Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Wymarzonego Domku?!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sliczny domek i wykonczenie

Podnosicie mnie na duchu

Wlasnie rozpoczynamy rozmowy z Drewlandem

Czy na cos powinnismy zwrocic uwage?? Bo chyba ogolnie jestescie z nich zadowoleni, prawda??

Czy moge sie dowiedziec (moze byc na priv) ile policzyli Wam za 1 metr pow calkowitej?? (bo chyba tak licza prawda)

Witam

Bardzo, bardzo ładny dom, poważnie zastanawiam się nad zrobieniem jednej ściany z drewna w swoim domku. Schody super takie ładniusie dopieszczone... Wyczuwalny jest swojski klimat. Jestem pełna podziwu dla waszej pracy.

pozdrawiam

witaj chopinetka - dzieki serdeczne - generalnie wystroj w domku czy kiedys w mieszkaniu to dziela mojej Katariny - przewaznie co wymyslila to i tak mi sie zawsze podobalo :D

a ta drewniana sciana dodala nam duzo ciepla - zwlaszcza, ze na podlodze mamy terakote)

schody rowniez nas nie zawiodly - troche sie balismy - poniewaz widzielismy z jakiego drewna beda ale nie mielismy za bardzo zdiec i rysunkow jak to do konca bedzie wygladalo - na szczescie bylismy baaaardzo zadowoleni

pozdrawiam

Sliczny domek i wykonczenie

Podnosicie mnie na duchu

Wlasnie rozpoczynamy rozmowy z Drewlandem

Czy na cos powinnismy zwrocic uwage?? Bo chyba ogolnie jestescie z nich zadowoleni, prawda??

Czy moge sie dowiedziec (moze byc na priv) ile policzyli Wam za 1 metr pow calkowitej?? (bo chyba tak licza prawda)

witaj - nie mielismy raczej problemow z firma i generalnie jestesmy

zadowoleni. Nie przypominam sobie, zeby trzeba bylo czegos szczegolnie pilnowac lub o cos 100 razy prosic - ogolnie bylo oki.

liczenie za m2 to nie tak do konca - a skoro rozpoczeliscie rozmowy to okreslicie co was interesuje, do jakiego stanu i wlasciciel zrobi wam kosztorys ktorego potem sie trzyma. Nie mielismy zadnych "ukrytych" doplat.

niektore pomysly i uklady w projekcie zmienialismy sobie bez problemu i w ramach umowy - az do efektu koncowego

projekt tez nazwany zostal jak ja chcialem :wink: - "Kasia" 8)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dziękuję wszystkim za serdecznośći, niestety internetu dalej nie ma więc zrobilam sobie małą przerwę w pracy - kto to widział pracować w sobotę - i przejrzałam parę różnych stronek w tym również moją twórczosć i komentarze.

Coś tam doszło w chałupie więc będzie nowy wpis i jakieś zdjęcia, niedługo mamy zamiar udoskonalać psią budę przed zimą więc też się pochwalimy, skoro Państwo mieszkają w pięknym domu to i pies niech ma!

A tak poważnie to musimy ją ocieplić przed zimą i pomalować - bo zgody z kotem nie będzie i ktoś musi mieszkać na dworze - padło na psa.

Życzę Wszystkim szybkiego budowania i rychłego zamieszkania w nowych domach, coś sobie jeszcze przejrzę i spadam!

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

serdecznie gratuluję

niedługo ruszam ze swoją budową więc ślęczę w internecie

mój dom będzie budowany w tej samej technologii tzn. bal 65mm+ocieplenie i wykończenie

własnie o wykończenie mi chodzi

to co zrobiliście to jest to co mam zamiar zastosować u siebie

w domu z bali ja preferuję białe gładkie ściany co w kompozycji z niewielką ilością drewna /ścianki działowe/ wyglada rewelacyjnie

oglądałem kilka domów z bali i jakoś bal z zewnątrz i wewnątrz nie bardzo do mnie trafia

zwłaszcza gdy dom nie jest duży - przecież teraz nie stawia się domów wielopokoleniowych ogromnych

muszę się w końcu zabrać za swój dziennik

myślęże moge liczyc n wymianę doświadczeń

pozdrawiam i życze szybkiego zakończenia inwestycjii

chóć podobno żal jest kończyć

• 1 month później...

Po wielu bojach mamy działający internet - o czym wkrótce w dzienniku - mogę w końcu podziękować za słowa uznania :lol:

Djan nie mam pojęcia czy piszesz już swój dziennik, naprawdę warto, o wielu rzeczach się zapomina a tak fajnie sobie przejrzeć historię swojego domu - jak by co daj znać.

przyznam, że oglądałam kilka domów drewnianych w realu i jakoś żaden mnie tak miło nie zaskoczył jak Twój

Wygląda tak słodkohttp://images3.fotosik.pl/24/4hzlpa3r21orgrwn.jpg

jak domek Jasia I Małgosi :lol:

i ta przytulna i ciepła kuchnia http://images1.fotosik.pl/94/4732eee5fe0fcf01.jpg

oraz fajne przejście do salonu http://images1.fotosik.pl/94/426af344b33d3d33.jpg

mimo,że jak piszesz nie wykończony do końca to tak czyściutko, milutko...czuję taki ciepły klimat

Gratuluję :D

a może jakies nowe fotki....???????

Hej!

Z założenia miał to być prosty w miarę nowoczesny dom drewniany i tak też nam wyszło - mamy co chcieliśmy :wink:

We wnętrzach lubię naturalne materiały i raczej stonowane kolory, ale może zaszalejemy trochę z kolorami jak przyjdzie pora na malowanie, na razie mam pomysł na dolną łazienkę i holl, który jest dość mały i jagodowa ściana wyglądałaby całkiem nieźle :lol:

Niewykończona jest faktycznie góra i dlatego też nie chwalimy się nią bo i nie ma czym, na dole pozmieniało się trochę drobiazgów, doszła lampa w holu i oczywiście drzwi z wiatrołapu, do pomalowania których nie możemy się zmusić :roll:

fotki już niedługo.....

Teraz nie macie tłumaczenia. Internet jest :) 10 postów dziennie. to znaczy 10 Kasia i 10 Sebastian. :wink: :D