Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOLIBA - czyli do rzeczy o Cichych budowaniu komentarz

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jednym się tylko nie zgodze, z tym ze ten długi weekend mógłby sie już skończyć , jak dla mnie mógłby jeszcze trwać i trwać

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi

Powiem tak rozumiem ciebie bo u ciebie zastój, rozumiem Maksia bo on zapewne korzysta z wolnych dni i prace idą do przodu 8)

A więc jak to powiadają punkt widzenia zalezy od sposobu tworzenia 8) :wink:

Maksiu - dzięki za słowa otuchy :D A co do weekendu, no cóż, masz jednak trochę (podkreślam - TROCHĘ) racji ;)

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi ;)

cóż... u Ciebie zastój.. a u mnie roboty tyle ze nie wiadomo w najpierw włożyć ręce, a mogę budowac tylko podczas wolnych od pracy dni :D :D :D

tak więc, mam propozycje... ja Ci oddam moje dni robocze a Ty mi swoje wolne? pasuje? wszyscy powinni byc zadowoleni :D :D :D

Maksiu - dzięki za słowa otuchy :D A co do weekendu, no cóż, masz jednak trochę (podkreślam - TROCHĘ) racji ;)

Co do tej majowej laby - wytłumacz to Maksiowi ;)

cóż... u Ciebie zastój.. a u mnie roboty tyle ze nie wiadomo w najpierw włożyć ręce, a mogę budowac tylko podczas wolnych od pracy dni :D :D :D

tak więc, mam propozycje... ja Ci oddam moje dni robocze a Ty mi swoje wolne? pasuje? wszyscy powinni byc zadowoleni :D :D :D

I w to mi graj!!! Taki układ byłby niezrównany, chyba, żebym padł na zbity ... ;) z przepracowania, ale co tam :D

• 2 weeks później...
Oj nad zdjęciami będzie trzeba popracować. Pomimo szybkiego łącza trzeba troszkę poczekać i chyba masz limicik transferu na serwerku bo mi się przestały otwierać. Proponuję miniaturki, albo minialbumy z lekka oprogramowane w javie, php, albo htmlu - jeśli Twój serwerek to łyka. Mogę troszkę nad tym posiedzieć.

Gryfpc, BRAWO BRAWO! Idziesz jak burza!! Napatrzeć sie nie mogę na zagospodarowanie działeczki.Pewnie znudziło Ci się już słuchanie jaki to śliczny stawik i jak tam ślicznie :roll: :wink: Ale proszę, ostatni raz: skąd wziąłeś wodę do tego stawu i jak to robisz, że nie ucieka? A przede wszystkim: w jakim języku przemawia Dagmara, że zdołała wytłumaczyć dzieciom , że do tej wielkiej kałuży się za nic nie wchodzi, pomimo wszystkich "mamusiu, ale ja muszem!" :o :o

Dzięki wszystkim za komentarze, poparcie i zainteresowanie!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

I gwoli wyjaśnień:

1. Adaman Działeczka w tym roku jest straszliwie zaniedbana i zapuszczona, nawet koszona jeszcze nie była. Raz tylko nawoziłem iglaki, bo cosik marnawe były. Kilka drzew niestety nie przetrwało ostatniej zimy :( , a wyspie też się dostało - troszkę się obsypała. No cóż, budowa jest najważniejsza, a ogród musi poczekać, ale serdecznie dziękuję za miłe dla ucha pochwały :D :D :D Jeśli zaś chodzi o sam staw, to poczytaj uważnie: woda pochodzi m.in. z dren dookoła domku i z łąk położonych powyżej naszej działki. Ujście ze stawu trafiło nam się do starej dreny biegnącej przez naszą działkę (ciągła wymiana wody). A dzieci mamy nad wyraz grzeczne i posłuszne - oczywiście pomimo tego oka z nich spuścić nie możemy, jak bawią się w pobliżu stawu!!! Planuję go jakoś odgrodzić w przyszłości (może jakaś kłująca odmiana żywopłotu, może fragment ogrodzenia ze słupków drewnianych i lin rozwieszonych pomiędzy nimi (co drugi słupek z latarenką)... Ale to w niedalekiej, mam nadzieję, przyszłości.

2. Adriano Kolejna stronka póki co otwierać się powinna szybciej, a co do zaległości, to sama wiesz, jak to jest, przecież u Ciebie budowa pędzi pełną parą!!! :D :D :D

3. Tabaluga Nasze ściany fundamentowe wcale nie są takie wysokie. Tylko 150 cm + 35 cm ławicy.

4. Ged jak znajdę trochę czasu z pewnością popracuję nad "przyspieszoną" wersją Dziennika. Widzisz sam, że bardzo rzadko uzupełniam Dziennik i to jeszcze w doskoku! ;)

5. Kasiu Absolutnie żadne czary, po prostu mamy szczęście do Ekipy ;) To prawdziwi Czarodzieje!!!

6. Andrzejko Oj, delektuję się, delektuję. A zapał to mamy z Dagmarą jednaki, bo przecież w końcu planujemy w tym roku zamieszkać już na swoim!!! Więc co się mamy oszczędzać!!! Grunt to wprowadzić się na Boże Narodzenie!!! Wtedy będziemy się wczasować i oszczędzać, nie teraz!!! :D :D :D

Gryfciu, ale szybko idzie Wam ta budowa, aż miło patrzeć :D , a ekipę macie superancką - wszystko równiutko jak od linijki.

Okno w salonie bombowe :D :D :D . Nie dziwię się, że wzbudziło tyle emocji wśród sąsiadów, bo ja takiego okna w żadnym domu nie widziałam.

Jestem pewna, że przy takim tempie Boże Narodzenie spędzicie już u siebie.

Nie wiem czy wiesz, ale jesteśmy prawie, no może prawie, prawie :wink: - sąsiadami.

Pozdrawiam serdecznie

Sonika