Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupić parkiet w Wa-wie ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Zakupilismy parkiet w firmie Pantom (maja stoiska m.in. w TTW OPEX).

JAk na razie jedyne co wyszlo zgodnie z planem i umową to dostawa desek, montaz opozniony kilka tygodni bo jak nam wyjasniono sprzedawcy nie uzganiaja z montazystami terminow!!!, trudno sie dogadac. (Poza tym niektore pracownice sa bezczelne i robia łaske klientowi ze wogole rozmawiaja - przy czym oczywiscie nie wszyscy tacy sa). Szczerze ODRADZAMY jakiegokolwiek zakupu w tej firmie, wybor na rynku jest duzy, a przez niesolidna firme mozna sobie znacznie uprzykrzyć zycie i zablokowac inne prace wykonczeniowe. :(

• 2 months później...
Proponuję poszukać poza Warszawą. Ja poszukuję teak-u przemysłowego. W stolicy 75 PLN w promocji, a w Jarocinie 59 PLN.

ooo, ja też kupowałem u stolarza w Jarocinie :) ! znalazłem go na allegro, co prawda kupowałem parkiety jesion biały, ale blisko 60 % taniej niż w Wa-wie, a egzotyczny równiez miał.

ooo, ja też kupowałem u stolarza w Jarocinie :) ! znalazłem go na allegro, co prawda kupowałem parkiety jesion biały, ale blisko 60 % taniej niż w Wa-wie, a egzotyczny równiez miał.

bastek - mnie też interesuje jesion, gdybyś mógł podać namiary na ten Jarocin...:roll:

facet jest na allegro jako pwparkiet2

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3215077&order=p

możesz tam zobaczyć jego aukcje - miał tez swoją stronę w internecie, ale nie moge jej znaleźć - jak sie z nim skontaktujesz to pewnie Ci poda adres. Jego parkiet jest wśród moich zdjęć (zdjęcia salonu, jedne z ostatnich), pozdrawiam

PS> udało mi się też stronę znależć - http://www.parkiet-walkowski.com.pl/

Decydując się na powyższe parkiety 10mm zwroćcie uwagę na różnicę pomiędzy wymiarami (grubość) standardowej klepki, która wynosi przeważnie 22mm. Zakładając, że podczas cyklinowania zbieramy 2mm pozostaje nam jeszcze 20mm.

Przy 10mm zostanie nam jakieś 8mm i tu należałoby się zastanowić, czy nie lepiej kupić panele, których grubość właśnie tyle wynosi a roboty z układaniem zdecydowanie mniej.

Ponadto należy pamiętać, że do tego typu parkietu posadzka musi być zrobiona niemal idealnie, czytaj wylewką samopoziomującą. Ale i tak będzie to tylko namiastka prawdziwego parkietu.

Decydując się na powyższe parkiety 10mm zwroćcie uwagę na różnicę pomiędzy wymiarami (grubość) standardowej klepki, która wynosi przeważnie 22mm. Zakładając, że podczas cyklinowania zbieramy 2mm pozostaje nam jeszcze 20mm.

Przy 10mm zostanie nam jakieś 8mm i tu należałoby się zastanowić, czy nie lepiej kupić panele, których grubość właśnie tyle wynosi a roboty z układaniem zdecydowanie mniej.

Ponadto należy pamiętać, że do tego typu parkietu posadzka musi być zrobiona niemal idealnie, czytaj wylewką samopoziomującą. Ale i tak będzie to tylko namiastka prawdziwego parkietu.

ja właśnie dlatego kupiłem cieńszy parkiet, żeby mi wyszło na równi z terakotą. Wcześniej planowałem panele, ale jak położyłem panele w jednmym pokoju to zmieniłem zdanie na parkiet w salonie - dużo ładniej wygląda. A poza tym i tak jest dużo grubsza warstwa drewna niż np w takiej desce barlineckiej.

ps. jak często cyklinujesz dobrze zrobiony parkiet ? Mieszkałem w bloku przez 15 lat i parkiet, gdy się wyprowadzalismy, jeszcze nie był zniszczony tak bardzo, żeby go cyklinować. Wystarczyło solidnie zmatowić i polakierować, co też nowi własciciele zrobili i jest ok. Wszystko to kwestia dobrego ułozenia i prawidłowego zabezpieczenia dobrymi lakierami

• 4 weeks później...
  • 1 month później...