszystko w tym momencie zależy od pogody, bo Majster chce najpierw zasmarować ściany dysperbitem, później to wszystko zasypać od środka i od zewnątrz po ociepleniu ścian, ale właśnie do tego ta pogoda by się przydała, bo o ile w środek nawiezie nam ciężarówa, to od zewnątrz musi to zrobić kopara, a jak tu ma jeździć ciężki sprzęt po ogrodzie zalanym deszczem?! Taka pogoda, to fajna jest, ale jak wyleje się płytę! Gryfie - ... przeczytanie ostatnich postów Twojego dziennika zatrzęsło podstawami moich przemyśleń o sposobie budowania. Na razie jestem w niewielkim szoku. Wpadnę za chwilę. Czy mógłbym prosić o sprecyzowanie , bo nie wiem czy robię coś źle, czy raczej wręcz odwrotnie?! Miałeś wpaść, a nie wpadłeś gryfpc strasznie masz obciachowy emblemat, taki miły człowiek i taki emblemat Dzięki za komplement, a co do emblematu, no cóż, każdy ma swój gust, a o gustach nie powinno się dyskutować! Jednemu podoba się dach czerwony, inny takiego nie chciałby nigdy, drugi lubi okna drewniane, bo naturalne, a inny woli PCV, bo sprzeciwia się wycinaniu drzew. Jedni wolą Rembrandta, inni Salvatore Dalhi. A mój krasnal, no cóż, to taki mały żarcik, jeśli uraziłem Twoje uczucia, wybacz, nie to było moim celem!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.04.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Oj, wysokachne te Twoje fundamenciki. Ale równiutkie- trzeba przyznać, że ekipa dokładna i solidna. Oby tak dalej. Zdjęcia jak zwykle super- fotografuj więc jak najwięcej, bo to i dla pozostałych budujących dobra lekcja. Ja będę bardzo uważnie śledziła Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.04.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ja też podglądam i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.04.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Właśnie że bardzo dobrze! i to mnie zaskoczyło. Do momentu przeglądnięcia fotek byłem przekonany że najbardziej opłacalna metoda stawiania tak wysokiej ściany fundamentowej to murowanie z bloczków. Obserwowałem i obserwuję różne ekipy. Najwięcej czasu zajmuje im szalowanie (nie "szałowanie" - sprawdziłem pisownie). U Ciebie śmignęli te szalunki w półtorej dnia - szok. Inni to by robili tydzień !!!!No i mam poważną zagwozdkę. Co się bardziej opłaca finansowo: lać czy murować. Bo o wyższości technicznej lania nie ma sensu dyskutować.Chyba się do Ciebie wybiorę coby popatrzeć na tę ekipę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.04.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Właśnie że bardzo dobrze! i to mnie zaskoczyło. Do momentu przeglądnięcia fotek byłem przekonany że najbardziej opłacalna metoda stawiania tak wysokiej ściany fundamentowej to murowanie z bloczków. Obserwowałem i obserwuję różne ekipy. Najwięcej czasu zajmuje im szalowanie (nie "szałowanie" - sprawdziłem pisownie). U Ciebie śmignęli te szalunki w półtorej dnia - szok. Inni to by robili tydzień !!!! No i mam poważną zagwozdkę. Co się bardziej opłaca finansowo: lać czy murować. Bo o wyższości technicznej lania nie ma sensu dyskutować. Chyba się do Ciebie wybiorę coby popatrzeć na tę ekipę ... Zapraszam serdecznie!!! Na priva rzucę Ci swoje namiary, to się umówimy!!! :D U nas zadecydowały względy ekonomiczne - "płyty ACROW" do szalowania wychodziły nas w tej samej cenie, co deski na te same szalunki. Płyty trzeba byłoby zwrócić, a deski zostaną na strop, a po oczyszczeniu na deskowanie pełne połaci dachu!!! Wybrałbyś na moim miejscu to samo!!! Zwłaszcza z taką ekipą! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.04.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Oj, wysokachne te Twoje fundamenciki. Ale równiutkie- trzeba przyznać, że ekipa dokładna i solidna. Oby tak dalej. Zdjęcia jak zwykle super- fotografuj więc jak najwięcej, bo to i dla pozostałych budujących dobra lekcja. Ja będę bardzo uważnie śledziła Twoje poczynania. Dzięki serdeczne - niestety taka ilość fotek bardzo spowalnia otwieranie stron, ale słowami tego bym nie oddał, co pokazują zdjęcia kasia64 Ty nie podglądaj tylko bierz się do roboty!!! POZDRAWIAM WAS OBIE i TRZYMAM KCIUKI ZA WASZE BUDOWANIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.04.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 OK,OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.04.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 OK,OK Nooo!!! NARESZCIE!!! :D :D :D Ale czasem zajrzyj do mojego dzienniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Obiecuję będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.05.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 http://img212.imageshack.us/img212/9695/ncrop186zc.png Proszę oto zamówione słoneczko oby Wam świeciło i na budowie się kręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.05.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Widzę że kolega nieźle sobie radzi, budowa wygląda na doskonale zorganizowaną, z jednym się tylko nie zgodze, z tym ze ten długi weekend mógłby sie już skończyć :D, jak dla mnie mógłby jeszcze trwać i trwać pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.05.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Nie odbija ale normalne objawy masz U nas słoneczko swieci ale i wieje strasznie A ta majowa laba musi sie skończyć Już nawet bliżej końca moim zdnaiem Pozdrówka i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 01.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 No widzisz Gryfpcu jeden,deszcz pada Ty plączesz się gdzie chcesz a robota się kręci i tak i tak,Chyba masz więcej szczęscia niż ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 01.05.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Kasia - no i widzisz, jak tylko Słonko jakieś się pojawiło (dzięki Ci za nie wielkie!!!) - robota ruszyła z kopyta!!! Maksiu - dzięki za słowa otuchy A co do weekendu, no cóż, masz jednak trochę (podkreślam - TROCHĘ) racji Andrzejka - mówisz/piszesz, że to normalne?! Wszyscy tak macie?! Uff, to mnie uspokoiłaś, bo myślałem, że faktycznie kiepsko z moim nerwem! Już miałem się umówić z jakimś psychologiem, cy cuś Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts