Bulgaricus 26.05.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A jakie sa wymiary tych desek, co kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 26.05.2006 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 50 cm i 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 26.05.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 28.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 a ja tez moge prośic o namiar?interesuje mnie badi i doussie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.08.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Egzotycznych mniej, ale dębowy mają naprawdę ładny. Wiem z autopsji a i co do ceny można negocjować.http://sg.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniquet1 29.08.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Zakupilismy parkiet w firmie Pantom (maja stoiska m.in. w TTW OPEX). JAk na razie jedyne co wyszlo zgodnie z planem i umową to dostawa desek, montaz opozniony kilka tygodni bo jak nam wyjasniono sprzedawcy nie uzganiaja z montazystami terminow!!!, trudno sie dogadac. (Poza tym niektore pracownice sa bezczelne i robia łaske klientowi ze wogole rozmawiaja - przy czym oczywiscie nie wszyscy tacy sa). Szczerze ODRADZAMY jakiegokolwiek zakupu w tej firmie, wybor na rynku jest duzy, a przez niesolidna firme mozna sobie znacznie uprzykrzyć zycie i zablokowac inne prace wykonczeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniquet1 29.08.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czy jestes zadowolona z obslugi? bo my nie bardzo..... Ja kupiłam Doussie w TTW OPex w fimie PANTOM w alejach. Byla promocja. Kupiłam razem z usługą więc za 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 29.08.2006 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 TAK BARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 27.11.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Wczoraj udało mi się po długich poszukiwaniach kupić parkiet. Polecampolecam: Weromat, 606 445 995, [email protected], znajduje się przed Dębem Wielkim po lewej stronie (jadąc z Warszawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 27.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Proponuję poszukać poza Warszawą. Ja poszukuję teak-u przemysłowego. W stolicy 75 PLN w promocji, a w Jarocinie 59 PLN. ooo, ja też kupowałem u stolarza w Jarocinie ! znalazłem go na allegro, co prawda kupowałem parkiety jesion biały, ale blisko 60 % taniej niż w Wa-wie, a egzotyczny równiez miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 ooo, ja też kupowałem u stolarza w Jarocinie ! znalazłem go na allegro, co prawda kupowałem parkiety jesion biały, ale blisko 60 % taniej niż w Wa-wie, a egzotyczny równiez miał. bastek - mnie też interesuje jesion, gdybyś mógł podać namiary na ten Jarocin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 27.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 ooo, ja też kupowałem u stolarza w Jarocinie ! znalazłem go na allegro, co prawda kupowałem parkiety jesion biały, ale blisko 60 % taniej niż w Wa-wie, a egzotyczny równiez miał. bastek - mnie też interesuje jesion, gdybyś mógł podać namiary na ten Jarocin... facet jest na allegro jako pwparkiet2 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3215077&order=p możesz tam zobaczyć jego aukcje - miał tez swoją stronę w internecie, ale nie moge jej znaleźć - jak sie z nim skontaktujesz to pewnie Ci poda adres. Jego parkiet jest wśród moich zdjęć (zdjęcia salonu, jedne z ostatnich), pozdrawiam PS> udało mi się też stronę znależć - http://www.parkiet-walkowski.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.11.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 bastek - dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.11.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Decydując się na powyższe parkiety 10mm zwroćcie uwagę na różnicę pomiędzy wymiarami (grubość) standardowej klepki, która wynosi przeważnie 22mm. Zakładając, że podczas cyklinowania zbieramy 2mm pozostaje nam jeszcze 20mm.Przy 10mm zostanie nam jakieś 8mm i tu należałoby się zastanowić, czy nie lepiej kupić panele, których grubość właśnie tyle wynosi a roboty z układaniem zdecydowanie mniej.Ponadto należy pamiętać, że do tego typu parkietu posadzka musi być zrobiona niemal idealnie, czytaj wylewką samopoziomującą. Ale i tak będzie to tylko namiastka prawdziwego parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 28.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Bardzo trafna uwaga. Warto też sprawdzić pozostałe wymiary klepki. Z reguły im większa klepka tym droższa i moim zdaniem ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 28.11.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Decydując się na powyższe parkiety 10mm zwroćcie uwagę na różnicę pomiędzy wymiarami (grubość) standardowej klepki, która wynosi przeważnie 22mm. Zakładając, że podczas cyklinowania zbieramy 2mm pozostaje nam jeszcze 20mm. Przy 10mm zostanie nam jakieś 8mm i tu należałoby się zastanowić, czy nie lepiej kupić panele, których grubość właśnie tyle wynosi a roboty z układaniem zdecydowanie mniej. Ponadto należy pamiętać, że do tego typu parkietu posadzka musi być zrobiona niemal idealnie, czytaj wylewką samopoziomującą. Ale i tak będzie to tylko namiastka prawdziwego parkietu. ja właśnie dlatego kupiłem cieńszy parkiet, żeby mi wyszło na równi z terakotą. Wcześniej planowałem panele, ale jak położyłem panele w jednmym pokoju to zmieniłem zdanie na parkiet w salonie - dużo ładniej wygląda. A poza tym i tak jest dużo grubsza warstwa drewna niż np w takiej desce barlineckiej. ps. jak często cyklinujesz dobrze zrobiony parkiet ? Mieszkałem w bloku przez 15 lat i parkiet, gdy się wyprowadzalismy, jeszcze nie był zniszczony tak bardzo, żeby go cyklinować. Wystarczyło solidnie zmatowić i polakierować, co też nowi własciciele zrobili i jest ok. Wszystko to kwestia dobrego ułozenia i prawidłowego zabezpieczenia dobrymi lakierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 28.11.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Bardzo trafna uwaga. Warto też sprawdzić pozostałe wymiary klepki. Z reguły im większa klepka tym droższa i moim zdaniem ładniejsza czyli deski sosnowe na legarach najbardziej polecasz ? wszystko to kwiestia gustu, no i wykonania oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 28.11.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Fakt faktem, deski mi się najbardziej podobają, ale nie sosnowe. Tylko mnie na nie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.12.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 kupowalem parkiet debowy na bartyckiej - obsluga dostawa, montaz- suuuuuuper. polecam kolesi. natomiast kompletna porazka to zakup desek egzotycznych w firmie PRODEXPOL - nieterminowi, udajacy greka, montaz do kitu, maszyny maja stare. stanowczo odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzujs 28.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Powiedzcie gdzie kupowaliście parkiet w Warszawie lub okolicy, Inetresuje mnie egzotyczny. Poszukuje też parkieciarza, który by mi go położył http://www.timberline.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts