Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No widzisz Gryfpcu jeden,deszcz pada Ty plączesz się gdzie chcesz a robota się kręci i tak i tak,Chyba masz więcej szczęscia niż ............ :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

:oops: :oops: :oops: :lol: :wink:

Fakt z tym "............." ;)

DZIĘKI ŁOBUZIARO ;)

:D :D :D

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jednym się tylko nie zgodze, z tym ze ten długi weekend mógłby sie już skończyć , jak dla mnie mógłby jeszcze trwać i trwać

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi

Powiem tak rozumiem ciebie bo u ciebie zastój, rozumiem Maksia bo on zapewne korzysta z wolnych dni i prace idą do przodu 8)

A więc jak to powiadają punkt widzenia zalezy od sposobu tworzenia 8) :wink:

:o :o :o :o

Robota jednak nie stoi w miejscu - HURRRA!!!

Jka czytamn towje wpisy to mi na myśl rozmaite przysłowia przychodża :p

Teraz np takie 8) trochę przerobione na twoje potrzeby 8) :wink:

Nie gań dnia przed zachodem słońca :wink:

Maksiu - dzięki za słowa otuchy :D A co do weekendu, no cóż, masz jednak trochę (podkreślam - TROCHĘ) racji ;)

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi ;)

cóż... u Ciebie zastój.. a u mnie roboty tyle ze nie wiadomo w najpierw włożyć ręce, a mogę budowac tylko podczas wolnych od pracy dni :D :D :D

tak więc, mam propozycje... ja Ci oddam moje dni robocze a Ty mi swoje wolne? pasuje? wszyscy powinni byc zadowoleni :D :D :D

Maksiu - dzięki za słowa otuchy :D A co do weekendu, no cóż, masz jednak trochę (podkreślam - TROCHĘ) racji ;)

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi ;)

cóż... u Ciebie zastój.. a u mnie roboty tyle ze nie wiadomo w najpierw włożyć ręce, a mogę budowac tylko podczas wolnych od pracy dni :D :D :D

tak więc, mam propozycje... ja Ci oddam moje dni robocze a Ty mi swoje wolne? pasuje? wszyscy powinni byc zadowoleni :D :D :D

I w to mi graj!!! Taki układ byłby niezrównany, chyba, żebym padł na zbity ... ;) z przepracowania, ale co tam :D

Gryfpciu i co z ciebie za korzyśc by była w nowym domku jakbyś tak sie przemęczał przy jego budowie :roll: :roll: :roll:

Delektuj sie procesem budowlanym 8) bo wszytko przemija i już kto wie czy po raz drugi będziesz te wszytkie etapy przechodził 8) :wink: :wink: :wink:

Szanuj sie i oszczędzaj choć twój zapał to super jest 8) 8) 8)

• 2 weeks później...
Gryfpcu - toz to szal i czary mary, jak ty szybko sie budujesz.Nie wierze wlasnym oczom - fundamenciki jak ta lala,zabezpieczone,ocieplone nawet troche obsypane .GRATULACYJKI !!!!!POzdrowionka. :roll: :lol: :lol: :lol:
Oj nad zdjęciami będzie trzeba popracować. Pomimo szybkiego łącza trzeba troszkę poczekać i chyba masz limicik transferu na serwerku bo mi się przestały otwierać. Proponuję miniaturki, albo minialbumy z lekka oprogramowane w javie, php, albo htmlu - jeśli Twój serwerek to łyka. Mogę troszkę nad tym posiedzieć.
A u mnie się otwierają- wszystkie. Wrażenia- mówię Wam -niesamowite. Przyznam, że nigdzie nie widziałam takich wysokich ścian fundamentowych. Ale są śliczne

Gryfpc, po kolejnej próbie udało mi się w końcu zobaczyć (a nie tylko przeczytać) Twoje postępy budowlane. Macie jak widzę zgraną ekipę, a i nawet żonka pomaga. W takim tempie nikt Cię nie prześcignie :wink:

Pozdrawiam :D

Gryfpc, BRAWO BRAWO! Idziesz jak burza!! Napatrzeć sie nie mogę na zagospodarowanie działeczki.Pewnie znudziło Ci się już słuchanie jaki to śliczny stawik i jak tam ślicznie :roll: :wink: Ale proszę, ostatni raz: skąd wziąłeś wodę do tego stawu i jak to robisz, że nie ucieka? A przede wszystkim: w jakim języku przemawia Dagmara, że zdołała wytłumaczyć dzieciom , że do tej wielkiej kałuży się za nic nie wchodzi, pomimo wszystkich "mamusiu, ale ja muszem!" :o :o

Dzięki wszystkim za komentarze, poparcie i zainteresowanie!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

I gwoli wyjaśnień:

1. Adaman Działeczka w tym roku jest straszliwie zaniedbana i zapuszczona, nawet koszona jeszcze nie była. Raz tylko nawoziłem iglaki, bo cosik marnawe były. Kilka drzew niestety nie przetrwało ostatniej zimy :( , a wyspie też się dostało - troszkę się obsypała. No cóż, budowa jest najważniejsza, a ogród musi poczekać, ale serdecznie dziękuję za miłe dla ucha pochwały :D :D :D Jeśli zaś chodzi o sam staw, to poczytaj uważnie: woda pochodzi m.in. z dren dookoła domku i z łąk położonych powyżej naszej działki. Ujście ze stawu trafiło nam się do starej dreny biegnącej przez naszą działkę (ciągła wymiana wody). A dzieci mamy nad wyraz grzeczne i posłuszne - oczywiście pomimo tego oka z nich spuścić nie możemy, jak bawią się w pobliżu stawu!!! Planuję go jakoś odgrodzić w przyszłości (może jakaś kłująca odmiana żywopłotu, może fragment ogrodzenia ze słupków drewnianych i lin rozwieszonych pomiędzy nimi (co drugi słupek z latarenką)... Ale to w niedalekiej, mam nadzieję, przyszłości.

2. Adriano Kolejna stronka póki co otwierać się powinna szybciej, a co do zaległości, to sama wiesz, jak to jest, przecież u Ciebie budowa pędzi pełną parą!!! :D :D :D

3. Tabaluga Nasze ściany fundamentowe wcale nie są takie wysokie. Tylko 150 cm + 35 cm ławicy.

4. Ged jak znajdę trochę czasu z pewnością popracuję nad "przyspieszoną" wersją Dziennika. Widzisz sam, że bardzo rzadko uzupełniam Dziennik i to jeszcze w doskoku! ;)

5. Kasiu Absolutnie żadne czary, po prostu mamy szczęście do Ekipy ;) To prawdziwi Czarodzieje!!!

6. Andrzejko Oj, delektuję się, delektuję. A zapał to mamy z Dagmarą jednaki, bo przecież w końcu planujemy w tym roku zamieszkać już na swoim!!! Więc co się mamy oszczędzać!!! Grunt to wprowadzić się na Boże Narodzenie!!! Wtedy będziemy się wczasować i oszczędzać, nie teraz!!! :D :D :D

Normalnie brak mi slow ZAJE>>>>>E , ZAJEFAJNIE .Jak Ja Ci zazdroszcze :oops: Dom Ci rosnie jak grzyby po deszczu. :roll: Tez tak chce :roll: :roll: :roll: MOGE TYLKO GRATULOWAC I GRATULUJE BRYGADY,TRZYMAM KCIUKI ABY TAK DALEJ.Pozdrowionka. :lol: :p :lol: :p :lol: :p

Gryfciu, ale szybko idzie Wam ta budowa, aż miło patrzeć :D , a ekipę macie superancką - wszystko równiutko jak od linijki.

Okno w salonie bombowe :D :D :D . Nie dziwię się, że wzbudziło tyle emocji wśród sąsiadów, bo ja takiego okna w żadnym domu nie widziałam.

Jestem pewna, że przy takim tempie Boże Narodzenie spędzicie już u siebie.

Nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy prawie, no może prawie, prawie :wink: - sąsiadami.

Pozdrawiam serdecznie

Sonika